Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ezt jól elszúrtam, ugye? Most...

Ezt jól elszúrtam, ugye? Most azt hiszi, nem is akarok gyereket.

Figyelt kérdés
Párommal hosszú évek után végre előkerült idén a gyerektéma. Pár hónapja ő már tudta, hogy én szeretnék, de azt kérte, legyek még türelmes, neki adjak még ehhez időt. Az utóbbi időben viszont már rajta is láttam, hogy hajlik felé, célozgat, még ha tudatosan nem is tettünk érte. A minap nőgyógyászati vizsgálaton voltam, az orvos pedig terhesség gyanú miatt béta HCG-re küldött. Erre én nem elkezdtem itthon pánikolni? Alig lehetett hozzám szólni aznap (amíg ugye meg nem lett az eredmény). Ő próbált nyugtatni, hogy nincs semmi gond. Negatív lett, viszont párom ma tett egy olyan megjegyzést, hogy úgy látja, jó pár évig megleszünk még mi így kettesben. Úgy gondolja, én még nem vagyok kész erre és hosszú évekig nem is leszek. Ezt pontosan így mondta. Mondtam neki, hogy de én csak megijedtem. Erre visszakérdezett, hogy ugyan mitől? Szerintem pedig valamelyen szinten természetes volt a reakcióm, erre neki annyi jön le, én még nem vagyok kész a gyerekvállalásra. Este szeretnék vele beszélni erről az egészről, van pár gondolatotok ezzel kapcsolatban?
2016. ápr. 27. 13:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne a mi gondoltainkkal akard meggyőzni a párodat, hanem a saját érzéseidet mond el!
2016. ápr. 27. 13:41
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Mondd el neki,hogy te csak azert panikoltal,mert nem volt tervezett es feltel attol,hogy majd o hogy reagal erre... Mondd el neki,hogy ha tervezett lenne es tudnad biztosra azt,hogy o is akarja,nem ez lenne a helyzet! Es szeretnel vele kozos kisbabat de annak a tudataban,hogy o is akarja!
2016. ápr. 27. 13:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, valószínű ezt is bedobom majd, hogy az ő reakciójától is nagyon féltem. :( Habár ő teljesen másképp állt ám hozzá. :)
2016. ápr. 27. 13:47
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Nem szeretnék olyan kapcsolatban lenni, ahol arról kell győzködnöm a másikat, hogy "de készen állok, rakj meg de rögtön!".

Valószínű, ha meg se hallgat, győzködni kell, akkor vagy nem tekint felnőtt, egyenértékű társnak (sokkal fiatalabb vagy?), vagy a saját véleményét vetíti ki rád, és így akar valójában kifarolni a dologból (=valójában ő nem akar még és örül, hogy "fogást" talált rajtad).

2016. ápr. 27. 13:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólóval, ő bizonytalan inkább, és kapva kapott az alkalmon, hogy téged is megingasson. Nagyon nem szimpatikus, amikor így beléd akarja magyarázni a saját meglátását. Mi az hogy szerinte még hosszú évekig nem is leszel kész erre? Ki ő, hogy ezt így eldönti helyetted? Mindenképp beszélj vele, de kicsit úgy érzem, hogy bármit mondasz nem fogod tudni meggyőzni. Mióta vagytok együtt és hány évesek vagytok? És mégis mit takarhat nála a "hosszú évek" időtartam?

Ez azért nem mindegy. Meg kéne beszélni, hogy merre tart a kapcsolatotok, és ki kéne tűzni valami időpontot, amikor szeretnétek gyereket. Ha csak lebegtetve van, meg hosszú évek, hát nem is tudom, csak az időd megy. Bár a férfiak könnyen húzzák a saját idejüket, nekik még 50 évesen is lehet gyerekük, ellentétben egy nővel.

2016. ápr. 27. 15:38
 6/10 A kérdező kommentje:
7 éves kapcsolat, és 30-asok vagyunk. Ezen gondolkozom, hogyan vezessem majd fel a témát és mit mondjak majd pontosan neki. Tegnap este meg már-már lelkes volt, amíg nem tudtuk az eredményt. Erre ma meg ez az elszólás, hogy látja, hogy én erre még évekig nem leszek készen. Hosszú beszélgetés előtt állunk azt hiszem.
2016. ápr. 27. 15:41
 7/10 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy meg tudjátok beszélni. Sokszor még tervezett babánál sem egyértelmű boldogság van, pl. Én is megijedtem, mikor első éles hónapban összejött. :) és kellett egy idő, hogy felfogjam.

Mi volt tegnap? Meg tudtátok beszélni?

2016. ápr. 28. 07:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm kérdésed, igen, megbeszéltük. :) Azt mondta, azért is nem érti én miért ijedtem meg, mert ő egyáltalán nem. Meg, hogy ő soha nem lesz az a "most gyereket akarok" típus, de innentől nála jöhet, akadálya nincs, szóval oké - ha persze úgy alakul. És akkor kérdeztem tőle, mikortól lesz az, amikor már tudatosan AKARNI fogja? Erre azt mondta, az még nincs, erre így nem tud válaszolni. Kérdezte, miért, én honnan fogom tudni, hogy mikortól akarom? Hogy szerdától, csütörtöktől, vagy éppen péntektől?! Erre mondtam neki, onnantól fogom akarni, amikor már ő is. :) És hogy leginkább az ő reakciója miatt ijedtem meg, mit fog szólni. Azt mondta, attól nagyon kár volt. Szóval most meg így utólag egy picit sajnálom, hogy negatív lett. Tényleg. :(
2016. ápr. 28. 09:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne sajnáld! Nézd úgy, hogy ha nincs ez az "ijedtség", akkor nem kerül sor a tegnapi beszélgetésre, vagy később kerül rá sor, így meg tisztábban láttok.

Most már nem kell megijedned, ha pozitív lesz a teszted! :)

2016. ápr. 28. 11:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát ebben igazad van. Végre átbeszéltük a dolgot. És végre valahára tudom, hogy ő mit gondol. Még viccesen azt is megjegyezte, fiú legyen, a többi nem számít! :D Úgyhogy innentől én se pánikolok be, hasonló helyzetben. :)
2016. ápr. 28. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!