Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnátok a negyedik gyermeket?

Vállalnátok a negyedik gyermeket?

Figyelt kérdés
Van három kisgyermekem, 1, 3 és 5 évesek. Mindhárom császárral érkezett, de a doki szerint rendben volt/van a heg, negyedik terhességet még simán bírni fogom. Lassan a "pihenő idő" is végetér és én sem vagyok túl fiatal, hogy várjak (35). 4 gyereket terveztünk, de most teljesen elbizonytalanodtam... Az én állásom nem volt túl jó, végzettségem szerint (szociálpedagógia) nem is nagyon várhatok arra, hogy valaha is hatalmas fizetésem legyen. Férjem egész jól keres, minden szükséges megvan, de mi lesz később? Ha esetleg valamiért csökken, vagy kiesik a keresete? Hogy tartok el majd 4 gyereket? Minden más szempontból nagyon vágyok még egy babára, de van bennem egy erős szorongás is az anyagiak miatt... Elbizonytalanodtam.

2016. ápr. 26. 21:24
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
47%

'te tényleg ennyire nem látod a különbséget???'

De látom, hogy sokkal kényelmesebben él az átlag ember és mégis egyre kevesebb gyereket vállal. Ami nem baj, mert mindenki annyit vállaljon amennyit szive kíván. Csak az ilyen határ feszegetős ostobaságokat hagyjuk már.

2016. ápr. 27. 18:55
 52/61 A kérdező kommentje:
szerintem látom a különbséget. arról beszélsz, hogy régen született 8 gyerek és ha az 1/3 része felnőtt, a szülő örült, hogy lesz aki eltartsa öreg napjaiban és nem fog éhenhalni, addig is lesz munkaerő a földeken. De én nem erről beszélek. Szüleim korosztálya (50'-es évek) már nem egészen ez a generáció. kényelmesebben élünk, kevesebb gyereket vállalunk. mindenki maga dönti el, de a következményeket szerintem mindenki képes mérlegelni: nem lesz ki eltartsa az országot. Németország most jó példa... Túlzottan individualisták lettünk, csak nekünk legyen jó és szuper kényelmes, gyerekeinknek meg ha lehet még jobb és még kényelmesebb. Aztán agyunkra megy a kényelem és a fogyasztás, rengeteg a pszichés beteg. Szóval szerintem nem a kéynelemtől leszünk boldogok, hanem inkább, ha értelmet találunk az életünknek. Senkit sem szeretnék megbántani, ez csak egy gondolat volt, kikívánkozott...
2016. ápr. 27. 19:42
 53/61 A kérdező kommentje:
49-es válaszra reagáltam.
2016. ápr. 27. 19:44
 54/61 anonim ***** válasza:

:-)

A 49-es pedig a 46 és 48as válaszra reagált!!

2016. ápr. 27. 19:46
 55/61 A kérdező kommentje:
mindegy. :) de értitek az én nézőpontomat is?
2016. ápr. 27. 19:49
 56/61 A kérdező kommentje:
Habár a végére kicsit eltértünk a témától, eldöntöttem végre, mi megállunk háromnál. Terveztük a négyet, de hónapok óta bizonytalan vagyok, napok óta pedig teljesen, itt volt az ideje ledönteni. Segített jónéhány válaszadó is, picit visszarántott a realitásba a babázás rózsaszín ködéből :) De ezt a hármat nem bánom és felelőtlenségnek sem érzem, sőt, ha újrakezdeném, újra ugyanígy, kétévente vállalnám a babákat és mindhármat természetesen. :)
2016. ápr. 27. 23:07
 57/61 A kérdező kommentje:
ledönteni=eldönteni :D
2016. ápr. 27. 23:08
 58/61 anonim ***** válasza:
mi úgy vállalunk kettőt és nem hármat,hogy ha valamelyikünk elvesztené az állását,akkor is kihúzzúk spórolva,ezért én nem vállalnék negyediket. Persze mindig lehet mitől félni, de annyit vállalunk ha mégis van valami,ne legyen gond a vacsora
2016. ápr. 28. 17:48
 59/61 anonim ***** válasza:
Mondjuk jelenleg anyagilag jobb a 3 mint a 2.
2016. ápr. 28. 20:57
 60/61 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Látom, ez még tavaszi téma, de most volt egy kis időm (negyedik apróság éppen itt szuszog mellettem), és elolvastam a hozzászólásokat.

Nekem az a vélemenyem, csak a SZíVEDRE hallgass. Ez nem azt jelenti, hogy nem gondolkodik az ember felelősséggel.

Ha érdekel a sztorim, szívesen megírom neked privátban, de a te életedről csak te dönthetsz. A negyedik gyermekem vállalásánál a dilemmák során végül arra jutottam, ha a reális, de nem törvényszerűen bekövetkező problémáktól (anyagiak, egészség, stb.) való félelmeim miatt nem vállalom a vágyott babát, akkor örökké bánni fogom. (A férjem szerencsére ugyanígy gondolta.)

Minden ellenkező, teljesen más megközelítesű véleményt el lehet fogadni, mint ahogy hiszem, sokkal több boldogabb ember lenne, ha egyáltalán nem vállalt volna gyermeket kizárólag az elvárások miatt. Csodás egygyermekes családok is vannak, és zord sokgyerekesek is.

A rosszindulatú velemény nyilvánítókkal viszont nem szabad foglalkozni. :)

2016. nov. 28. 13:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!