Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnátok a negyedik gyermeket?

Vállalnátok a negyedik gyermeket?

Figyelt kérdés
Van három kisgyermekem, 1, 3 és 5 évesek. Mindhárom császárral érkezett, de a doki szerint rendben volt/van a heg, negyedik terhességet még simán bírni fogom. Lassan a "pihenő idő" is végetér és én sem vagyok túl fiatal, hogy várjak (35). 4 gyereket terveztünk, de most teljesen elbizonytalanodtam... Az én állásom nem volt túl jó, végzettségem szerint (szociálpedagógia) nem is nagyon várhatok arra, hogy valaha is hatalmas fizetésem legyen. Férjem egész jól keres, minden szükséges megvan, de mi lesz később? Ha esetleg valamiért csökken, vagy kiesik a keresete? Hogy tartok el majd 4 gyereket? Minden más szempontból nagyon vágyok még egy babára, de van bennem egy erős szorongás is az anyagiak miatt... Elbizonytalanodtam.

2016. ápr. 26. 21:24
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 A kérdező kommentje:

néhány kérdésre nem válaszoltam:

párom szeretne még, csak engem félt nagyon (egészségileg). Ő úgy áll hozzá, hogy az anyagiakat megteremti, ne aggódjak.

autó: egyet tartunk, sima, 5 személyes. Nem használjuk minden nap, bármilyen hihetetlen. Férjem pl tömegközlekedik a munkahelyére. Mondjuk van segítségem is, nagyokat anyósék minden nap elviszik és elhozzák az oviba/ból.

2016. ápr. 27. 09:06
 22/61 A kérdező kommentje:
amúgy valószínű beletörődök, hogy ennyi és itt a vége, de bánt egy kicsit, mert tényleg érzelmileg még simán jöhetne több.
2016. ápr. 27. 09:07
 23/61 anonim ***** válasza:
56%

Nem értem miért írtad ki a kérdést! Te már eldöntötted, akkor nem értem mit számít idegen emberek véleménye. Egyébként bántó választ nem adott senki, csak véleményeket írtunk, hiszen azt kérdezted!

(mondjuk először azt írtad, hogy a férjed egész jól keres, de azért aggódsz, most meg azt, hogy nem kell aggódnod. Nekem úgy tűnik, hogy magadat akarod meggyőzni, nem értem miért.) Ha négy gyereket akarsz, akkor hajrá!

2016. ápr. 27. 09:19
 24/61 anonim ***** válasza:

nem dönthet helyetted/helyettetek senki.

én max 2 gyerekben gondolkozom, de még nincs egysem, így lehet, max egy lesz, vagy több. ki tudja?!

2016. ápr. 27. 09:48
 25/61 A kérdező kommentje:

én bántónak találom a basszusozást, nem tudom, más hogy van vele, de nem így szoktam beszélni.

dehogy döntöttem el! nem unaloműzésből írtam ki a kérdést. ha az eszemre hallgatok, átgondolom, akkor nem, ha a szívemre, igen. talán azt reméltem, ha másokkal megbeszélhetem, segít a döntésben.

2016. ápr. 27. 10:59
 26/61 A kérdező kommentje:
de inkább hagyjuk! :)
2016. ápr. 27. 11:00
 27/61 A kérdező kommentje:
nem írtam semmi ellentmondást, csak, hogy nem érzem felelőtlennek magam, de természetesen a jövő kiszámíthatatlan és a férjem a családfenttartó, ha majd visszamegyek dolgozni, az én béremmel csak besegítek a családi kasszába. Remélem, azért van, aki megértett. :)
2016. ápr. 27. 11:03
 28/61 anonim ***** válasza:
75%

Megértünk,csak ebből a szempontból teljesen mindegy,hogy 3 gyereket nem tudsz egyedül eltartani vagy 4et!

Érted??

Én nem is értem miért éppen most kezdtél el attól félni,hogy mi van ha egyedül maradsz velük,miből fogod eltartani őket?

2016. ápr. 27. 11:15
 29/61 anonim ***** válasza:

Én nem vállalkoznék a helyedben 4. császárra, főleg nem ilyen kis korkülönbségekkel..

Nekem 5 éven belül született a 3 gyermekem császárral, és volt egy méhműtétem is, ami szintén császármetszés volt, vagyis annak hegében vágták a hasamat és a méhemet is az 1. és a 2. gyerek között. Valószínűsítik, hogy a sok műtétnek lett a következménye a 3. gyermekünk koraszülöttsége. Most már nagyjából minden rendben van vele, de nagyon sokat küzdöttünk ezért.

2016. ápr. 27. 11:45
 30/61 anonim ***** válasza:
100%
Van 3 egészséges gyermeked kis korkülönbséggel.Ez hatalmas áldás,felelősség és munka,én nem kockáztatnék meg egy 4.-et.Mint írod te sem vagy már olyan fiatal,és azért csak 3 cs.metszésed volt.Az állásod nem túl jó,mint írod,bár ez most a kisebbik gond,igazából érdemes olyanba is belegondolni (tudom a többség nem szokott) hogy történhet bármi,és akkor talán nem mindegy,hogy 3 vagy 4 gyerek marad rád.Bár ezt neked kell eldönteni.
2016. ápr. 27. 11:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!