Vállalnátok a negyedik gyermeket?
A 16L nagyon tudja a tutit...te kisszívem még ne is szülj,és menj vissza babázni,hagyd a felnőtteknek a komoly dolgokat!!
Kérdező! 4.gyerek miatt aggódsz,de a 3 miatt nem,ha történik valami a férjeddel??? Véleményem szerint a te esetedben édes mindegy,hogy 3 gyereket kell egyedül nevelned vagy 4-et. Egyedül max.egyet tudnál eltartani,ezt a számot meg már túlteljesítetted.
4 gyereket egyetlen szimpla sedanban vagy kombiba sem teszel bele,szóval kell egy 7 személyes autó is. Lehetőleg olyan,ami nem rohad le alólad,míg a férjed a másik autóval munkába jár.
Arról nem írtál,hogy van-e hiteletek,vagy egyéb extra kiadás minden hónapban.
Mennyit tudtok félretenni havonta???
16 éves kis csajon jót mosolyogtam.10 év múlva meg majd tolja nagy vidáman a babakocsit...
Szerintem ha nagyon akarjátok akkor vállaljátok.3 gyerek után már plusz egy szerintem nem egy nagy többlet.1-2 gyereknél még érdemesebb lenne vacilálni rajta,de őszintén ha anyagilag szarba maradtok akkor 4-el sem lesz nehezebb mint 3-mal lenne.Na meg nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.Ha ettől félsz akkor tanulhatsz is akár valamit,elvégezhetsz egy tanfolyamot.
Mondjuk engem érdekelne, hogy mi az egész jó kereset a férjednél! Mennyiből éltek?
A helyedben én nem vállalnék negyedik gyereket:
A kérdésedre nem tudok válaszolni, azt neked kell érezned. Viszont nagyon elgondolkodtatott néhány válasz.
Valaki árulja már el nekem, hogy miért egyszerűbb 3 után a negyedik, mint mondjuk az első után a második, vagy a második után a harmadik!?
Öröklődnek a ruhák? Egy darabig biztosan (aztán elnyűvik), de az már az első gyerek után is öröklődik. Vagy nem, ha más évszakban születik, ellenkező a neme, más ütemben fejlődik. Vagy ha van 20 gyereked, ugyanazt a ruhát adnád mindre, mint az elsőre, mert úgy gazdaságos?
Kiságy, egyéb cuccok öröklődnek, de azok is már a két gyerekeseknél is.
Csak egyel több adag étel kell. Na ja, de 1 és 2 gyerek között is egy adag étel a különbség, ahogyan 1 pár cipő, egy állatkerti belépő, egy iskolatáska, egy ebédbefizetés, egyel több születésnap, karácsonyi ajándék. Mert a többedik gyereknek ugyanúgy járnak az új cuccok is, mint az elsőnek.
Vagy nézzük a törődést. Minden egyes újabb gyerek külön emberke. Mindre ugyanannyi időt illene szánni. Ugyanúgy újra kell mindent gondolni az 5, mint a 2. gyerek után.
Mindezt tapasztalatból, 5 gyerekes anyaként írom. Mindegyiküket ki kellett stafírungolni, a babakocsit le kellett cserélni testvérkocsira, új ágyak kellettek, őj autó és hadd ne soroljam tovább. Higgyétek el, szinte ugyanannyi többletenergiát, többletköltséget igényel minden újabb gyerek, mindegy hányadik. Senkit sem szabadna azzal a rossz szöveggel életre hívni, hogy ahol elfér 3, ott elfér 4 is. Mert ez így egyszerűen nem igaz.
Ez inkább úgy működik, hogy mindenkinek megvan "kerete", anyagi és érzelmi szempontból is, hogy hány gyerek nevelésére alkalmas. Ezt pedig mindenkinek magának kell tudnia.
Van még egy komoly tévhit. Nekem nagy szórásban születtek a gyerekeim. A legnagyobb 22, a legkisebb 4 éves. Amikor a nagy nemrég munkába állt és elköltözött, iszonyúan megviselt. Kaptam is az észosztást, hogy mit vagyok úgy kiakadva, maradt még otthon 4. Hát igen, maradt 4, de ő nincs itthon minden nap, és hiányzik. Ahogyan az is megviselt, amikor a 4. , majd az 5. oviba került. Senki sem értette, miért nehéz, amikor már annyiszor végigcsináltam. Hát azért, mert minden gyereket külön, önmagáért szeretsz, egyesével aggódsz értük, egyesével félted őket.
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat. (volt néhány válasz, juj, nem tudom, mit gondoljak a válaszadóról, inkább semmit...)
Érzelmileg jól bírom a gyerkőcöket, sőt, tanítom is őket, még idegen nyelven is a nagyot. Engem nagyon boldoggá tesz az anyaság, valószínűleg ilyen tipus vagyok, imádok velük foglalkozni, ezért is érzem úgy, hogy szívesen szülnék annyit, amennyi orvosilag lehetséges (az nálunk biztonsággal a négy). Férjem jól keres, nem akarok számokat írni, de mindenünk megvan, hitelünk nincs, de az is igaz, hogy vannak luxusdolgok, amikről lemondunk mostanában (külföldön nem nyaralgatunk pl) de ez bennünket nem zavar, nekünk néha-néha egy hétvége a Bükkben, Mátrában is megteszi. És igen, gondolok arra, mi lenne, ha kiesne a férjem keresete, ezt már a kérdésfeltevés alatti szövegrészben is olvashatjátok. Felelőtlennek semmiképpen sem érzem magam a három gyerek miatt. Viszont továbbra is nagyon nehéz döntés a negyedik baba...
Köszönöm szépen a nem bántó szándékú válaszokat és véleményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!