Vállalnátok a negyedik gyermeket?
előtte nem gondoltál rá, hogy mi lenne, ha?!
amúgy 35évesen hol vagy öreg a gyerekvállaláshoz? majd 10 év múlva kezdjél aggódni
"hogy 3 gyereket nem tudsz egyedül eltartani vagy 4et!
Érted??"
Én nem értem. Miért kéne egyedül? Van apjuk is a gyerekeknek. Közösen vállalják.
Váratlan tragédia bárkivel történhet, de ennek anyagi hátrányai ellen lehet kockázati életbiztosítást kötni.
nem, előtte nem gondoltam ilyesmire. itt a férjem, eltart bennünket, meg sem fordult a fejembe. Most sem szeretnék ilyen butaságot bebeszélni magamnak, nagyon remélem, hogy megéljük együtt az öregkort. :) 3 vagy 4 szerintem nem mindegy. értem én, én is van, hogy így érvelek magamnak, de ha belegondolok, hogy pl ha kolisok lesznek egyszerre, nem lesz mindegy 3x vagy 4x havonta a költség, mert lehet a 4x már nem fér bele egy keretbe, ezt meg előre nem láthatom, mennyi lesz az a keret 10-15 év múlva.
35 (nemsokára 36) évesen én az utolsó pillanatokban érzem magam a gyermekvállaláshoz. Senkit sem szeretnék megbántani, ez is szubjektív szerintem, van olyan ismerősöm, aki 36 és 42 éves kora között szült meg 3 gyereket, de én már olyan későn nem szeretnék szülni (főleg, ha lehetőségem van rá "fiatalbb" életkorban.
És igen. Hogy így átgondoltam, a mérleg nyelve a NEM felé tart. Tudom, nagyon hálásnak kell lennem a háromért is, nem elégedetlenkedni, de olyan nagyon szeretem a kisbabákat, hogy fáj a szívem ha belegondolok, nekem már nem lesz több.
inkább menjél vissza dolgozni vagy nem is tervezed egyáltalán? vagy max lesz még pár punya :D
vagy ennyi év alatt tanulhattál volna vmit, amivel jobb munkád lehetne.
Olvasd el kiszamolo cikkét a témában. Teljesen jó, hogy tragédiára is gondolsz. De ha csak ilyen anyagi gondod van akkor az kezelhető. Emiatt nyugodtan lehet 4 gyereked. Más tekintetben nektek kell tudni mi fér bele.
8-12-ig oviznak, mert tejérzékenyek a nagyok, itthon főzök, itthon esznek. Persze, nagyon könnyű!!! :) De egyébként a 3 és 5 éves gyerekek máshol is oviban szoktak lenni, vagy rosszul tudom? 3 éves kortól kötelező az ovi!
És igen, három gyerek mellett biztos valaki tud tanulni, én nem, de azt is hozzáteszem, hogy rengeteget foglakozok velük. Köszönöm szépen a normális válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!