Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnátok a negyedik gyermeket?

Vállalnátok a negyedik gyermeket?

Figyelt kérdés
Van három kisgyermekem, 1, 3 és 5 évesek. Mindhárom császárral érkezett, de a doki szerint rendben volt/van a heg, negyedik terhességet még simán bírni fogom. Lassan a "pihenő idő" is végetér és én sem vagyok túl fiatal, hogy várjak (35). 4 gyereket terveztünk, de most teljesen elbizonytalanodtam... Az én állásom nem volt túl jó, végzettségem szerint (szociálpedagógia) nem is nagyon várhatok arra, hogy valaha is hatalmas fizetésem legyen. Férjem egész jól keres, minden szükséges megvan, de mi lesz később? Ha esetleg valamiért csökken, vagy kiesik a keresete? Hogy tartok el majd 4 gyereket? Minden más szempontból nagyon vágyok még egy babára, de van bennem egy erős szorongás is az anyagiak miatt... Elbizonytalanodtam.

2016. ápr. 26. 21:24
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:
januárban hirtelen meghalt egy közeli barátunk, háromgyerekes apuka... ezért gondoltam bele, hogy bármi történhet. de ez is olyan dolog, hogy bárkivel bármi, bármikor, szóval, még ha egy szuper egzisztenciával rendelkező jogásznő lennék és mondjuk a férjemmel lenne valami, aztán mondjuk pár év múlva én is kidőlnék egy betegségtől... szóval tényleg bármi megtörténhet. eddig ilyesmi eszembe sem jutott, csak mióta ez megtörtént a környezetünkben. negyedi császártól nem félek. nagyon jó a dokim és bízok benne.
2016. ápr. 27. 12:08
 32/61 anonim ***** válasza:
35%

előtte nem gondoltál rá, hogy mi lenne, ha?!

amúgy 35évesen hol vagy öreg a gyerekvállaláshoz? majd 10 év múlva kezdjél aggódni

2016. ápr. 27. 12:13
 33/61 anonim ***** válasza:
Akkor úgy gondolom,hogy eldöntötted,nincs szükséged a megerősítésünkre!
2016. ápr. 27. 12:15
 34/61 anonim ***** válasza:
12%

"hogy 3 gyereket nem tudsz egyedül eltartani vagy 4et!

Érted??"

Én nem értem. Miért kéne egyedül? Van apjuk is a gyerekeknek. Közösen vállalják.

Váratlan tragédia bárkivel történhet, de ennek anyagi hátrányai ellen lehet kockázati életbiztosítást kötni.

2016. ápr. 27. 14:18
 35/61 A kérdező kommentje:

nem, előtte nem gondoltam ilyesmire. itt a férjem, eltart bennünket, meg sem fordult a fejembe. Most sem szeretnék ilyen butaságot bebeszélni magamnak, nagyon remélem, hogy megéljük együtt az öregkort. :) 3 vagy 4 szerintem nem mindegy. értem én, én is van, hogy így érvelek magamnak, de ha belegondolok, hogy pl ha kolisok lesznek egyszerre, nem lesz mindegy 3x vagy 4x havonta a költség, mert lehet a 4x már nem fér bele egy keretbe, ezt meg előre nem láthatom, mennyi lesz az a keret 10-15 év múlva.

35 (nemsokára 36) évesen én az utolsó pillanatokban érzem magam a gyermekvállaláshoz. Senkit sem szeretnék megbántani, ez is szubjektív szerintem, van olyan ismerősöm, aki 36 és 42 éves kora között szült meg 3 gyereket, de én már olyan későn nem szeretnék szülni (főleg, ha lehetőségem van rá "fiatalbb" életkorban.

És igen. Hogy így átgondoltam, a mérleg nyelve a NEM felé tart. Tudom, nagyon hálásnak kell lennem a háromért is, nem elégedetlenkedni, de olyan nagyon szeretem a kisbabákat, hogy fáj a szívem ha belegondolok, nekem már nem lesz több.

2016. ápr. 27. 14:30
 36/61 anonim ***** válasza:
48%

inkább menjél vissza dolgozni vagy nem is tervezed egyáltalán? vagy max lesz még pár punya :D

vagy ennyi év alatt tanulhattál volna vmit, amivel jobb munkád lehetne.

2016. ápr. 27. 14:33
 37/61 anonim ***** válasza:
67%

[link]

Olvasd el kiszamolo cikkét a témában. Teljesen jó, hogy tragédiára is gondolsz. De ha csak ilyen anyagi gondod van akkor az kezelhető. Emiatt nyugodtan lehet 4 gyereked. Más tekintetben nektek kell tudni mi fér bele.

2016. ápr. 27. 15:04
 38/61 anonim ***** válasza:
26%
Mondjuk úgy könnyű három gyereket nevelni hogy ebből kettő óvodában van, így tulajdonképpen csak egy gyerekkel vagy otthon. Akkor is ilyen jól bírnád ha non-stop veled lenne 7×24ben mind a három?
2016. ápr. 27. 15:41
 39/61 A kérdező kommentje:

8-12-ig oviznak, mert tejérzékenyek a nagyok, itthon főzök, itthon esznek. Persze, nagyon könnyű!!! :) De egyébként a 3 és 5 éves gyerekek máshol is oviban szoktak lenni, vagy rosszul tudom? 3 éves kortól kötelező az ovi!

És igen, három gyerek mellett biztos valaki tud tanulni, én nem, de azt is hozzáteszem, hogy rengeteget foglakozok velük. Köszönöm szépen a normális válaszokat!

2016. ápr. 27. 17:02
 40/61 A kérdező kommentje:
a punyát nem tudom, miért írtad, kedves válaszoló, mert nem vagyok roma. Érdekes, hogy azért, mert imádom az anyaság minden pillanatát (nem azért mert könnyű!) és szívem mélyén jó nagy családra vágyok lepunyázod a gyerekeimet. Ez szomorú...
2016. ápr. 27. 17:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!