Vállalnátok a negyedik gyermeket?
Figyelt kérdés
Van három kisgyermekem, 1, 3 és 5 évesek. Mindhárom császárral érkezett, de a doki szerint rendben volt/van a heg, negyedik terhességet még simán bírni fogom. Lassan a "pihenő idő" is végetér és én sem vagyok túl fiatal, hogy várjak (35). 4 gyereket terveztünk, de most teljesen elbizonytalanodtam... Az én állásom nem volt túl jó, végzettségem szerint (szociálpedagógia) nem is nagyon várhatok arra, hogy valaha is hatalmas fizetésem legyen. Férjem egész jól keres, minden szükséges megvan, de mi lesz később? Ha esetleg valamiért csökken, vagy kiesik a keresete? Hogy tartok el majd 4 gyereket? Minden más szempontból nagyon vágyok még egy babára, de van bennem egy erős szorongás is az anyagiak miatt... Elbizonytalanodtam.2016. ápr. 26. 21:24
41/61 anonim válasza:
Ha az átlag gyakoris válaszoló alapján csinálnál mindent, akkor még egy gyereked se lenne.
42/61 anonim válasza:
Mivel lehet önkormányzati felmentést kérni, így nem, nem kötelező a három évesnek az óvoda.
43/61 A kérdező kommentje:
szerintem fontos a korai szocializáció, nekem jó így is, hogy otthon ebédelnek. meg így azalatt a kevesebb, mint 4 órahossza alatt legalább könnyű nekem, olyan, mintha csak egy gyerekem lenne, miközben főzök (gyakran kétfélét a tej miatt) és véágzem a többi házimunkát és nevelgetem közben az egyévest! Szuper könnyű! :D
2016. ápr. 27. 17:42
44/61 anonim válasza:
Én nem vállalnám.Oké, hogy szereted a kicsi babákat, de ez már nekem nem férne bele. Örülj, hogy van három egészséges gyermeked, miért kell a határokat feszegetni? Anyagiakat hagyjuk......
45/61 A kérdező kommentje:
meg en sem biztos, hogy bevállalom, inkább a nem felé hajlok. biztos a 4. császárra gondolsz. valahogy ettől nem tartok, mármint a kockázatától. dokim különben nem mondaná, hogy lehet, méhem tényleg nagyon jól viselte mindhármat. természetesen tény, hogy nagyobb a kockázat, de ettől még nem kezdtem el parázni. azt mindig a műtétek előtt szoktam, közvetlen előtte féltem mindtől, műtőben mindig megfogadtam tanuk előtt, hogy soha többet, de ahogy kezembe veszem a babát, ezeket már el is felejtem! :)
2016. ápr. 27. 17:52
46/61 anonim válasza:
Milyen határokat feszeget 3-4 gyerekkel? Régen sokkal rosszabb körülmények között is mertek 8-10 gyereket vállalni.
47/61 anonim válasza:
Már megint azzal jöttök,hogy mi volt régen...az már elmúlt,a 8-10 gyerekből jó,ha a fele megélte a felnőttkort!
Arról nem is beszélve,hogy kijárták az általánost jó esetben és mehettek dolgozni,meg szülni...
Tényleg összehasonlítható ez a mai helyzettel???
48/61 anonim válasza:
Ezt mondom, hogy sokkal rosszabb körülmények voltak és mégis vállalták.
49/61 anonim válasza:
Mert kellett a munkaerő a földekre...te tényleg ennyire nem látod a különbséget???
50/61 A kérdező kommentje:
anyukamek négyen voltak testvérek, 16-18 éves koruktól dolgoztak, érettségi esti iskolában, utána még szakmák, okj-s képzések. diploma egyiknek sincs, viszont mind megállta a helyét az életben. Most más a szemlélet, fizikai munkát senki sem akar végezni, a szakma ciki, mindenki diplomát akar. természetesen egy-két gyereket könnyebb elindítani ezen a "kényelmesebbik" úton, különórák pénzért, ha nem sikerül a felvételi fizetős nappali képzés stb. pedig ott az alternatíva, hogy munka mellett is lehet végezni egyetemet (kapásból két ismerősöm is megcsinálta munka mellett, levelezőin a jogot) de az sem gond, ha valaki mondjuk "csak" fodrász, de normálisan és boldogan él. Abba is érdemes belegondolni, hogy az én gyerekeim generációjának adója fogja fentartani a szociális rendszert akkor, amikor a mi generációnk már nem lesz aktív dolgozó. Borzasztó a demográfia, nagyon kell a gyerek és főleg azokban a családokban, ahol még a munkának becsülete van. Ilyen szempontból normakövető állampolgár vagyok, megvan a három gyerek amit a kormány sulykol (ezt poénból írom, mert távol áll tőlem a pártpolitika), de komolyan, érdemes belegondolni abba is, 20-30 év múlva ki fogja kitermelni a szociális rendszer fedezetét.
2016. ápr. 27. 18:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!