Kell védekezni szülés után, ha jöhet a második baba?
Gondolj bele, hogy ott bent még semmi nincsen rendben. Nem álltak az izomzatok, az inak, a nyálkahártya a hormonjaid semmi helyre.
Azt mondom egy félévet minimum várjál. Kb 3 hónap után jön meg az elsö mensi, az általában a szoptatosoknál is megjön.
Arra is gondolj, hogy mit tennél ha 3 hós babánál teherbe esel éskorházba kell feküdnöd. Akkor 8 hónapig a nagyszülök nevelik a kicsit, pont abban a korban amikor annyira kell neki az anyukája?
ma 12:55
Ez így olyan kisarkított... Ha a baba féléves vagy egy éves korában kerülne korházba az anyukája, az is ugyanolyan rossz lenne neki. De azért az hálistennek elég ritka, hogy valaki korházban töltse az egész terhességét.
A 6 hetes kontrollon azzal kezdte az orvosom, hogy szoptatás alatt is védekezzünk. Egyébként nekem már 9 héttel szülés után megjött, majd után minden hónapban éreztem az ovumat és vissza is állt a ciklusom. Ja, a gyerkőcöt 6 hónapos koráig kizárólag szoptattam...
Én azért először várnék pár hónapot, hogy a szervezeted regenerálódjon és kiderüljön, hogy boldogultok a babával. Nekem pl. sokkal nehezebb nappalaim és éjszakáim voltak akkor, mikor 8 hónaposan már 8 fognál tartott a gyerekem, mint pl. az első hetekben, mikor éjjelente keltem etetni.
Az igen! Oké, hogy kis korkülönbséget szeretnél, na de ennyire??? 15-19 hónap nem elég kicsi? Csak, mert nekem három hónapos a babám, igaz harmadik gyerek és van dolgom bőven, de én alig tudom rávenni magam, hogy lefeküdjek a férjemmel, mert semmi vágy nincs bennem, lestrapált vagyok stb. És most legkevésbé járna a fejemben a tesó gondolata, még, ha szeretnék akkor sem...
Meg annak a babának még rád van szüksége. És nem rögtön tesóra, már bocsi, de persze a te döntésed, még az is, ha emiatt leállítanád a szoptatásról.
Változó nagyon, hogy ki tud teherbe esni szoptatás alatt. Én pl nem tudtam. Meg sem jött addig, amíg szoptattam és peteérésem sem volt. Első gyereknél 10 hónap után jött meg, második gyereknél 9 hónap után menstruáltam. Azután mindkét esetben rögtön terhes is maradtam, de szoptatás alatt nem. Nekem ilyen a szerveztem, de a tiéd lehet nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!