Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gyerekvállalás egyedül mennyir...

Gyerekvállalás egyedül mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Előbb utóbb szeretnék gyereket szülni, de nem biztos hogy apukával együtt akarnék élni. nehéz egyedül? Önzőség tőlem?

2015. nov. 23. 21:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%

szerintem borzasztó nehéz lehet.

nekem a férjem vállalkozó, szezonban csak aludni jár haza, de így is nagyon nehéz volt, hogy legalább vol kinek panaszkodni :) na meg ha mondjuk beteg volt a gyerek, akkor hívtam és rohant gyógyszertárba vagy közértbe, nem kellett a lázas gyerekkel mászkálni.

én nem hiszem, hogy belevágnék egyedül, már csak a gyerek miatt sem, mert neki 2 szülő kell, akkor a legboldogabb. nyilván más az, ahol tönkremegy a házasság és a kisebbik rossz az, ha 2 különélő boldog szülője van a gyereknek, de így nekiindulni szerintem nem szabad.

de te életed, ráadásul egy van belőle, éld úgy ahogy neked a legjobb :)

2015. nov. 23. 21:59
 2/16 anonim ***** válasza:
51%

En hetkozben 7-19 kozott vagyok egyedul a 4 hos babammal. Utana hazajon a ferjem, megfurdeti, lefekteti, es ejjel felkel hozza, hetvegen pedig egyutt babazunk, de igy is nagyon faraszto.

Az elso 3 honapban meg kolikas volt. Volt, hogy 48 orat nem aludtam.

En nem mernem egyedul.

2015. nov. 23. 22:03
 3/16 piroska és a farkas ***** válasza:
68%
ne haragudj, de akivel nem akarsz együtt élni attol miért szeretnél gyereket? Mertha a " kitől" nem lényeges, akkor igen, önzőség. nagyon.
2015. nov. 23. 22:04
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem így terveztem, de én egyedül nevelem a most 6 éves lányomat másfél éves kora óta. Eleinte piszok nehéz volt, de mostmár megszoktam. Ha valaki elég talpraesett és "kemény", az meg tudja oldani. Én vállalkozó vagyok, albiban lakom a gyerekkel, mellette pedig levelezőn végzem a jogot....segítségem annyi, hogy NÉHA (tényleg nem sokszor) beadom anyámékhoz, meg hébe-hóba elviszi az apja. Ennyi. Szóval szerintem meg lehet csinálni, és sokkal jobb így neki hogy nem öljük egymást az apjával. Boldog vagyok én is, ő is és a gyerek is egy okos, kiegyensúlyozott kislány, soha nem volt jele annak, hogy a válásunk miatt bármi lelki sérelem érte volna.
2015. nov. 23. 22:05
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát, elég nehéz. Én úgy szültem, hogy akkor már nem voltunk együtt az apával, és nem is vett részt a gyerek életében. Gyakorlatilag mindent egyedül csináltam. Nem volt könnyű. Friss szülőként, amikor még nem rutinból megy a dolog, tök bizonytalan voltam mindenben, nagyon jól jött volna némi megerősítés, hogy jól csinálom. Legalább ennyi. De nehéz volt az is, hogy nincs senki, aki legalább este hazajön hozzánk, és aki egy fél órára legalább átveszi a babát, amíg én csak nézek ki a fejemből.

De az is igaz, hogy amúgy tök jól elvoltunk a fiammal kettesben, főleg amikor nagyobb lett, szóval azt nem mondanám, hogy nekünk rossz lett volna apuka nélkül, csak nekem volt kicsit nehezebb.

2015. nov. 23. 22:06
 6/16 anonim ***** válasza:
51%
Apukával is pokolian nehéz. Egyedül biztos bediliznék. Így is közel állok hozzá.
2015. nov. 23. 22:11
 7/16 anonim ***** válasza:
51%

Nagyon fárasztó lehet.

Egy gyerekem van, a férjem is aránylag időben hazaér, de várom már olyankor, mint a messiást. Pedig nagyon jó gyereket dobott a gép, a viselkedése tankönyvi. Ettől függetlenül korából fakadóan sok a tennivaló vele (másfél éves).

Most hetek óta váltogatja a benyalt vírusokat. Így orrot kell szívni, gyorsan elmosni az orrszívót, mire visszaérek, befosott, pelenkacsere, mosdatás, átöltöztetés. Aztán kajáltatni, odafigyelni a gyógyszereire, hogy pontosan annyit és akkor kapjon, amit és amennyit kell.

Nem is fizikailag fárasztó, hanem pszichésen. A folyamatos készenlét, hogy semmibe nem tudok úgy belekezdeni, hogy be is tudjam fejezni.

Most pár napot a szüleimnél tölt. Imádják, de anyám már ma mondta, hogy így másfél nap után kezd elfáradni - ő se fizikailag. Ráadásul náluk nem lehetett teljesen gyerekbiztosra megcsinálni a lakást, így fél percre sem merik magára hagyni (míg én megtehetem, le van kerítve neki egy 25 nm-es rész).

Mondom ezeket úgy, hogy pár hetes kora óta átalussza az éjszakákat, 11-12 óra hosszat, így kipihentek vagyunk. Ráadásul este és hétvégén a férjem is maximálisan beszáll és ellátja. Akkor ő játszik vele, ő eteti, ő fekteti le.

Ha valamiért problémás gyerek lenne és egyedül lennék... hát, már biztos becsavarodtam volna.

2015. nov. 23. 22:15
 8/16 anonim ***** válasza:
20%

1. Miért akarsz gyereket olyantól akivel nem akarsz együtt élni?

2. Manapság az "anyukák" olyan módon lehúzzák az apukákat, hogy a "babatartásból" nem csak a gyerek hanem még az anyuka is tejben-vajban fürdik.

2015. nov. 23. 22:15
 9/16 anonim ***** válasza:
25%

Utolsó. A gyerektartásból azt vesz az anyuka amit akar. A lényem hogy a gyereknek meg legyen mindene!

Hát teljessen egyedül biztos hogy nagyon nehéz,mert magad meg a gyereke is el kell tartanod,meg ha visszamész dolgozni és nincs senki aki vigyázzon a gyerekre szinte lehetetlen dolog,mert kevés az olyan munka ahol megfüzetnek és pont abba az időbe dolgozól,amikor gyerek ovodában ,iskolába van.

Fönyleg nehéz ha nincs saját lakásod,házad.

Nekem szerencsém van,mert anyumék rendessek,azért hogy itt lakunk nem kérnek pénzt ,meg a rezsibe ,kajába sem. A lányomnak ( 1éves ) minden költségét én fízetem,én főzök neki,én gondoskodok róla ,a házimunkába is kiveszem a részem,de ha úgy van anyumék ,mamámék vigyáznak rá és ez órjási segítség. Meg a kutyámról és a lovamról is gondoskodom. Na meg a lányommal is sokat foglalkozom.

Egéssz jól kapok Gyest,meg családi ,gyerektartás ( az apja jól keres és mindent a bíróság döntött el. Igaz hogy a gyerektartáshoz nem nyulok hozzá,hanem félrerakom neki.

5évig voltunk eggyütt,rendes ember vólt ,terveztük a gyereket ,jó volt a kapcsolatunk amíg az anja nem kavart. Szakítottunk. Addig érdekelte a gyerekünk amíg megnem született ,még nem is látta.

Azóta van újj párom is.

2015. nov. 23. 23:07
 10/16 anonim ***** válasza:
51%

Utolsó vagyok. Az anyukák huzzák le az apát? Vicc. Tegyük fel az apa keresete 100ezer havonta,annak 20% a a gyerektartás 1gyerek után.

Számold ki nki a költségeket. Pl tápszeres a baba,én havi 7000ft amtam ki rá ( még kevesset írtam ) ,pelenka -ami nem a legjobb minöséű havi 6000- 7000ft. Akkor törlőkendő,krémek meg ilyen apróságok,negadj Isten gyogyszerek.Na meg ruhák,játékok,babakocsi meg még sorolhatnám.

2015. nov. 23. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!