30éves vagyok a párom nyüstöl a baba projekttel, fél hogy kicsúszok az időből meg nehogy miattam legyen beteg a gyerek, mert ő fél és veszélyes! 30felett már necces a szülés?
Nem vagy öreg, 32 évesen sem a gyerekvállalásra!
Van, aki sokkal később vállal!
Ha 40 lennél még megérteném a párod aggodalmait, de 30 évesen???
Koporsót mikor rendel majd, 50 évesen???
Nekem van olyan ismerősöm, aki 30 körül szült és beteg lett a babája, de olyan is, aki 40 körül szült egészséges babát.
Szerintem 1-2 év nem számít.
nem hinném, hogy a 30 és a 32 évesen történő szülés között van bármilyen különbség egészségügyi kockázat tekintetében (a 25 és a 35 között már inkább). Viszont ha minden körülmény adott, van hová érkezzen a baba, akkor ne vesztegesd az időt!! olyan csodálatos dolog egy baba, és amikor a lányommal vagyok, gyakran gondolok arra, hogy milyen szerencsés vagyok hogy 28 évesen szültem és nem 32 évesen, mert így 4 évvel többet tölthetek vele együtt az életünkből. Tudom, hogy ez most nem hangzik olyan fontosnak, de hidd el, pár év, és érteni fogod miről beszélek.
Én nem az egészségem miatt, hanem emiatt iparkodnék.
Egyébként a down kór kockázata, a vetélés kockázata mind egyre nagyobb a kor előrehaladtával, de mint írtam, ennek inkább 35-40 felé van jelentősége, egy 32 éves szervezet még szerintem bírja a strapát.
Aki itt beirogatja hogy o hany evesen szult, az gondolom nem hallott meg a "statisztika" kifejezesrol...
30 folott szaporodnak a kockazati tenyezok, es a szuletesi rendellenessegek eselye meredeken noni kezd, 35 folott meg jobban.
Ha amugy akartok gyereket, akkor tok felesleges halogatni, raadasul ilyen korban gyakran nem is jon ossze elsore, sot evek alatt sem.
Teljesen mindegy, hogy 30 éves vagy vagy 32.
Természetesen 30 évesen is születhet beteg babád, ahogy 40 évesen is.
Mond meg neki, hogy ne temessen még, bőven van időd.
Egyébként 35-40 évtől mondják, hogy megnő a kockázata a betegségeknek, pl Down-szindróma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!