Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Párommal gyereket terveztünk,...

Párommal gyereket terveztünk, hónapok után összejött. Amióta megláttam a tesztet, mintha minden összeomlott volna bennem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Azt gondoltam fel vagyok készülve az anyaságra, de már ott tartok, hogy elvetetem. Szinte már rossz érzés és vissza csinálnám az egészet ha lehetne, nem tudom elfogadni h terhes vagyok. Miért van ez? Mi történt?
2015. nov. 16. 19:07
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Minden nagyobb változásnál, ami kötelezettséggel jár, normális, ha felmerül félelem. Házasság, gyerekvállalás, stb.

Idővel elmúlik.

2015. nov. 16. 20:12
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Én 40 éves vagyok, tavaly két vetelesem volt, meg nincs gyerekem. Most terhes vagyok, de néha sötét a kedvem. Félek. Nem mindig, de gyakran. Jo, ha tudod, hogy az érzéseiddel nem vagy egyedül. Nem akarok olyasmit bemagyarázni, ami nincs, de bőven van rettegni való, ha az ember akarja. Most talán hagyd meggyőzni magad az eszeddel. Hogy ezt akartad. És adj egy kis időt. Ne panikolj attól, hogy rossz erzeseid vannak most, ne vádold magad.
2015. nov. 16. 20:15
 13/37 A kérdező kommentje:
Mindenképp a jó döntést szeretném meghozni, de utólag derül ki az a baj...:(
2015. nov. 16. 20:16
 14/37 A kérdező kommentje:

27 éves vagyok, az utóbbi egy egy évben támadt fel bennem a vágy arra, hogy kisbabám legyen. Elképzelve olyan jó, és gondtalan, aztán jön a rideg valóság, hogy erre a világra érdemes-e szülni? Hogy fogom a terhességem viselni? A párkapcsolatom bírni fogja? Egyedül eltartani ha úgy adódna nem tudnám... Persze most minden jó a kapcsolatban de ki tudja... Mi lesz ha idegesíteni fog a sírás, a kialvatlanság, az hogy nincsen magamra időm? DE nem szabad hogy az önzőségem miatt ne legyen gyerekem soha....De akkor is volt egy életem. Bár lehet így még szebb lenne. Vagy nem, nem tudom...

Sokszor hibáztatom magam, hogy felnőtt fejjel milyen ostoba vagyok.Úgy viselkedem mint egy felelőtlen ember, tudom ez nem játék.

2015. nov. 16. 20:23
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Egyrészt, a mocskolódokkal egy percig nem kell foglalkoznod. Nem vagy sem genetikai hulladék, sem bolond, sem sok abortusz elé néző gyilkos!

Természetesek a félelmeid, de hidd el, okkal vágytál a babára, okkal terveztétek, okkal dolgoztatok az összehozásán. Előtört belőled minden 'mi van ha' kérdés, de hidd el, amikor megszületik, abban a pillanatban te leszel a világon a legboldogabb ember.

Ha pedig abortuszra mennél, akkor egy életre megbánnád..és ezt most nem azért mondom mert ab ellenes lennék. Egyáltalán nem vagyok az.

De ezt a babát ti terveztétek.. ha elvetetnéd, akkor elmúlna minden félelmed és utat engedne azoknak a gondolatoknak, amik miatt egyáltalán belevágtatok ebbe. Beszélgess a pároddal, anyukáddal, nővéreddel, női bizalmasoddal. Vagy akár pszichológussal. Segítséget kérni nem szégyen és ha ez kell hozzá, akkor ez kell.

2015. nov. 16. 20:30
 16/37 A kérdező kommentje:

utolsónak:

nagyon kedves vagy, jól esik.

Ezen én is gondolkodtam már, hogyha ab lenne, akkor ugyanúgy kezdődne elölről minden, megint egy kis idő elteltével kisbabát szeretnék majd, feltételezem.

Beszélgettem sokat barátnőmmel, szerinte egyértelműen tartsam meg, de ő ab ellenes.

Anyukámnak is mondtam, vele annyi van, hogy nagyon önálló volt mindig és mástól is ezt várja, egyáltalán nem lelkizős. Nem szigorú de nem is lelkizős. Mióta kiderült ( 2 és fél hete) azóta egyszer kérdezte meg, hogy hogy állok ezzel a helyzettel.

Megmondom őszintén ez is fáj. Hiszen jól esne majd a segítsége ha esetleg megszületik az unokája. Viszont azt mondta ő még nem is nagyon tudná elképzelni hogy nagymama legyen...

Illetve mivel ő mikor minket a tesómmal nevelt akkor is minden segítség nélkül tette kicsit furcsán néz azokra akik pl. közel költöznek a szüleikhez h tudjanak segíteni a baba körül..

Tehát az ő elve a magadnak szülsz filozófia. Persze biztos szeretné a saját unokáját, de én sem akarom úgy érezni hogy valakit a nyakába varrok akit én szültem, de én nem vagyok olyan önálló mint amilyen ő volt...

2015. nov. 16. 20:41
 17/37 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem a terhesség alatt a legtöbben túlesünk ilyen pánikrohamon. Nekem ez most a végén jött ki. 35 hetes vagyok és van néha egy-két napom amikor csak bőgni tudok. Rettegek mindentől. Néha sötét gondolataim vannak: Mi lesz ha tönkremegy a kapcsolatom? Ha elhagy a párom? Ha olyan fáradt leszek, hogy nem tudom majd kimutatni a szeretetem? Mennyi mindent nem csináltam még meg az életben!

Az elejétől imádom a babámat. Régóta szeretnék gyereket és mikor a párom is megérett rá nagyon örültem, hogy összejött. Szerintem a hormonok is bekavarhatnak. Próbálj még várni! A 8-9. héten elég ha elkezded intézni az abot, ha mellette döntesz! De ne feledd, mikor még nem voltál tele hormonokkal, tiszta tudattal döntöttetek a baba mellett! :) Biztos vagyok benne, hogy ha megtartod nem fogod utólag megbánni! Imádni fogod! :)

2015. nov. 16. 20:49
 18/37 anonim ***** válasza:

Ez egy mindent megváltoztató esemény, és a döntésed is, hogy megtartod/ nem tartod. Ha vígasztal, nem vagy vele egyedül. Mi is vártuk, de én is megijedtem a pozitív teszttől, és félelmetes maga a gondolat, hogy egy emberke, sejtcsomó növekszik bennem, akiről a rettegett szülés után én fogok gondoskodni, én felelek érte.

Szeretem a munkám is, a visszatérést sem tudom még. Egy nagyon közeli barátnőm depressziós lett ebben az időszakban, de mára büszkén mutogatja fiát, én ebből merítek erőt.

Nem lehet, hogy van benned egy megfelelési kényszer akár az édesanyád sugallta önálló szülő nyomásától?

Valamiért akartad ezt a picit! Tudsz-e bízni akkori önmagadban?

Félsz valamitől vagy inkább rájöttél, mást szeretnél.

Ha el tudod képzelni, hogy egy abourtusz után egy időre rá megint gyereket szeretnél, akkor nem lehet, hogy inkább a most erősebb félelmek dolgoznak?

Felelős, gondolkozó Nőnek látlak az írásaid alapján, Szurkolok, hogy megtaláld a nyugalmat a döntéseddel!

2015. nov. 16. 21:01
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Én is 27 voltam az első babámnál és én is megijedtem rendesen.

A titok: Anyának senki sem születik, a gyermeked mellett leszel az. És igen, képes vagy rá és ha nem is érzed magad most olyan önállónak,mint az anyukád, hidd el, az leszel!

Én totál alkalmatlannak éreztem magam az anyaságra, a kezemben nem fogtam még gyereket azelőtt... Annyit tudtam, hogy mindennél jobban fogom szeretni és bármit megtennék érte.

Most várom a harmadikat, kis korkülönbséggel és jelentem, megy. :)Nem mézesmázas minden nap, néha hiányzik a gyerekek előtti nyugi, de csak egy ideig, mert ez az időszak elmúlik, Sosem leszek majd Ennyire fontos nekik, mint most.

Szerintem nem kérdés, hogy tartsd meg a picit!

2015. nov. 16. 21:05
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Várhatsz, készülhetsz egy kisbabára, de mindig mellbevágó lesz a hír: igen, ott van. Ne várj el magadtól semmit!!! Úgy értem, érzések szintjén. Nincs olyan, hogy most ezt "kellene"/illene érezned! Szülés után sem biztos, hogy azonnal imádni fogod. Sokszor így van - de legyél türelmes magaddal (Vida Ági kismamablogján van erről sok jó írás - és nem, nem vagyok hirdetője ;)).

Próbálj dönteni - és utána nem arra gondolni: mi lett volna, ha.....?

Mert ha megszületik, és bizonytalan maradsz: jó ez így? - akkor ezt érezni fogja (most is érzi amúgy, de ezt nekem úgysem hiszed el, hiába vagyok orvos). És a kisbaba biztonságra vágyik. Nem arra, amit te biztonságnak gondolsz, hanem amit ő annak érez: szeretetet kap az anyjától, aki átöleli, ha sír... Neki nem kell "sok".

[amúgy ha nem akarod elvetetni, de rájössz, hogy nem vagy képes nevelni, ott az örökbeadás. Ez vigasztalhat: sokan várnák, bár ez így morbid lehet: másnak szülom a gyereket, de legalabb adok neki egy esélyt az életre; ráadásul, ha nem is gyakran, de lehet az AB-nak nemkívánt szövődménye, hogy nem lehet gyereked később, és azt nagy feladat lesz megbocsátani magadnak]

Első kisbabám már 4 éves nagylány - furcsán éreztem magam, amikor vártam. 2. terhességemnél a 18.héten nem volt szívhang....így a 3. terhességemnél végig féltem; ráadásul mondták, hogy a 0->1 gyerek és az 1->2 gyerek közötti "váltások" közül utóbbi nehezebb. Féltettem az életét, meg a magunkét is, mi lesz... De már ő is 1,5 éves. Amikor megszületett, alig akartam elhinni. És rögtön eldöntöttem (még a szülőszobán :)), hogy szeretnék még babát. Mert ez csodálatos dolog. Amikor meg nagyon aggódom az anyagi dolgok miatt, eszembe jut sok igazán szegény gyerek - és az is, hogy ők sokszor boldogabbak, mert a szüleik beszélgetnek velük, szeretik őket. És ők is felnőnek. Mi sem veszünk gyakran új ruhát. Párszáz Forintokért lehet majdnem újat venni, és legalább nem zavar, ha elesik a sárban :-)

Amikor meg azon agyalok, hogy mi lesz, ha bármi miatt egyedül maradok, nagymamám jut eszembe. Egyedül (de tényleg, mert el kellett menniük a nagycsaládtól messzire) nevelt fel 5 gyereket és egy sokat ivó férje volt, aki hamar meg is halt..... Ha neki sikerült, nekem is fog. Vagyok olyan makacs. Rengeteget kell még tanulnom, de majd mindent a maga idejében tudni fogok...

Amit ebből ki akartam hozni (bocsánat a terjedelemért): bízz magadban, sokkal többre vagy képes, mint azt álmdban gondoltad volna valaha :)

2015. nov. 16. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!