Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor vállaljunk gyereket?

Mikor vállaljunk gyereket?

Figyelt kérdés

Nagy a dilemma. Mindenki azt mondja, hogy meg kell várni az esküvőt, lakást, kocsit, jó melót, stb...

Aztán mire ez mind teljesül ott állsz 30-35 évesen és ugye akkor már annyira nem egyszerű teherbe esni..

Most akkor mi legyen? Nem tudod kiszámítani,hogy egy gyerek milyen költségekkel jár, de mindent amit csak tudsz meg akarsz adni..

Szerintetek mi az ideális kor és körülmény amikor jó szülő lehetsz???

2010. márc. 4. 11:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is nagy dilemmában vagyok: 25 évesek vagyunk a párommal, már 6 éve vagyunk együtt. Van lakásunk, autónk, csak hát még ezután fogom befejezni az egyetemet(júniusban). Még kellene találnom valami melót. Most úgy néz ki, hogy felvesznek egy turiba, bár nem ez az álomszakmám, pláne, hogy van már egy rakás papírom, lassan diplomám lesz, szóval igencsak elkeserítő, hogy nem találok a szakmámban munkát. Persze a turi is jó lesz, amúgy is imádom a turikat, csakhát mégsem fogok annyit keresni... Ráadásul abbahagytam a fogamzásgátlót mert egészen egyszerűen nem vagyok hajlandó tovább szedni (6év)- év vége felé jó volna babát vállalni, már nagyon szeretnénk. Csak ha kiszámolom, hogy mennyi munkaviszony kell, stb, stb...

Én is mindig arra jutok, hogy valószínű még 10 év múlva tartanánk ott, hogy nyugodt szívvel vállaljunk babát. De remélem nem várunk addig...

Ja és nálunk az presztízs, hogy találjak magamnak egy elfogadható, jólkereső melót. Bár egyre inkább gondolok arra, hogy ha kb a baba születése után is ennyi pénzből élnénk meg, mint most, akkor csak feltudnánk nevelni valahogy. Pénzbeli segítségre nem, viszont "adományokra" számíthatnánk". Szerintem 28 évesen is ráérek megváltani a világot, viszont gyerek nélkül egyre nehezebben bírom...

2010. márc. 9. 16:52
 22/27 anonim ***** válasza:
69%

34 vagyok, 6 hónapos baba anyukája. Mi megvártuk a házat, kocsit, esküvőt, melót, diplomákat.Kibuliztuk magunkat.Nagyon jól megvagyunk a férjemmel.Most szeretnénk második babát is.

A barátnőm férjhez ment, gyereket szült 20 évesen.Pár éve elvált, egyedül neveli a lányát, és tele van adóssággal.Saját lakása, autója nincs.Szegény éjjel-nappal gürizik.Párt nem talál magának, mert ott a gyereke.Azzal együtt nem kell senkinek.

A sors mindenkinek mást hoz.

2010. márc. 9. 22:10
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én csak annyit tennék hozzá hogy én 35 évesen estem teherbe az első babámmal,májusban fog megszületni.Szerettem volna hamarabb is,megvolt hozzá minden,"csak"a férjem nem akarta.Elváltunk,később találtam meg azt az embert akivel most boldogan várjuk a kislányunkat,(3 hónapra sikerült)és nem bánom hogy igy alakult,mert mindenünk megvan hál istennek,és egyáltalán nem érzem magunkat öregnek a babahához,sőt még kistesót is tervezünk.Valamilyen anyagi háttér szerintem kell hozzá,de nem kell túlzásokba esni,illetve akkor jöjjön a baba amikor mind a két fél vágyik rá.
2010. márc. 10. 07:34
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi következő hónapig várunk, és akkor kezdünk bele a dologba esküvő után. Nekünk sincs sajnos meg mindenünk, de egyszerűen nem tudok az örökkévalóságig arra várni, hogy munkám legyen... Úgy hogy én már tavaly januárban elhatároztam, persze párommal, hogy jövő áprilisig várunk, és utána belevágunk a projektbe. Nagyon fogok igyekezni, hogy meglegyen a gyereknek mindene. És ha hamarabb szülök, akkor annál több időt tölthetek a gyerekeimmel. :))) És ez számomra a legfontosabb.
2010. márc. 10. 10:45
 25/27 anonim ***** válasza:
68%
Mindenünk megvan, apró dolgok kellenek a lakásba, viszont még szeretnénk az idegen nyelveket jobban elsajátítani, de az esküvőt érdemes előtte megtartani, nekem valahogy megnyugvás lelkileg, ha házasságban, családban fogan meg..hm...
2010. márc. 10. 12:07
 26/27 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Megbeszéltük a párommal, hogy az esküvő után elvileg nekiállunk. Addigra már 25 évesek leszünk mind a ketten idén, ha össze is jön akkor 26 leszek mire szülök. Szerintem ideálisnak mondható. Én is látom magam körül. van olyan aki ész nélkül már a 3dik babát várja tele tartozással.
2010. márc. 10. 13:03
 27/27 Zebra3328 válasza:

Szia,

érdekelne, hogy mi történt veletek azóta, hányasban ünneplitek a karácsonyt?

2012. dec. 25. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!