Mikor vállaljunk gyereket?
Nagy a dilemma. Mindenki azt mondja, hogy meg kell várni az esküvőt, lakást, kocsit, jó melót, stb...
Aztán mire ez mind teljesül ott állsz 30-35 évesen és ugye akkor már annyira nem egyszerű teherbe esni..
Most akkor mi legyen? Nem tudod kiszámítani,hogy egy gyerek milyen költségekkel jár, de mindent amit csak tudsz meg akarsz adni..
Szerintetek mi az ideális kor és körülmény amikor jó szülő lehetsz???
Szia!
Én is nagy dilemmában vagyok: 25 évesek vagyunk a párommal, már 6 éve vagyunk együtt. Van lakásunk, autónk, csak hát még ezután fogom befejezni az egyetemet(júniusban). Még kellene találnom valami melót. Most úgy néz ki, hogy felvesznek egy turiba, bár nem ez az álomszakmám, pláne, hogy van már egy rakás papírom, lassan diplomám lesz, szóval igencsak elkeserítő, hogy nem találok a szakmámban munkát. Persze a turi is jó lesz, amúgy is imádom a turikat, csakhát mégsem fogok annyit keresni... Ráadásul abbahagytam a fogamzásgátlót mert egészen egyszerűen nem vagyok hajlandó tovább szedni (6év)- év vége felé jó volna babát vállalni, már nagyon szeretnénk. Csak ha kiszámolom, hogy mennyi munkaviszony kell, stb, stb...
Én is mindig arra jutok, hogy valószínű még 10 év múlva tartanánk ott, hogy nyugodt szívvel vállaljunk babát. De remélem nem várunk addig...
Ja és nálunk az presztízs, hogy találjak magamnak egy elfogadható, jólkereső melót. Bár egyre inkább gondolok arra, hogy ha kb a baba születése után is ennyi pénzből élnénk meg, mint most, akkor csak feltudnánk nevelni valahogy. Pénzbeli segítségre nem, viszont "adományokra" számíthatnánk". Szerintem 28 évesen is ráérek megváltani a világot, viszont gyerek nélkül egyre nehezebben bírom...
34 vagyok, 6 hónapos baba anyukája. Mi megvártuk a házat, kocsit, esküvőt, melót, diplomákat.Kibuliztuk magunkat.Nagyon jól megvagyunk a férjemmel.Most szeretnénk második babát is.
A barátnőm férjhez ment, gyereket szült 20 évesen.Pár éve elvált, egyedül neveli a lányát, és tele van adóssággal.Saját lakása, autója nincs.Szegény éjjel-nappal gürizik.Párt nem talál magának, mert ott a gyereke.Azzal együtt nem kell senkinek.
A sors mindenkinek mást hoz.
Szia,
érdekelne, hogy mi történt veletek azóta, hányasban ünneplitek a karácsonyt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!