Mikor vállaljunk a második gyereket?
Ezt neked kell eldöntened, mi nem dönthetünk helyetted. Sok mindentől függ, de a lényeg, hogy akarjad. Ha csak a férjed akarja, akkor nem jó belevágni szerintem.
Nekem 8 hónapos a kilányom, nem megyek majd vissza dolgozni, hanem majd amikor 14-15 hónapos lesz, bevállalunk még egy babát.
Mintha én írtam volna a kérdést. :)
Csak én 28 éves vagyok a gyerekünk meg 14 hónapos. De szintén küzdök egy nőgyógyászati gonddal, ami miatt nem tudom szabályozni, hogy pontosan mikor is esek majd teherbe. Az első gyerekre is vártunk majdnem 2 évet.
De vágyom vissza a munkahelyemre is, még ha csak egy-két évre is...
Anyukám mondogatja, hogy pedig jó lenne, ha "egy füst alatt" maradnék itthon és csak utána mennék vissza. A férjem viszont élvezi most a kislányunkat és az apaságot és szerinte várjuk még pár évet a következővel, mert jó így hárman és még mindig újdonság, hogy gyerekünk van. Mostanra akkora, hogy egész nyáron bárhova vihetjük és igazán együtt lehetünk.
Szóval én sem tudom. Ha nem lenne a kis gondom, akkor másképp terveznék. De mi van, ha húzom-halasztom és mikor valóban akarjuk, megint nem sikerül évekig. Kicsit már bánom, hogy nem fiatalabb koromban kezdtük a családalapítást. Több időm lenne.
Szia!
Dönteni helyetted nem tudok, de leírom a mi esetünket:
Én amikor az első babát bevállaltuk úgy gondoltam visszamegyek dolgozni 2 év után. Ám amikor már megszületett a kislányom megváltozott minden. Szinte féltem a gondolattól, hogy egész nap más legyen vele. Amúgy is nagyon bonyolult lett volna a bölcsibe vinni és menni érte (én is és a férjem is este 6-nál előbb sosem értünk haza a munkából), így bevállaltuk a kistesót. Kb. 6 hét múlva fog megszületni, a kislányom meg 25 hós. Remélem nem döntöttünk rosszul és bírni fogom, mert őszintén bevallom én is félek, hogy nagyon fárasztó lesz itthon 2 kicsivel. De így legalább együtt nőnek fel és a kis korkülönbség miatt jobban tudnak majd együtt játszani. S mivel több babát nem szeretnénk, 2 év múlva megyek csak vissza dolgozni... addig a gyerekek a "kisfőnökeim" :-)
Őrület, de nekem késett a havim.
16 hónapos a kislányom, és egész éjjel azon agyaltam, hogy mi van, ha megint terhes vagyok?
Aztán reggel megcsináltam a tesztet, és negatív lett.
Annyira nagyon csalódott voltam, hogy még én magam is meglepődtem.
Még bőgtem is, pedig én is úgy gondolom, hogy visszamegyek dolgozni, aztán jöhet a következő törpöm.
Most viszont azon gondolkodom, hogy ne vállaljam-e mégis máris a következőt.
Csak az tart vissza, hogy megvariálták a GYEDet, és a GYESt... muszáj lesz visszamennem dolgozni legalább egy évig, hogy ne kelljen "idő előtt" bölcsibe adnom a kistesót anyagi okok miatt majd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!