Miért vállaljunk gyereket?
Nem azért vállalunk gyereket, hogy boldoggá tegyen. Gyereket azért vállalunk, hogy életet adjunk neki. Nem kapunk, hanem adunk. Ahogy mi is kaptunk a szüleinktől. Azért vállalunk gyereket, hogy neki fizessük vissza azt , amit a szüleinktől kaptunk., A gyerek nem kiskutya.
Sokan nem is vállalnak.
amit leírtál az mind igaz, de elég pesszimista hozzáállás, ami magyar tulajdonság. Azt nem mondjuk, hogy mennyi csoda jár együtt egy gyerekkel, mert az úgymond "ömlengős", csak a negatív dolgok mindig!
Én speciel úgy érzem, hogy a gyerektől jobb ember vagyok és boldogabb, fáradtabb, de boldogabb!
off
"elég pesszimista hozzáállás, ami magyar tulajdonság."
Ezt a baromságot az újságírók terjesztik. Mert a médiaegyetemen feltétel a kritikai hozzáállás.
Én magyar vagyok, és egyetlen pesszimistát sem ismerek a környezetemben. Talán a pestiek rosszkedvűek, de a pesszimizmus NEM magyar tulajdonság. Ez egy médiaszlogen, ami beférkőzik mindenhová. "jaj de letört vagyok, mért vagyunk mi olyan pesszimisták" ez mekkora baromság.Én nem vagyok pesszimista, a férjem sem, a barátaim sem, a hentes sem, a főnököm sem, az orvosom sem, a szomszéd sem. Anyukám aggódós, de bizakodó :)
Kérlek, szüntesd be a magyarozást, kártékony vagy vele!
Nem! pesszimista, hanem önző hozzáállás.
Vag ycsak éretlen inkább.
Kapni akar,nem adni. Mint egy gyermek.
Ez is egy lehetőség, de nem jó válasz rá a gyerekvállalás.
Gyerekkoromban hallottam ezt a mondast:
Akinek nincs gyereke, se orome, se banata nincs.
22 eves a gyerekem, imadom, nem tudtam volna elkepzelni az eletemet legalabb egy gyerek nelkul..De, most ami megy a vilagban, drog, a sok elmebeteg, gazdasag, stb, azzal a fejjel amit most tudok, (talan) biztos nem szultem volna.
"elég pesszimista hozzáállás, ami magyar tulajdonság."
Ez nem csak magyar tulajdonsag, hanem emberi. Egyebkent, szerintem nem pesszimista valaki aki nem akar gyereket, de erre/ebbe a vilagba, minek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!