Miért vállaljunk gyereket?
Miért vállaljunk gyermeket?
Ha egyszer mégiscsak lesz gyermeked, akkor már tudni fogod a választ.
Addig leírhatatlan az-az érzés, amit, mi anyák érzünk gyermekeink iránt.Én csodaként élem meg, függetlenül az általad vázolt negatívumokkal együtt. Hasonlóan gondolkodtam 20 évesen, mint te, de azóta egészen másképp látom ezt.
Nem tudok rá konkrétan válaszolni,de talán nem is kell.Nálam egyszerűen ösztön volt.Egy boldog kapcsolatban,ahol minden jól működik,a gyermek érkezése kiteljesíti azt.
Igen,azóta sokminden megváltozott,valóban fáradtabb,néha nyűgösebb vagyok,de maximálisan boldog a kicsi fiunkkal és a párommal.Valamit valamiért,a legnagyobb csodáért a világon.Én így gondolom!
Tényleg választ vársz vagy csak ki akartad írni magadból a keserűséget? :)
Tök igaz, amit leírtál, sajnos valóban úgy van a legtöbb dolog. De ez nem csak Mo-ra jellemző!
Viszont azt a szeretetet és örömöt, amit a gyermeked iránt és miatt érzel, semmi mástól nem kaphatod meg, hidd el!
Lehet akármilyen fantasztikus és örömteli a munkád, bármilyen vastag a bankszámlád, bármennyi barátod, szerelmed stb, ilyen érzés nincs még egy.
Az összes hátrányával és negatívumával együtt megéri gyereket vállalni annak, aki kész rá és hajlandó önmagát háttérbe szorítani egy időre (vagy örökre) :)
Mikor megszületett az első gyerekem, egy kis idő után egyszer csak bevillant egy felismerés:
IGEN, EZ AZ AMIÉRT ÉRDEMES ÉLNI!
Addig folyamatosan csak kerestem az élet értelmét (néha a piásüveg fenekén is :)), de azóta úgy érzem, hogy tényleg volt értelme megszületnem és felnőnöm és van miért életben (és egészségesnek) maradnom.
Mondjuk azt nem tudom hogy élném túl, ha ne adj' Isten történne valami a gyerekeimmel, valószínűleg sehogy...
Köszönöm a válaszokat. Ti hogy oldjátok meg a napi problémákat, kaptok segítséget? Fejetekre nőnek a sok számlák kiadások? Hogy lehet kevés fizetésből kijönni egy hónapban?
Mennyit segít a férjetek?
Szeretnék szülni, nagyon vágyom az anyaságra, de megrémit a gyökeres változás.
Mert ez azt hozná nekem.
Hogy fogok megbírkózni a feladatokkal egyedül, segítség nélkül?
Köszönöm.
A bátyám kisfia 13 éves, a nővérem kisfia 3 hónapos-40évesen szült, így látom családon belül is a nehézségeket.
A nővérem nehezen viseli az otthon létet, még nem lassult le ahogy ő mondja.
Pörgös felelősségteljes munkája volt, viszonylag jó fizetéssel. De a bejelentett része nem sok ezért kevés a gyed.
Ő biztat, hogy ne az ő példáját nézzem, hiszen jó dolog történik vele, csak még nem alkalmazkodott hozzá eléggé.
Hát most én is így vagyok. A párom nem erőlteti, de nagyon szeretne családot. Két gyereket. De vajon el tudjuk tartani? Mert ami igaz az igaz egy gyerek nem gyerek, mi is 3 vagyunk.
,,Mert ami igaz az igaz egy gyerek nem gyerek"
Köszönöm szépen minden egyke nevében a bicskanyitogató stílust. Jó megtudni egy névtelen senkitől, hogy mi nem számítunk. Te meg remélem 10 év alatt képes voltál egy kockás papíron kiszámolni, hogy el tudjátok-e tartani vagy nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!