Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállaljunk gyereket?

Miért vállaljunk gyereket?

Figyelt kérdés
Én azt tapasztalom a környezetemben, hogy akinek gyereke van állandóan rohan, fáradt, feszült, ideges, nincs ideje semmire, panaszkodik hogy alig van pénz, nem tudnak megélni, nem tud mindent megadni a gyerekének, nem tud elhelyezkedni dolgozni, mert gyereke van. Nincs idő a gyerekre mert plusz pénzt kell keresni, v. tönkre megy a házassága, nincs ideje magára, nincs segítsége, mert nincs nagyszülő.......Ja és nem annyira boldog. Pedig van gyerek.
2010. nov. 20. 09:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
55%

Miért vállaljunk gyermeket?

Ha egyszer mégiscsak lesz gyermeked, akkor már tudni fogod a választ.

Addig leírhatatlan az-az érzés, amit, mi anyák érzünk gyermekeink iránt.Én csodaként élem meg, függetlenül az általad vázolt negatívumokkal együtt. Hasonlóan gondolkodtam 20 évesen, mint te, de azóta egészen másképp látom ezt.

2010. nov. 20. 14:06
 22/30 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudok rá konkrétan válaszolni,de talán nem is kell.Nálam egyszerűen ösztön volt.Egy boldog kapcsolatban,ahol minden jól működik,a gyermek érkezése kiteljesíti azt.

Igen,azóta sokminden megváltozott,valóban fáradtabb,néha nyűgösebb vagyok,de maximálisan boldog a kicsi fiunkkal és a párommal.Valamit valamiért,a legnagyobb csodáért a világon.Én így gondolom!

2010. nov. 20. 15:01
 23/30 anonim ***** válasza:
37%

Tényleg választ vársz vagy csak ki akartad írni magadból a keserűséget? :)

Tök igaz, amit leírtál, sajnos valóban úgy van a legtöbb dolog. De ez nem csak Mo-ra jellemző!

Viszont azt a szeretetet és örömöt, amit a gyermeked iránt és miatt érzel, semmi mástól nem kaphatod meg, hidd el!

Lehet akármilyen fantasztikus és örömteli a munkád, bármilyen vastag a bankszámlád, bármennyi barátod, szerelmed stb, ilyen érzés nincs még egy.

Az összes hátrányával és negatívumával együtt megéri gyereket vállalni annak, aki kész rá és hajlandó önmagát háttérbe szorítani egy időre (vagy örökre) :)

Mikor megszületett az első gyerekem, egy kis idő után egyszer csak bevillant egy felismerés:

IGEN, EZ AZ AMIÉRT ÉRDEMES ÉLNI!

Addig folyamatosan csak kerestem az élet értelmét (néha a piásüveg fenekén is :)), de azóta úgy érzem, hogy tényleg volt értelme megszületnem és felnőnöm és van miért életben (és egészségesnek) maradnom.

Mondjuk azt nem tudom hogy élném túl, ha ne adj' Isten történne valami a gyerekeimmel, valószínűleg sehogy...

2010. nov. 20. 15:04
 24/30 anonim ***** válasza:
37%
Ezt soha nem fogalmaztam meg magamnak, hogy MIÉRT szeretnék gyermeket. Egyszerűen csak rám tört a vágy, majd megvesztem, hogy életet adhassak. Hogy legyen egy GYERMEKEM, akinek az ANYJA vagyok, csupa nagy betűvel. Azóta megtörtént, és nem cserélném el semmivel sem. Pedig kevés az időm magamra, a házasságom azóta tönkrement, és néha megrémít ez a nagy felelősség. De imádom és nem csinálnám vissza. De hogy miért vállaltam? Mert zsigerből jött az anyaság, a gondoskodás vágya. Azt hiszem.
2010. nov. 20. 21:01
 25/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ti hogy oldjátok meg a napi problémákat, kaptok segítséget? Fejetekre nőnek a sok számlák kiadások? Hogy lehet kevés fizetésből kijönni egy hónapban?

Mennyit segít a férjetek?

Szeretnék szülni, nagyon vágyom az anyaságra, de megrémit a gyökeres változás.

Mert ez azt hozná nekem.

Hogy fogok megbírkózni a feladatokkal egyedül, segítség nélkül?

2010. nov. 20. 21:17
 26/30 anonim ***** válasza:
A gyokeres valtozas mindenkit megremit es minden kezdet nehez. En merem allitani, hogy talan eletemben az gyerekem elso 6 hete volt a legnehezebb megprobaltatas. De belejossz mindenbe, beletanulsz, megismeritek egymast a babaval es eszreveszed, hogy minden hettel egyre konnyebb. Lesznek olyan napok amikor fogsz egy parnat es beleorditasz es lesznek olyan napok amik konnyen mennek mint a karikacsapas.  Nem kell megremulni, az anyasag egyik jo tulajdonsaga, hogy ott es akkor hihetetlnul meg fogsz tudni oldani mindent. A penzt megtanulod beosztani es rajossz, hogy valojaban nagyon olyan sok dologrol le tudsz mondani amirol azt hitted eleted soran, hogy fontos kozben egyaltalan nem is olyan fontos. Ezt most nehez elkepzelni de hidd el igy lesz. Ha nincsen segitseged akkor igy szokod meg elso perctol fogva es menni fog. Talan irigylesre melto akinek ott vannak a nagyik es besegitenek de ha neked ez nem adatik meg elso perctol akkor igy tanulod meg es menni fog. Semmivel sem leszel nagyobb hatranyba. HIdd el, tapasztalatbol beszelek, kulfoldon elek nulla segitseggel es megis megy. El kell fogadnod, hogy amig a babad pici ez bizony egy ilyen idoszak, hogy lemondassal jar de ahogy a babad no valtozni fog. Nem kell egy eletre lemondanod mindenrol mert gyereket szulsz csak az elso idoszakban ha nincs segitseged. Engem pl. az zavart, hogy nem tudtam normalisan takaritani. Aztan elfogadtam, hogy sajnos ez igy lesz amig a gyerek nagyobb nem lesz es el nem jatszik egyedul. Elfogadtam es kesz. Majd lesz meg idom takaritani es nem kell igy elnem most mar eletem vegeig csak jelenleg ez egy ilyen idoszak, kar ezen stresszelni magam. Meg kb. 1 ev aztan ismet takarithatok, de ha 2 evet kell meg varnom, akkor kettot es kesz. :) Persze nem elunk koszba, felre ne erts csak nem csillog villog minden mint regen. Nekem jelenleg lassan 10 honapos a kisfiam es nincs egyaltalan gondom elmenni akkar egesz napra csavarogni vele egy bevasarlo kozpontba, nezelodni, vasarolni, baratnozni stb. ELvan a babakocsiba, leulunk enni, nezelodik jatszik, mosolyog... Mert igy szokta meg, ha lenne nagyi akkor tobb mint valoszinu neha otthon lenne en meg tekeregnek kicsit. :) Persze nem nyuzom szegeny babam minden nap de hetente 2-szer kimozdulunk a tobbi napon baba-mama csoport vagy otthon jatszunk, parkba megyunk, hintazunk stb. Nagyon sok mullik rajtad, de szerintem a legtobb dolgot ugy megfogod oldani, hogy eszre sem veszed. :) A felelmed termeszetes.
2010. nov. 21. 09:50
 27/30 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, h felelős döntés a gyerekvállalás, de egyesek annyit gondolkodnak, h végül soha nem lesz gyermekük. Bizony jobban kell sakkozni a pénzzel egy gyerek mellett, de pl mikor otthon vagy a babóval nem kell melós ruhákat venni, kijárni kajálni, fizetni az útiköltséget....így is lehet nézni. Az se árt ha valakinek van állása és nem a szülei házába vagy az anyósáékhoz bútorozik be. Egy gyereknek azért bele kell férnie a költségvetésbe egy pár élete során, bár van aki jól nevel 3-4-5 gyereket is. Legyen bizalmad magadban, magatokban, ha eljön az idő és mind a ketten akarjátok menni fog!
2010. nov. 21. 10:00
 28/30 anonim ***** válasza:
A házassággal vége az egyéni életünknek. Ezér t van leány-legénybúcsú. A lakodalmi szertartás , a hagyományos, és a temetés majdnem ugyanolyan: Kísérik a párt , vagy kísérik a halottat, majd tort ülnek. Az esküvő után eltemetjük magunkat, és feltámadunk másnap, mint házaspár, mint a család alapja.Elmúlunk, mint egyén és átadjuk magunkat a gyermekeinkbe. Mint a természetben.Mint a búzakalászban a két szem búza: hordozza az utána következőt.Ez így van jól.
2010. nov. 21. 12:57
 29/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

A bátyám kisfia 13 éves, a nővérem kisfia 3 hónapos-40évesen szült, így látom családon belül is a nehézségeket.

A nővérem nehezen viseli az otthon létet, még nem lassult le ahogy ő mondja.

Pörgös felelősségteljes munkája volt, viszonylag jó fizetéssel. De a bejelentett része nem sok ezért kevés a gyed.

Ő biztat, hogy ne az ő példáját nézzem, hiszen jó dolog történik vele, csak még nem alkalmazkodott hozzá eléggé.

Hát most én is így vagyok. A párom nem erőlteti, de nagyon szeretne családot. Két gyereket. De vajon el tudjuk tartani? Mert ami igaz az igaz egy gyerek nem gyerek, mi is 3 vagyunk.

2010. nov. 21. 13:39
 30/30 anonim ***** válasza:

,,Mert ami igaz az igaz egy gyerek nem gyerek"

Köszönöm szépen minden egyke nevében a bicskanyitogató stílust. Jó megtudni egy névtelen senkitől, hogy mi nem számítunk. Te meg remélem 10 év alatt képes voltál egy kockás papíron kiszámolni, hogy el tudjátok-e tartani vagy nem

2021. ápr. 8. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!