Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállaljunk gyereket?

Miért vállaljunk gyereket?

Figyelt kérdés
Én azt tapasztalom a környezetemben, hogy akinek gyereke van állandóan rohan, fáradt, feszült, ideges, nincs ideje semmire, panaszkodik hogy alig van pénz, nem tudnak megélni, nem tud mindent megadni a gyerekének, nem tud elhelyezkedni dolgozni, mert gyereke van. Nincs idő a gyerekre mert plusz pénzt kell keresni, v. tönkre megy a házassága, nincs ideje magára, nincs segítsége, mert nincs nagyszülő.......Ja és nem annyira boldog. Pedig van gyerek.
2010. nov. 20. 09:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%
Vagy boldog vagy, vagy nem. Függetlenül, hogy gyermekes, vagy gyermektelen boldog. Viszont a boldogság és a gondtalanság nem ugyan az.
2010. nov. 20. 09:54
 12/30 anonim ***** válasza:
10%

Talán a "pesti ember pesszimista" akkor a helyes. 8VAGY A NAGYVÁROSI ember nyűgös)

A magyarokra általában NEM jellemző a pesszimizmus.

Az hogy pár újságíró még nem tette ki a lábát Pestről, az nem jelenti azt, hogy igazuk van.

Magyarozhatsz ha magyar vagy, de ne pesszimistázz, csak ha pesszimista vagy:)

2010. nov. 20. 09:57
 13/30 anonim ***** válasza:
25%
Mert olyan jó kis pisisek-nyálasak :)
2010. nov. 20. 10:25
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
De igenis pesszimisták vagyunk mi magyarok. Hiába írják páran, hogy én nem, meg a szomszéd sem stb... de akkor is ez a nagy általánosság. Lássuk be, hogy miért. Mert csóró egy ország vagyunk. A fizetni való kétszer akkora mint a fizetése az embereknek. Sz@r az egész rendszer ami ebben az országban van. Nincs munkalehetőség, a gyes összeges nevetséges, a nyugdíj szintén nevetséges... A környező országokban sokkal jobb helyzet mint nálunk. Akkor miért ne legyünk pesszimisták?
2010. nov. 20. 10:33
 15/30 anonim ***** válasza:
37%
1000 okot lehet találni hogy miért ne vállaljunk gyereket, valóban van sok olyan dolog amiért lehet azt mondani, hogy erre a világra nem szülök gyereket. Néha én is bedepizek attól, hogy rohanok mindig és a gyerekemet a bölcsi neveli, de ilyenkor megrázom magam és szervezek valami tuti jó programot a hétvégére és próbálom a legjobbat kihozni az életből. Szóval mondhatom innen, a kerítésen túlról, hogy lehet ha sokat gondolkodom a gyermeken sosem lett volna, de most hogy van el sem tudom képzelni az életet nélküle!
2010. nov. 20. 10:49
 16/30 anonim ***** válasza:

azt kérdi:

"Miért vállaljunk gyereket?"

miért igen

a nemeket ő is tudja

2010. nov. 20. 10:53
 17/30 anonim ***** válasza:
25%

off, bocs.

Te vagy a pesszimista, én nem. Nyilván egy pesszimista az országát is annak képzeli. vannak nálunk sokkal nehezebb helyzetben levők.

Elnézést.

2010. nov. 20. 11:05
 18/30 anonim ***** válasza:
48%

se a gyerekvállalás, se a pesszimizmus nem pénz kérdése. Nálunk több gyereket vállaló, és optimistább országokban sokkal rosszabb az anyagi helyzet. Ezek között nincs összefüggés.

Aki boldog, aki szeret, az gyermeket akar.

Én azért szeretnék gyermeket, mert szeretem a férjemet. Szeretnék TŐLE gyereket, mert szerelmes vagyok belé.

Szeretnék sokasodni vele :)Szeretnék szülni NEKI.

Mert szeretem.Ez az oka. A szerelemből gyümölcs lesz.

(van már kettő, ne magyarázd, mivel jár)

2010. nov. 20. 11:09
 19/30 anonim ***** válasza:
37%
Nem a gyermekért, nem magamért, hanem a szerelem MIATT. Tőle.
2010. nov. 20. 11:11
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a szerelmen múlna.... Hiába a szerelem ha valakinek nincs pénze eltartani egy gyereket, nem?

Igenis nagy probléma itt nálunk, hogy nincs munka, kevés a fizetés, és a gyes nevetségesen alacsony. Ezért stresszes a legtöbb ember,sokan örülnek ha a csekkeket fel tudják adni.

2010. nov. 20. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!