Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhessegmegszakitashoz...

Terhessegmegszakitashoz orvosi igazolas a 16. hetben? Vagy van esetleg mas opcio?

Figyelt kérdés
Segitseget szeretnek kerni nem pedig elitelo kommenteket. Egy kisiskolas anyukaja vagyok es gyogyszer mellett teherbe estem. 16 hetes terhes vagyok de nem szeretnem ezt a gyereket. Az apuka a kisfiamat es engem is folyamatos lelki terrorban tart. mindennaposak a balhek neha tettlegessegig is fajulnak. Az abortuszt teljes mertekben eliteli/elitelte es mindenfele fenyegetessel hangot is ad ennek h ha barmit is tenni merek megol stb. Nem birom ezt a kiszolgaltatottsagot es ezt a gyereket sem szeretnem pontosan azert mert van fogalmam rola hogyha most ez megy mire szamithatok kesobb Plusz a kisgyerekemet sem szeretnem ennek kitenni a tovabbiakban ket gyereket ellatni egyedul pedig nem tudok. Tud valaki olyan orvosrol aki allit ki igazolast ennyi idos terhessegnel terhessegmegszakitashoz? Vagy esetleg ebben a terhessegi korban ilyen indokkal torvenyesen elvegezheto a terhessegmegszakitas? Nem szeretnem tonkretenni a kisfiu eletet azzal hogy bevallalom ezt a babat es nem tudom oket eltartani plusz folytonos lelki es fizikai bantalmazasnak kitenni. Nagyon tanacstalan vagyok kerem aki tud nehany infoval segitsen. Koszonom.

2015. jún. 23. 17:36
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
Piroska, egy kisgyerekkel egyedulallokent boldogul az ember. Kettovel mar kevesbe. egy gyereket kenyelmesen el tudtam tudok tartani ugy h tudjam tutira h az iskolaztatas ruhaztatas erzelmi hatter megvan hozza. Kettovel ez mar nem megy max csak annyit erhetek el h mindketto nelkulozik velem egyutt. Nem tudsz kiegyensulyozott eletet biztositani magadnak sem ha mindennapi anyagi problemakkal kell kuzdened nemhogy a gyerekeknek. Anyaotthon ok. Ha nincs mas megoldas az lesz de kerdem ki akar olyan helyre menni? Gondolom nem igazan lattatok anyaotthont es kornyeket, hogy milyen emberek vannak ott es hogy elnek. Romak, piasok, nemritkan drogosok. Volt szerencsem latni, ugyanis ahol laktam kozvetlen a szomszedunkban volt egy ilyen intezmeny. Es ha sikerulne megoldast talalni nyilvan mehetne az eletunk tovabb ugy mint elotte.
2015. jún. 23. 22:05
 42/51 anonim ***** válasza:
66%

Soha nem értem, hogy egy bántalmazóval mégis hogyan lehet lefeküdni:S

Addig futnék, míg el nem hagyom!

A babát nem vetetném el, nem is tudod már elvetetni amúgy sem.

2015. jún. 23. 22:21
 43/51 anonim ***** válasza:
37%
Neharagudj, én eddig segíteni akartam, de mostmár nem... látom kioktatsz mindenkit, neked lehet akármit írni, az hülyeség. Mit gondoltál, innen valaki elmegy érted és hátralévő életedben eltart? Ez nem így működik. És most elvonatkoztattam attól, hogy az elején úgy beszéltél velem mint egy kutyával. Kezdek kételkedni a sztorid igazságában. Ne haragudj, de ez van. Minden jót!
2015. jún. 23. 22:39
 44/51 A kérdező kommentje:
Leirtam korabban mit gondoltam de leirom megegyszer hatha elkerulte a figyelmedet. Gondoltam nem en vagyok az egyetlen aki ilyen helyzetbe kerult es hatha van valaki aki bejarta mar ezt az utat Igy tud hasznos infot adni h mit lehetne tenni az alternativ megoldasokon kivul. Nagyon nem erdekel hogy te mit hiszel el vagy mit nem. Hasznos hozzaszolasod a kerdesem alatt nem volt. konkretan egy ket kiveteltol eltekintve a hasznossag a tobbire sem jellemzo. Az eliteles, kerdojelezgetes jo magyar szokashoz hiven viszont vegig jelen volt. Koszonom annak a par hozzaszolonak aki epito jelleggel irt normalis stilusban itelkezes nelkul.
2015. jún. 24. 01:18
 45/51 anonim ***** válasza:
39%
Tényleg? Pl én írtam azt is hogy fordulj segítségért a családsegítőhöz. De mostmár inkább azt írom hogy ezzel az alpári és primitív stílussal énis jól elvernélek. Megérdemled a sorsod.
2015. jún. 24. 07:13
 46/51 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Nem olvastam végig a kommenteket, mert felháborítónak tartottam némelyiket, olyannak, akik nem tudnak semmit egy bántalmazó kapcsolatról. Szóval lehet, hogy ismétlek valakit.

Neked elsősorban most el kellene menekülnöd a kisfiaddal egy anyaotthonba, családok átmeneti otthonába, egy titkos helyre. A babát már meg kell szülnöd, viszont abban ezeken a helyeken is segítenek, illetve intézik neked az örökbeadást.

A helyek, ahol segítséget kérhetsz: (az egyháziakhoz egyáltalán nem kell semmilyen felekezeti hovatartozás!)

- Lea Anyaotthon-titkos, tehát a párod nem tudhatja meg, hova mész [link]

-Magyar Ökumenikus Segélyszervezet anyaotthon- titkos [link]

-Bölcső Alapítvány: titkos anyaotthon+intézik az örökbeadást [link]

-Gólyahír Egyesület- örökbeadást intézik [link]

A NANE-t meg már ítták neked. Lényeg, hogy a kisfiaddal együtt menjetek, és a párod addig is, míg le nem léptek, semmit ne sejtsen az egészből, mert akkor hátha keresztbe tesz, és megakadályozza, hogy elmenjetek.

2015. jún. 24. 09:26
 47/51 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, a bántalmazó kapcsolatról nem tudunk semmit, de az anyaságról igen. Az anyaság nekem többek között az,hogy a pasiért, egy fütyiért nem kockáztatom a gyermekem testi-lelki egészségét. És nem akarnék elvetetni egy 16 hetes magzatot.
2015. jún. 24. 16:28
 48/51 anonim ***** válasza:

Szerintem itt mindenki adott hasznos tanácsot!

Elköltöztél már?

2015. jún. 24. 16:31
 49/51 anonim ***** válasza:
75%
A kérdező kapott hideget-meleget. Én nem ítélem el, az én ma már 10 éves lányom is egy ilyen kapcsolatból fogant. És addig nem voltak különösebb bajok az apjával, egyszer nem emelt rám kezet, vagy nem fenyegetett meg. Nálunk az váltotta ki az agressziót, hogy 18 évesen lettem terhes és nem tudtam, mit kezdjek a helyzettel, felmerült, hogy nem tartjuk meg, ő ettől teljesen begőzölt (ő 26 volt ekkor)Ha valami baja volt, bezárt télen terhesen pizsamában a hideg pincébe éjjelre, volt hogy késsel vágta meg a karom,mai napig megvan a nyoma. Állítólag a gyereket féltette, mégis mikor 6 hónapos terhesen közöltem vele, hogy oké, a baba marad, ez már nem kérdés, de őt elhagyom, akkor ezt úgy reagálta le, hogy fényes nappal a földön fekve rugdosott az utcán azt ordítva, ha ez a gyerek nem lesz mellette, inkább kirugdossa a hasamból és SENKI nem tett SEMMIT, elfordultak. Könnyű itt jönni azzal, hogy észre kellett volna venni meg segítséget kell kérni, de aki nem volt ilyen helyzetben, annak halvány gőze sincs erről. Milyen mikor minden nap azt hallod, hogy de egy csúnya/hülye/szerencsétlen vagy. Mennyire tisztelned és becsülnöd kellene őt (a "párodat"), hogy veled van, mert ha ő nem lenne, te egy semmi lennél, senkinek nem kellenél, senki nem hinne neked, ha beszélnél róla miket művel veled...és amúgy is, csak egyszer merj pofázni, garantáltan véged, amúgy is, te tehetsz róla, te provokáltad, miért viselkedsz így, stb...nagy lelki erő kell hozzá, hogy ebbő kilépjen az ember, hogy merje hinni, hogy igenis ér valamit és nem életképtelen a másik nélkül. A gyermekem apja ma már börtönben ül, én egészen egy másik országba menekültem előle és az emlékek elől, ma már jól vagyok. De nem ítélem el azt, aki hasonló helyzetben van, nem olyan könnyű ám ez mint egyesek gondolják...
2015. júl. 6. 18:23
 50/51 anonim ***** válasza:
*ebből
2015. júl. 6. 18:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!