Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Volt már valaki ilyen helyzetb...

Volt már valaki ilyen helyzetben?! Anyagiag miatt nem lesz kistestvér?!

Figyelt kérdés

Érzem már több mint 1 éve hogy szeretnék még egy gyereket,minden vágyam lenne,nem érdekel a munkám vagy a karrier,a függetlenségem sem de ezzel csak én vagyok így(meg persze a férjem),de a családom szerint viszont nem állok készen az anyaságra,szerintük elég egy gyerek és anyagilag sem engedhetjük meg,nagy felelőtlenség lenne stb.

Az anyagi részében igazuk is van és ha ésszel kellene döntenem akkor nem vállalnám de akkor miért érzem ennyire hogy megint szülni szeretnék,szinte minden gondolatom ez...

2015. márc. 5. 14:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Azzal ne törődj, hogy mások mit mondanak, ez a ti életetek, nektek kell dönteni. Az anyagi részét tényleg jól fontoljátok meg, de ezt senki sem döntheti el helyettetek! Egyébként azt pl nem értem, hogy milyen alapon mondják, hogy nem állsz készen? Én nem tudom, más hogy van vele, én még csak első babámat várom, de már most falnak tudnék szaladni a sok "jó tanácstól"... nekem pl már most olyanokat mond az anyósom, hogy "egy gyerek nem gyerek" (én nem akarok másodikat)... szóval csak azt tudom tanácsolni, engedd el a füled mellett az "okos" beszólásokat, de a szíved ne legyen erősebb az eszednél. Biztos jól döntesz majd, ne kapkodd el!
2015. márc. 5. 14:37
 2/12 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy igazuk van,ha az eszemmel nézem a dolgokat biztos nem lenne még egy gyerekem.

Megvagyunk anyagilag de éppenhogy csak.

De ha a szívemre hallgatok akkor 1000% hogy szülnék.Érzem hogy ez lenne az én utam...de sajnos semmi nem klappol hozzá.

2015. márc. 5. 14:42
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

Én nem értem az ilyen családtagokat, akik mindig mindent jobban tudnak.

Miért nem azt mondják, hogy szedjétek össze magatokat és keressetek még pénzt, és akkor majd később vágjatok bele, vagy valami? Miért nem lehet biztatni az embert? Nem kell, hogy belelökjenek a bizonytalanba, mondhatnak véleményt, de az állandó negatív hozzáállás számomra olyan furcsa.

Ha pedig folyton ott motoszkál az agyadban a második gyerek gondolata, akkor az még jó ideig ott lesz. Próbáljátok megteremteni a megfelelő körülményeket, hogy lehessen még egy babátok.

Legalábbis mi így tettünk. Nem akartam lemondani a második babáról, mert mindig is szerettem volna.

Mondjuk nekem egyik családtagom sem volt ennyire elutasító, inkább támogattak.

2015. márc. 5. 14:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
hát én azt tudom mondani,mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el tudjon tartani. itt nem arra gondolok,hogy nem tellik a több tízezres játékra,meg a márkás ruhákra,hiszen ezeket meg lehet venni használtan is,valószínűleg el is tettétek. nem is arra,hogy nem kerestek milliókat havonta,mert össze lehet spórolni a szükséges dolgokra,orvosra a pénzt. itt azt kell átgondolni,tellik-e pelusra,ételre, a fontos,szükséges dolgokra. ha a válasz igen,tehát tudjátok bíztosítani amire szükségük van,nyugodtan vágjatok bele, ne más döntsön egy ilyen dologról helyettetek. de ha nem vagytok biztosak benne,inkább ne. azért lehet segíteni a helyzeten pl.jobban fizető állás után nézni.
2015. márc. 5. 14:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire vagytok rossz anyagi helyzetben? Írj egy kicsit róla: mennyi a havi bevétel és kiadás.Van-e valamilyen hitel...Így tudunk viszonyítani a saját helyzetünkhöz és tanácsot adni!!!
2015. márc. 5. 14:57
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

A legnagyobb koltsegeken szerintem mar tul vagytok. Kisagy, pelenkazo, jatekok, ruhak..

A terhesgondozast, szulest meg tudjatok oldani TB-bol, a pelus egy tizes, kaja nem sok pluszkiadas, ha szerencses vagy, tapszerre sem kell kolteni.

Ne feledkezz meg a csaladi potlekrol, az adokedvezmenyrol, es ha meg 3 alatti a gyermeked, akkor ket GYES-t kapsz. Szoval osszessegeben jobban jottok ki szerintem, mint most.

Mikor jelentosebb koltsege lesz, mikor oviba, suliba mennek, te is vissza tudsz menni dolgozni.

2015. márc. 5. 15:15
 7/12 anonim ***** válasza:
68%

van egy gyereked már, ha jól értem, de szerintük nem állsz készen az anyaságra? ez érdekes :) vagy nagyon hülyén gondolkodnak, vagy egyéb dolog van a palacsintába, ami miatt ezt gondolják, és ami részedről hosszabb kifejtést igényelne.

az anyagiakról úgy gondolom, inkább egy gyermeked legyen, de tudd felnevelni egészségben, átlagos életszínvonalon, mint hogy nyomorogjatok....de azért ha tudsz neki ruhát, ételt venni, és van lakásotok, akkor vállaljátok be, a nyomorgás alatt arra gondolok, hogy hitel tartozásaitok vannak, nincs autótok, nem jártok soha sehova, párizsin éltek meg zsíros kenyeren, és a minimális ajándékokat, hétvégi programokat, ne adj isten iskolázottságot sem tudjátok biztosítani a gyereknek...

2015. márc. 5. 15:18
 8/12 anonim ***** válasza:
68%
Ha mindketten szeretnétek, akkor vágjatok bele!! Az anyagiak...sajnos ez egy folyton változó dolog... a semmiből is jöhet valami, és fordítva. Erre elég nehéz alapozni! És ha úgy érzed, hogy most még bele tudna férni egy kistesó a költségvetésbe, akkor szerintem végképp ne foglalkozz azzal, ki mit mond!
2015. márc. 5. 15:34
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Nem mindegy, hogy milyen helyzetben vagytok.

Mi pl. kénytelenek vagyunk várni, ugyan annak az egy gyereknek, aki van mindent meg tudunk adni, de emellett szülőkkel élünk együtt, és az autónk is szűkös már. Szóval kocsira, és lakásra gyűjtünk (ez utóbbi albérlet is lehet). Évek óta halasztjuk a tesó-projektet, ésszel tudjuk, hogy jobban megéri várni, ha az anyagi oldalt nézzük. Amúgy nagyon vágyunk rá...Gyakorlatilag heti többször téma.

Viszont ez a helyzet remekül motivál minket a munkában. Hálistennek olyan munkánk van, ami annyit fizet, amennyit dolgozunk.

2015. márc. 5. 15:45
 10/12 A kérdező kommentje:

A nem állok készen az anyaságra,úgy értik h megint "csak" anya lennék és nem dolgoznék.

Mindketten dolgozunk férjemmel,kb.280ezer ft.ot keresünk havonta ketten,van egy autónk azt még fizetjük 1 évig,albérletben lakunk,ezzel a kettővel elment a pénz több mint fele.

2015. márc. 5. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!