Szoptatás alatt teherbe lehet esni?
Van egy 1 éves babám aki szopik még.
Van rá esély h teherbe eshetek?
Vagy hogyan lehetne rá segíteni a baba projektre ?
Szülés óta minden hónapban meg van a menszi.
Köszi szépen :)
És mikor érdemes, pl menszi után 2 héttel nagyobb az esély rá h megfogan? :)
Nekem egyik gyermekem sem sikerült addig míg a másikat szoptattam.
Pedig szules utan 6hettel megjott es szabályos ciklusaim lettek,de az uh on latszodott nincs minőségi peteérèsem.
Van valami törvényszerűség. Aki nem akar szoptatás alatt teherbe esni, az tuti "megesik". Aki pedig szeretne tesót, de a szoptatást se akarja abbahagyni, az meg így jár.
Ez tényleg valami Murphy-törvény, a hozzád hasonló példa én vagyok. Nekem is hiába volt a gyerek 8 hónapos korától relatíve rendszeres ciklusom, peteérésem mégsem volt. UH-n nézték, úgyhogy ez biztos. Én ezért választottam el a lányomat 16 hónaposan. Tejem már csak jelképes mennyiség volt.
elvileg a prolaktin (tejelválasztást serkentő hormon) akadályozza a teherbe esést, valószínű ha magas, nem esik teherbe a nő, de ki tudja milyen magas nálad.
én pont úgy fogantam 1978-ban, hogy az anyukámnak az orvos azt mondta, kismama, nem kell fogamzásgátló ha a kisbabáját 3 óránként szoptatja... hát mikor a nővérem 3 hós volt, én megfogantam. ez az indián nevem is "szoptatás alatt nem lehet teherbe esni" :) :)
kiegészítő védekezés szükséges, gyógyszert nem javasolnék, pharmatexet se, mert nekem a kisfiam amellett fogant :) megszakítás, óvszer, hüvelygyűrűt használjatok, ha nem akarsz még kistesót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!