Kisfiam bölcsődés, jelenleg dolgozok, de októberben születik a kistestvér. Járhat utána még bölcsődébe? Volt valaki ilyen helyzetben?
Mennyi idős a kisfiad?
Nálunk május elején születik a kicsi, a középső még járni fog júniusig, szeptembertől meg ovis lesz. A nyáron nem nagyon fog járni, de még szülés után egy-másfél hónapig igen.
Én direkt rákérdeztem a bölcsivezetőnél, mert nyár végén nálunk is jön a kistesó a fiam meg novemberben lesz 3. Az egész bölcsis csoportja úgy ahogy van megy tovább egy évet, úgyhogy én sem akartam az ovival foglalkozni, főleg, hogy kistesó is, így ne váltson közösséget, de nálunk a novemberével fel sem veszik oviba. Lényeg, hogy a bölcsivezető mondta, hogy persze, járhat szeptembertől is, és nekem sem kell ebéd után hazahozni, csak alvás vagy uzsi után (nem szeretik megbolygatni a gyerekeket ebéd után, mert tudják, hogy akkor beájulnak az ágyba, ha még 20 perc alatt hazaérünk, lehet, hogy felborítjuk az egész napját és nem alszik)
Más bölcsivezető ismerősöm pedig azzal érvelt, hogy a nagyobb gyereket már felvették a bölcsibe, a pici után fogom kapni a tgyást és a gyedet, nem a nagy után, így őt nem rakják már ki ilyenkor. Tehát mert nem a nagy jogán vagyok otthon, hanem a kicsi jogán.
De pl. barátnőméknél meg amint betölti a gyerek a 3 évet, akár januárban, akár októberben, akár áprilisban, mindegy, onnantól kezdve megy oviba és a helyére vesznek fel bölcsist. Szerintem te is kérdezz rá a bölcsiben, és szerintem jobb a nyílt beszéd, mint bármit is letagadni, főleg nem a saját gyerkőcöt miért tagadnánk le? :o)
Sziasztok!
Én is csak rokonok, barátok példáját tudom hozni.
Elméletileg addig járhat bölcsibe a nagyobbik, amíg te a kicsivel tgyáson vagy. Ha már gyeden vagy, akkor már nem adhatnak ki munkáltatóit a bölcsihez, csak tgyás ideje alatt. nekem az egyik ismerősöm azt mondta, hogy nem meri beadni a gyerkőcöt bölcsibe mert ha "lebukik" megvonhatják tőle a gyedet.
Nem az én példám....és lehet nem is így van..csak megosztom veletek...az viszont biztos, hogy nálunk a környékbeli bölcsikbe mondják...hogy amíg tgyás jár addig biztos helye van a nagyobbiknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!