Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért kínozzák sokan magukat?

Miért kínozzák sokan magukat?

Figyelt kérdés

Teljesen megértem, ha valaki nagyon szeretne babát, de hihetetlen, hogy naponta több olyan kérdés is van, hogy a DPO 5-11 napja között terhestüneteket vél felfedezni magán a kismamajelölt. Ilyen korán hogyan??

Aztán a nemvárt előtt feltöltik a hőgörbét, hogy vajon babás-e, holott még a mensi 2. napján is leeshet a hő.

Majd a nemvárt előtt már napokkal tesztel, és feltölti a full negatív tesztet, hogy látunk-e 2. csíkot?

Miért kell ennyire rágörcsölni?

2015. jan. 7. 10:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"Teljesen megértem, ha valaki nagyon szeretne babát..."

Nem, nem érted meg. Azt érted meg, aki nagyon szeretne babát és ezt úgy reagálja le, ahogy te szoktad. Ha megértenéd azt, hogy mások másképp kezelik a vágyaikat, akkor ezen nem lepődnél meg. Az empátia nem azt jelenti, hogy megértem azokat, akik úgy viselkednek adott helyzetben, ahogy én is viselkednék, hanem azt, hogy elfogadom azt is, ha valaki másképp éli az életét, mint ahogy én tenném az ő helyében. Szóval szerintem nem, te nem érted meg őket. Akárhogy is alakult az életed, nem mondhatod, hogy ezáltal megértesz mindenkit, aki hasonló helyzetbe került.

2015. jan. 7. 13:15
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

mondjuk nekem már van gyerekem

3 is :-)

de egyiknél sem tesztelem, nem nézegettem h van e tünetem (nem volt szal arra várhattam volna :-D

nem mértem idegesítettem mindenkit h jaja terhes vagyok e

nem mentem csak a 12 hét környékén orvoshoz

amit lehetett vizsgálatot az kihagytam

védőnőt alig láttam

ellenben végig dolgoztam a terhességeimet, vígan mosolyogtam, egy csepp félelem vagy aggódás nem volt bennem, nem hittem el mindent amit mondtak, sokat olvastam és csak azt fogadtam el ami beleillet az életembe :-)

szal én sem értem h miért jó az h még eltte ennyire felspannolják magukat

ja meg ezt:

első hónap nincs eredmény erre kétségbe esik h akkor ő meddő????

2015. jan. 7. 13:22
 13/22 anonim ***** válasza:
#12! Hát ehhez csak gratulálni tudok! Felelőtlenségből 5-ös!! Örülhetsz, hogy se neked se a gyerekeidnek nincs semmi baja!!!
2015. jan. 7. 14:07
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

12-es!

Iszonyú buta vagy!

Először is szövegértés nulla! A kérdés a gyermektelenségről szól,erre fel,te rögtön idevágod,hogy neked már van 3 gyermeked.

Másodszor is,innen látszik,hogy nagyon igazságtalan az élet! Ilyen felelőtlen,arcoskodó embereknek adatik meg többször is,ami másnak talán egyszer,sok kín és bánat után....

2015. jan. 7. 14:46
 15/22 anonim ***** válasza:
89%

12-es.

Három gyerekkel hogyan is értened meg azt mikor vki hónapról hónapra várakozik,de hiába a babára!

Nem errol szolt a kerdes,ha mar írsz legalabb tudd mire válaszolsz!

Amugy en is felelőtlenségnek tartom,amiket leírtál.nekem is három gyermekem van mindegyikkel a 6.hettol kezdtem az orvoshoz járást.Ettol meg nem vagyok sem parás,se túlspannolt anyuka....csak van felelősség tudatom.

2015. jan. 7. 15:07
 16/22 anonim ***** válasza:

Még mielőtt jönnének a támadások,hogy irigységből,rosszindulatból "ítélkezünk" a 12-es válaszolóval szemben,a 15-ös válaszoló,bár neki is van szintén 3 gyermeke,rögtön megértette a lényeget!!!

Köszönöm!!

2015. jan. 7. 15:12
 17/22 A kérdező kommentje:

Kedves #11, én azt is megértem, ha valaki máshogy, másképpen éli meg ugyanazt a helyzetet.

Viszont itt arról van szó, hogy amiket írnak, az legtöbbször szembemegy a biológiával, fizikával.

Bármennyire kétségbeesetten is szeretnék gyereket, a peteérésem után pár nappal TUDOM, hogy nem lehetnek még tünetek. Ez nem empátia kérdése.

2015. jan. 7. 15:21
 18/22 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ő is tudja. De tüneteket nem csak ez okozhat, hanem néha elég a vágy is. Főleg, ha hónapok óta tart. Sőt, én is voltam már lelkileg olyan mélyen, hogy szinte ovu után minden nap csináltam a tizes teszteket, hátha látszik már valami, hátha... ez is egy szakasz volt. Helyére kerültek bennem a dolgok, de a józan észt néha felülírja a vágyakozás. El sem tudom képzelni, milyen éveket várni, van ismerősöm, aki 10 éve küzdöttek, mire végre sikerült nekik. Ezt ember nem tudja elképzelni, milyen érzés lehet. Milyen lehet 10x12= 120 menstruációt átélni, 120-at, babára várva... ép ésszel felfoghatatlan :(
2015. jan. 7. 15:25
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Én tesztelek nemvárt előtt,már lassan 3 éve MINDIG!

Hogy miért?

Mert én így TUDOM átvészelni azt az időt, amíg kiderül (vagy beborul)

Nekem, az, hogy csinálok egy tesztet nem azért kell, hogy belemagyarázzam a 2. csíkot, hanem hogy levezessem a feszültségemet.

És, nem nem esem pofára egy negatív teszttől. Tudom, hogy nekem a bizonytalanság sokkal rosszabb,minta látok, hogy negatív a teszt.

Nekem ez így most jó és remélem egyszer egy pozi teszttől esem pofára :)

2015. jan. 7. 15:25
 20/22 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy tényleg bennem nincs elég empátia. De nyilván elfogadom és tiszteletben tartom mindenki véleményét. Köszönöm, hogy válaszoltatok!

Kedves #19, szívből kívánom, hogy mielőbb jöjjön a baba!

2015. jan. 7. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!