Megbolondulok? Ezt hogyan lehet legyőzni?
Megőrülök az aggódástól.
Volt egy vetélésem, első terhességemnél Down gyanú miatt amniocentesisem...ami szerencsére nem igazolódott be.
Most újra babát tervezünk, de előre aggódom. Jó helyen tapad-e mag, lesz e szikhólyag, majd szívhang...
Tudom, megőrültem, vagy legalábbis közel állok hozzá, de kész vagyok már most :(
Legyőzni nehezen lehet csak. Próbáld meg elterelni a gondolataidat. Mert ha így kattogsz a témán nem fog sikerülni teherbe esni.
Nekem is volt egy éve vetélésem. Az év elején azon agyaltam, hogy ha megint terhes leszek akkor vajon milyen lesz. Hát sokáig nem is jött össze, aztán lassan leszoktam az állandó agyalásról. Most 24 hetes vagyok. Az első pár hónapban folyamatosan azon kattogtam, hogy biztos ott van-e, mert nem volt olyan tünetem, mint amit mindenhol olvastam. A párom már ki volt akadva rajtam. De tudtam a gyerek miatt fontos, hogy ne aggódjak állandóan, mert nem tesz jót se neki, se nekem.
Eddig 3 babámat veszítettem el. Az egyiket 6 hónaposan, kettőt 6 és 7 hetesen.
Most 4 hetes terhes vagyok, és minden okom meg lenne a félelemre. De tudom, hogy a gondolatoknak teremtő ereje van. Ha mindig a vetélésre gondok, akkor be is vonzom.
Szóval, minden a legnagyobb rendben lesz!!! :)
4 hkm
#2 vagyok, még valami:
élő babám nincsen. Szóval 3-ból 3-at veszítettem el.
En eddig 2 babat vesztettem el, mindkettot spontan vetel miatt, nagyon hamar, most tervezunk, de nagyon aggodok, emiatt sem jon ossze...
Kedves utolso, de igen! Van elo babad, a pocakodban, erre gondolj :)
Nekem egy missed abom volt év elején, nemrég sikerült újra teherbe esnem. Annál a terhességnél üres maradt a petezsák, az elejétől nem fejlődött a baba rendesen, tünetem se nagyon volt, gondolom ezért. Nem véreztem, nem görcsöltem, semmi nem utalt vetélésre, pedig sajnos elhalt a terhesség, műtéttel szakították meg, mert nem lökődött ki.
Most a pozitív tesztnél először csak örültem, majd úgy egy hét után elkezdtem pánikolni, hogy már megint nem érzek semmit, tuti baj van. Aztán pár nappal a doki előtt elkezdtem rosszul lenni, ez kicsit megnyugtatott, ennek ellenére UH-ra úgy mentem be, hogy tuti baj van, lehetetlennek éreztem, hogy minden rendben legyen. És rendben volt, 6+4 hetes embrió, szívműködéssel :) Hétfőn már 8+1 hetes baba, jó hangos szívveréssel. És most már nyugodt vagyok. Folyton hányingerem van, ami nagyon kimerítő, de ebből tudom, hogy minden oké. Egy vetélés után is lehet problémamentes terhességed! Aggódni mindig fogsz, gondtalan babavárás nincs azoknak, akik vetéltek már, de a vizsgálatok után egyre nyugodtabb leszel. Kitartás, és próbálj pozitív lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!