Doki szerint a túlsúlyom miatt nem esem teherbe? 15 kg +
Mit gondoltok erről?
64 kg vagyok és 155 cm, dokim azt mondta, hogy mivel szervileg minden oké, a túlsúlyom lehet a gond...
"156 cm vagyok és kb 85-90 kg egyenletesen elosztott ,,túlsúllyal".
Nekem is mondta több orvos ,hogy fogyak le mert nekem 47-49 kg ami kell,de ! Én kérdeztem a dokikat ,hogy ok lefogyok 47-49 kg ra hogy fogok dolgozni?Hogy tudok majd megemelni egy talicska földet vagy egy kontineres növényt,nagyobb fát vagy cserjét?
Parképítő a szakmám így ez lehetetlen hogy ,,piriszka" legyek.
Voltam 62kg de annál jobban fájt mindenem és nem bírtam a terhelést munkában sem."
Ez azért elég hülyeség: én 155 cm vagyok, 45-48 kg között, kertészként dolgozom, és elbirom a talicska földet is meg a nagyobb növényeket is. Ha valaki kövérebb, attól nem tud jobban dolgozni vagy több súlyt emelni.
Ha a normál súlyod izomból áll nagyrészt, akkor semmi gond sincs vele.
Viszont ha nehéz vagy, akkor a saját túlsúlyod tönkretezi az izületeidet. Ugyanis szülés után maradt rajtam valamennyi és elértem a 58 kg-ot, és akkoribán állandóan izületi fájdalmaiam voltak egészen addig, amig visszafogytam a normál súlyomra, azóta semmi bajom sincs.
"Azzal a nyamvadt 10-15 kiló plusszal akkor jöjjön a doki, ha már minden egyéb szervi/hormonális lehetőséget alaposan kizárt."
MIVEL az orvos minde SZERVI okot kizárt, ebböl egyenesen következik, hogy az egyéb lehetöségeket már kizárta. (Ugyanis a "szervi okba anemcsak a méh-petefészek tartozik bele, hanem a hormonális oldal is)
164cm vagyok és 52 kg. Fittnesselek, ezáltal a testzsír arányom alacsony. Azt mondta a dokim, hogy zsírosodni kéne mert anélkül nehezen fog összejönni a baba. 1 éve próbálkozunk. 4kg izmot vesztettem. A súlyom tartom. Egyik véglet meg a másik...szerintem mindkettő marhaság. Zsír ide zsír oda nem jön a baba. Újra edzem mert hiányzik. Ha akar jönni jönni is fog! Kitartás!
Szerintem 15 kg nem az a plusz súly ami akadályozná a teherbeesést. De azt vess figyelembe hogy terhesség alatt még jönnek kilók és úgy már nehéz lesz a szervezetednek.
Viszont pajzsmirigy vércukor endoklin rendszer rendben van?
Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan reagáltatok a kérdésemre!
Egyik kérdező kérdezte, hogy tl vagyok-e már minden vizsgálaton!
Igen, hormonsor, hsg, endometrózis, pajzsmirigy, ir, minden negatív. Férjem is rendben van.
Ez a plusz 10-15 kg, mindig rajtam volt, kamaszkorom óta elkísér. Igazából nem tartom magam a szó szoros értelmében kövérnek, de persze tudom, hogy kb. 50 kg lenne az ideális súlyom :(
Dokim már szerintem "végső elkeseredésében"mondta.
Az a baj, hogy olyan "kényszerevő" vagyok.Lelki bajomvan, akkor nyitogatom a hűtőt és hát sok éves sikertelenség utn van miért ennem...TUDOM, hogy ez hülyeség és fejben kell rendet tennem.
Nehéz :(
Próbáltam már mindenféle divat diétát, nem sikeresen.
Sportolni nem tudok a műtött térdem miatt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!