Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért normális éveket várni Rá?

Miért normális éveket várni Rá?

Figyelt kérdés
Nem igazán értem,hogy miért normális az,ha azt mondják majd akkor aggódj ha már egy éve próbálkoztok stb.Bakker én elterveztem,hogy 24 évesen szeretnék szülni ennek megfelelően elkezdjük a dolgot 1-3hónappal előtte.de ha nem jön,akkor várjak 1-2évet és csak utána csinálnak valamit a dokik?!hát ez mekkora kicseszés...és gondolom mindenki azt feltételezi,h elsőre sikerül(legfeljebb 3hónapon belül)és senki nem kalkulál évekre....és ez az egész tervet felborítja.én pl 30éves koromig szeretnék szülni 3gyerket,nem szeretném ha kitolódna...de kitudja milesz,és marhára nem fognak törődni velem csak ha letelt 1-1.5 év????!!! szerintem ez felháborító!az emebr akkor szeretné azt a gyereket amikor eltervezték,nem 5év múlva.ti mit gondoltok erről?

2014. nov. 18. 12:54
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
90%
Megértem a problémát, ugyanis én is érintett vagyok sajnos ebben. 30 éves vagyok, mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni. Mögöttem van egy válás, gyerekünk nem született a házasságból, és mostanra találtam meg a párom, akivel eljutottunk a gyerekvállalásig. Sajnos 1 éve hiába várunk rá. Elmentem fél év sikertelenség után orvoshoz, aki megnyugtatott, hogy ez még normális ne aggódjak, menjek vissza ha 1 év múlva sem sikerül. Múlt héten mentem vissza, amikor is közölte, hogy menjek vissza 3 hónap múlva és addig vezessek hőgörbét. Ezen kicsit kiakadtam, mert tény hogy mindent csináltam egy év alatt, éppencsak hőgörbét nem vezettem, minden hónapban volt ovum, a ciklusaim pontosak voltak. Úgy érzem kénytelen leszek elmenni magánorvoshoz, mert én nem akarok további 3 hónapot várni fölöslegesen a vizsgálattal. Értem én, hogy drága egy vizsgálat, meg sokan várnak rá, de minden hónapban vonják tőlem a TB-t, és sosem volt szükségem költségesebb orvosi elltásra, tehát úgy érezném, hogy járna nekem. Ha van valami bajom, akkor 3 hónap múlva is lesz, ha meg nincs, azt is szeretném minél előbb tudni, mert igenis aggódom, hogy nem esek teherbe. Eddig nem paráztam ennyire a dolgon, de most kezdek egyre jobban, emelett a közvetlen környezetemben barátnők, kolléganők 1-3 hónap alatt teherbe esnek. Nehéz így nem elkeseredni. Kedves Kérdező, kívánom, hogy ne kelljen majd ezt átélned, illetve mindenkinek csak ezt kívánom, mert szörnyű érzés.
2014. nov. 18. 17:27
 42/62 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezzel a pöccre eltervezek mindent dologgal azért legyél óvatos. A gyereknevelésbe ne vidd át, mert az előre megálmodott álmokat nem beteljesítő gyerekek akkor nem fognak örömet okozni és ők maguk is szenvedni fognak a tarthatatlan elvárások miatt.

A stressz egyébként nem az, amit leírtál, hanem egy folyamatos készenléti állapot. Az elkezdi nyomni a kortizolt a szervezetbe, ami gyönyörűen leállítja a szaporodáshoz szükséges kémiai folyamatokat.

Ha pedig az eltervezett első-második hónapban nem lesz pozitív a teszt, akkor már a szorongós stressz is be fog lépni, hiszen nem teljesültek a várakozásaid.

2014. nov. 18. 17:34
 43/62 A kérdező kommentje:

41-es! sztem is menj el egy magándokihoz!tudd meg minnél előbb mi a problem,ha van,és ahogy itt egy két jófej tanácsolta hazudni kell :D máshogy nem jutunk előre sajnos...

Remélem h hamarosan már azért írsz,mert összejött a baba! :)

42-es!Köszi neked is a választ,gyereknevelésbe még nem gondolkodtam,de igazad van,az azért más tészta.gondolkodni fogok ezen.

2014. nov. 18. 20:49
 44/62 anonim ***** válasza:
Na de mivan akkor amit írtak itt előttem ha elmesz kivizsgáltatod magad és a parod is elkezdtek próbálkozni és nem jön egy évig??akkor mit csinálsz kérdező a vizsgálatok mar megvoltak..egészséges pàroknak átlag egy év amíg összejön..ezért csak utána foglalkoznak ezzel az orvosok mert előtte felesleges mert ha egészségesek vagytok akkor sincs garancia,h egyből összejön!!ez biológia nem minden peteerésnél temékenyülsz meg,az sem biztos,h minden hónapban van peteérésed stb..ettől még egeszséges vagy...de ez van!!:))
2014. nov. 19. 01:37
 45/62 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a 41-es válaszolónak nem kell hazudnia, hiszen ők tényleg hosszabb ideje próbálkoznak! Én vele már kutya kötelessége lenne foglalkoznia a TB-s orvosnak is, nem halogatni. Ugyanakkor sajnos az az igazság, hogy ha gond van, jobb magánhoz fordulni, aki foglalkozik veled a pénzedért. Én is fizetem a TB-t, nem is vagyok híve a magánrendeléseknek, de ebben az esetben szükségesnek ítéltem meg. Sajnos ebben az az igazságtalan, hogy nem biztos, hogy mindenki megengedheti magának, pedig mindenkinek joga lenne a korrekt segítséghez! Tapasztalatból mondom a 41-esnek, hogy ha ki tudjátok gazdálkodni, keressetek egy jó magán nőgyógyászt, aki benne van a TB rendszerben is és mondjuk az átjárhatóságidat, inszemedet, stb. klinikán csinálja TB-re. Mellette meg persze tolod neki magánban, oda jársz kontrollra.
2014. nov. 19. 07:12
 46/62 anonim ***** válasza:
50%
Az a gond kérdező, ha te elmész mondjuk 2-3 sikertelen próbálkozás után dokihoz, vagy netalántán még az azelőtt, hogy egyáltalán próbálkoztatok volna, és hazudsz, hogy már több, mint egy éve nem jön a baba, akkor magadnak is ártasz, hiszen felesleges vizsgálatoknak teszed ki magad, a méhedet is, és másoknak is kárt okozol, mert azon nők idejét rabolod, akiknél már indokolt is lenne egy vizsgálat. Nem gondolod, hogy ez undorító viselkedés? Hazudni a hülyeségről és mindenkinek kárt okozni?
2014. nov. 19. 08:00
 47/62 A kérdező kommentje:
46-os egyáltalán nem gondolom,hogy gáz lenne.egyébként amíg nem írták itt egy páran h hazudni érdemes,addig meg sem fordult a fejemben.de igazuk van.és nem gondolnám azt h minden percben megy vki dokihoz segítségért.nem egy nőgyógyász létezik az országban,akik ezt megcsinálják.Könyörgöm,hát nem szervátültetésre várunk!!! úgyh hagyjuk ezt az ellopom a lehetőséget másoktól dolgot.egyébként,nem tudom hányszor szükséges még leírnom,h én MOST nem babaprojektezek,tehát nekem lehetne mindegy is a dolog,én csak felvagyok háborodva ezen,és nem értek vele egyet,azért írtam ki kérdésnek,hogy mások hogy viszonyulnak ehhez a kérdéshez.és nem tudom észre vettétetek-e de aki ebbe tényleges benne van(hogy így járt) az nem úgy gondolkodik,mint ti,olvassatok vissza.Én igen is meg tudom érteni azokat a nőket akiket elhajtanak,h majd ha már egy éve próbálkozol majd gyere vissza...persze,hogyne...és addig?simán lelki betegek lehetnek,mivel minden ember más.és sajnálom azt,aki ebben a helyzetben van!én max,nagyon max fél évet várnék,ha nem jön össze annyi idő alatt akkor go az orvos,és igenis inszem stb...és hagyjuk már ezt a "ha jönni akar a gyerek majd jön",....én ilyenekbe nem hiszek.
2014. nov. 19. 08:19
 48/62 anonim ***** válasza:
78%

Bevallom, nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak itt-ott bele pillantottam, lehet olyat írok, ami már elhangzott, elnézést érte.

Ha még bele sem kezdtetek, és még semmilyen kudarcot nem kellett átélned, akkor nem is értem, miért vagy kiakadva a protokollon... Lehet, neked elsőre meg lesz, cakk-bumm! Minek stresszeled magad olyan dolgon, ami még be sem következett?

A másik meg, amit mondani szeretnék, hogy nekem a babám elsőre összejött, fogalmam nem volt róla, hogy mi az a várakozás, sikertelenség, meddőség. Két év után szerettünk volna kistesót, azóta 2 vetélés, végtelennek tűnő sikertelen hónapok.

Több, mint egy éve nem jön össze, és a két vetélés miatt számíthatok kezelésre. Mégis halogatom, mégis időt adnék még a természetes megtermékenyülésnek, mert egy inszem, egy lombik nagyon csúnya hormonkezelésekkel jár, amiben mondjuk nem vagyok biztos, hogy egy egészséges szervezetnek szüksége lenne rá.

Szóval én tiszta szívből kívánom neked, hogy hamar sikerüljön, de ha mégsem, akkor azért jól olvass utána a kezeléseknek és a mellékhatásoknak, a vizsgálatokkal járó fájdalmaknak, mielőtt az mondanád az orvosodnak, hogy ti bizony próbálkoztok már több, mint egy éve...

2014. nov. 19. 11:21
 49/62 anonim ***** válasza:
55%
Majd fogsz....majd ha minden ok veletek és mégsem jön a baba. Az rendben van hogy elmész magándokihoz, fülletesz, fizetsz rengeteg pènzt, de tudsz arról hogy az inszem, lombik sem mindenkinél sikeres??? Nagy csalódás lehet a vêge ha nem fogadod hogy nem nagyobb a hatalmad a természetnél. És ez a legnagyobb probléma, a többi rendben is van aamit mondasz, de te meg fogadd el hogy valakinek még a legjobb orvossal, rengeteg pénzzel több lombikkal sem sikerül, nem csak ezen múlik, hanem a természeten.Ha meg akarod erőszakolni és nem jön össze akkora pofont kapsz az élettől hogy megtanulod majd. Ha hiszel benne most ha nem. Kívánom neked hogy ne legyen így, és sikerüljön minden terved, jó hogy tervezel de ne kísértsd a sorsot ezt fejben kell helyretenned.
2014. nov. 19. 11:33
 50/62 anonim ***** válasza:
100%
40-es hozzászóló vagyok.Aki füllentet.Vessetek meg érte.Persze,bízom én a természetre,csak azt kérdezném hogy így 5 év után ki hogyan bírná lelkileg,hogy a természet hogy kicseszett vele...na mindegy.Az igaz hogy a lombik meg az inszem most jegelve van,mert bizony én tudom hogy az a rengeteg hormon amivel eddig nyomattak hogy megviseltek engem.Holott elvileg minden kivizsgálásunk rendben.Jó nálam van egy kis peteérési zavar,de 35 vagyok már.Arra lenne egy fajta gyógyszer.De azt is szedtem mint a cukrot mégsem használt.Most eljutottam arra a pontra hogy a sok kivizsgálás után ráhagyom a természetre.Igazából már próbálok berendezkedni egy gyermek nélküli életre is,ami egy nő életében nem kis lelki gyötrődés.Ezért én azt gondolom hogy mindenki maga döntse el mire van szüksége.
2014. nov. 19. 12:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!