Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért normális éveket várni Rá?

Miért normális éveket várni Rá?

Figyelt kérdés
Nem igazán értem,hogy miért normális az,ha azt mondják majd akkor aggódj ha már egy éve próbálkoztok stb.Bakker én elterveztem,hogy 24 évesen szeretnék szülni ennek megfelelően elkezdjük a dolgot 1-3hónappal előtte.de ha nem jön,akkor várjak 1-2évet és csak utána csinálnak valamit a dokik?!hát ez mekkora kicseszés...és gondolom mindenki azt feltételezi,h elsőre sikerül(legfeljebb 3hónapon belül)és senki nem kalkulál évekre....és ez az egész tervet felborítja.én pl 30éves koromig szeretnék szülni 3gyerket,nem szeretném ha kitolódna...de kitudja milesz,és marhára nem fognak törődni velem csak ha letelt 1-1.5 év????!!! szerintem ez felháborító!az emebr akkor szeretné azt a gyereket amikor eltervezték,nem 5év múlva.ti mit gondoltok erről?

2014. nov. 18. 12:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:

hmm utolsó :D csalafinta vagy :D

a hazugság eszembe sem jutott x) de igazad van.én már most figyelek mindent.hőmérőzök stb,mert tudni szeretném,h miújság a szervezetemmel.egyáltalán semmi görcsölés meg ilyenek nincs bennem,de egy alapot szeretnék amire majd ráállok,nem baj ha tisztában van az ember ezekkel.

2014. nov. 18. 13:16
 12/62 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, a gyerek jön mikor jön, ezt nem lehet befolyásolni, ha elmész magánorvoshoz pénzért bármilyen vizsgálatot elvégez, akkor is, ha szerinte még felesleges, meg szerintem neked mondhatna bármit :-) Szóval ne legyél ennyire kiborulva emiatt, mert érthető, hogy tb alapon feleslegesen nem vizsgálgatnak, mert azoknak kell a kapacitás, akik tényleg rászorulnak.
2014. nov. 18. 13:17
 13/62 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy te 3 gyereket akarsz? Talán előbb informálódj és olvass utána a dolgoknak... Attól még, hogy neked sok az 1 év biológialag ez egy teljesen normális intervallum, és te állsz hozzá rosszul a gyerekvállaláshoz, mert nem úgy kell kalkulálni, hogy nah akkor elsőre összejön, hanem hogy az elkövetkezendő hónapokban valamikor összejön, ha nincs gond. Még ha peteéréskor pontosan együtt is vagyok és minden klappol akkor is 20-30 % a teherbeesés esélye...
2014. nov. 18. 13:24
 14/62 A kérdező kommentje:
Igen egészen biztos h 3 gyereket szeretnék,és meg is lesz,és nagyon remélem,h a terveim szerint.csak sajnálom azt a sok nőt,akiknek rengeteget kell várni.olvastam itt már 3,5éveket is....
2014. nov. 18. 13:28
 15/62 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyerekünk fél év után jött, mégsem gondoltam soha,hogy valami gond lenne. A második az első hónapban sikerült, most várjuk a harmadik babánkat,szintén első hónapban jött össze. Szerintem csak szerencsésnek mondhatom magam, hogy valóban akkor lettem kismama, amikor is számítottunk rá,hogy most sikerülhet.
2014. nov. 18. 13:34
 16/62 A kérdező kommentje:

15-ös gratulálok!

Na ez az igazi,mikor így jön össze :)

2014. nov. 18. 13:50
 17/62 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindent tervez az ember, amit nem irányíthat. Barátnőm 2,5 évet várt a babára, majd lelépett az apuka/férj, most meveli egyedül a picit. Volt osztálytársam fiú pedig megtalálta az igazit, tervezték vár nagyon a babát és a srác meghalt balesetben amikor 5 hónapos terhes volt a lány, meg sem érte a fia születését...Szóval sajnos tervezünk, de nem kívánságműsor. Nem lehet kiszámitani mikor esel teherbe, maximum eldöntitek hogy mostantól jöhet, ő meg jön amikor ideje lesz. Nem akkor amikor mi akarjuk. Ne aggódj előre, lehet te benne leszel azokban akiknel elsőre vagy nagyon hamar sikerül:)
2014. nov. 18. 13:52
 18/62 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem ezt nem szabad így felfogni. Ez nem frizuraváltás, hajfestés, hogy AKAROM és azonnal legyen úgy... Inszemináció három hónap után ritka nagy baromság. Persze, és aki 5 éve próbálkozik, az majd vár még néhány plusz hónapot a sorban minden kísérletnél, mert az Akaromkáknak most kell a gyerek. Az elképzelésed minden szempontból hibás. Hibás orvosi, biológiai szempontból, mert a reprodukció egész egyszerűen nem így működik. Hibás mentálisan, mert ilyen türelmetlenül nem lehet babára várni. Továbbá hibás gazdasági szempontból, mert az egészségügy ezt nem bírná el.

"és gondolom mindenki azt feltételezi,h elsőre sikerül(legfeljebb 3hónapon belül)és senki nem kalkulál évekre...." Hát nem tudom. Szerintem két lábbal a földön járó nők/párok tisztában vannak azzal, hogy egy év simán normális a próbálkozásra, legfeljebb csendben REMÉLIK, hogy nem kell annyit várniuk. De ez a toporzékoló, követelőző hozzáállás, ne haragudj, de minden, csak nem érett, felnőtt személyiségre vall. Inkább egy elkényeztetett tiniére...

Szíved joga, hogy hogy állsz hozzá, és kívánom neked, hogy úgy legyen, ahogy elgondoltad az életedet! Viszont csak magadat stresszeled, frusztrálod fölöslegesen, ha mégsem úgy alakul.

30/N

2014. nov. 18. 14:18
 19/62 anonim ***** válasza:
60%

Én értem, hogy a kérdező miért van kiakadva, mert a saját példámat látom benne :(

Én is elterveztem ,hogy 25 évesen jön az első baba és én majd 4 gyereket szeretnék.

Nem jött, csak akkor amikor 30 éves voltam, aztán mivel féltem, hogy újra hosszú lesz a várakozás, próbálkozni kezdtünk, így van a 2 első két lányom között 11 hónap :)

A harmadik babával is sikerült az első hónapban teherbe esnem, így 3 év alatt 3 gyereket szültem.

Most viszont 37 vagyok és a tervezett, várt negyedik baba nem akar összejönni :(

Pedig mindig is 4 gyereket szerettünk volna a párommal és hát biológia...azért 40 évesen már nem szeretnék szülni, sőt az igazat megvallva 37 évesen sem volt már tervben :(

Szóval kellenek a tervek, igen, én értem :)

És ha tehetném én biztos behazudnám a dokinak, hogy már több mint egy éve nem jön a baba

Szép, nem szép...de így tennék :)

2014. nov. 18. 14:20
 20/62 anonim ***** válasza:
89%
Lehet kedves kérdező, hogy pont azért nem fogsz teherbeesni, mert ennyire görcsösen ragaszkodsz hozzá. Nagy hülyeség évekre lebontva, hónapról, hónapra megtervezni az életed és olyan elvárásokat támasztani magaddal és a pároddal szemben, amelyek nem biztos, hogy megvalósíthatóak. Nekünk hála Istennek első hónapban sikerült a baba, de tisztában voltam a ciklusaimmal, elég jól megérzem azt a bizonyos napot, amikor együtt kell lennünk. A nők többsége viszont nem így van. Anyukámék 1984-ben kezdtek el próbálkozni, de csak 1987-ben sikerültem nekik. Nem tudják, mi volt a gond. A tesóim viszont mint a rakéta, gyorsan jöttek utánam. Unokatesóm két évet várt. A dokik nem találtak semmi egyikőjüknél sem. Két év után váratlanul fogant meg a kisfiuk. Jobb, ha kicsit lentebb veszel az elvárásaidból, mert csalódhatsz és a csalódott ember könnyen lesz depressziós is. Adja Isten, hogy azonnal sikerüljön és azt is, hogy legyen három gyereked 30 alatt, szívből kívánom, de, ha nem így lesz, ne éld meg csalódásként, mert az nagyon rossz.
2014. nov. 18. 14:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!