Miért normális éveket várni Rá?
Nem a korod miatt vagy gyerekes és nem is amiatt, hogy másképp gondolsz valamit, hanem AHOGYAN képzeled ezt az egészet.
Szép dolog a felkészülés, meg kell is, ezzel teljesen egyetértek. De azt próbáld már megérteni, hogy egy gyerek nem feltétlenül akkor fogan meg, amikor te úgy döntesz. És akkor sem garantált, hogy megfogan, ha amúgy orvosilag minden teljesen klappol. Ezt nem lehet kiküszöbölni semmilyen tudatos felkészüléssel, orvosi vizsgálattal.
24-es persze csak van még némi elintézni való :D
szeretnék reagálni mindenre.
igazából próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz,és nem azt feltételezni,h nem fog összejönni.
én maximum 31évesen fogom megszülni az utolsó gyereket,afölött már nem,mert én személy szerint nem tartom egészségesnek,és szeretnék fiatal anyuka lenni.
tegyük fel,h nem jön össze.Akkor nyílván örökbe fogadunk.tehát igazából én mindenképpen ragaszkodom ahhoz amit elterveztem,ha nekem nem lehet gyerekem akkor amikor én szeretném,hát akkor örökbe fogadok.nyílván ha jövöre nem jön össze akkor próbálkozunk addig amíg nem leszek 30 körül,de attól függetlenül simán benne vagyok az örökbe fogadásba,attól a próbálkozás mehet tovább.tudom lehet szülni 40évesen is,sőt van olyan ismerősöm aki 48éves és simán szült,de én nem tartom helyesnek,és gondoljon bele,hogy mikor a gyerek 20éves lesz,addigra ő már egy nagymama,és a gyereknek elsősorban anyukára van szüksége nem egy életunt nagyira.
azér kérdeztem, mert én azt látom, hogy másr most azon aggódsz, és azon agyalsz, hogy mi lesz, ha nem jön össze egyből, és mert most akkor így..úgy eltervezted...mennyire rákészülsz, hogy ne legyen majd baj, minden létező dolognak elébe akarsz menn, közben még nem is aktuális.
ha már most hőmérőzöl figyeled magad, akkor neked is ekörül járnak a gondolataid...
persze ezt most így pár sorból látni lehet
35-ös. értelek,és így olvasva tényleg úgy tűnhet,mintha majdnem megfeszülnék ettől :D de nem.
én ilyen ember vagyok,én mindig tervezek,szervezek,nem tudom miért,de már évek óta ez van bennem.hogy mindent tudatosan meg kell tervezni,megfontolni.tényleg nem görcsölök semmin,csak egyszerűen én ilyen típus vagyok.értem én h te mit mondasz,és igazad is lehet(ne) más embernél,de én alapjáraton vagyok ilyen :)
mérem a hőmet,figyelem az ovut,DE egyenlőre puszta kíváncsiságból.úgysem ez az adat lesz a mérvadó,hanem az akkori.
Hagy írjam le a saját példámat,hogy értsd ezt a tervezés dolgot.
Inkább elképzeléseim vannak,mint terveim hiszen már rengetegszer tett az élet keresztbe a terveimnek,így óvatosabban kezelem ezt. Persze szerintem is jó,ha van egy elképzelni,hogyan legyen,jó rá felkészülni,összeírogatni,szervezkedni,én is szeretem.
Azt szerettem volna ha 24-25 évesen lesz az első gyerekem,22 éves korom előtt végzem a főiskolával utána kimegyek egy évet külföldre dolgozni,nyelvet tanulni,majd hazajövök itt is dolgozom egy évet,a gyed és Tgyás miatt,közben esküvő, a nászéjszakán megfogan az első babánk,veszünk házat autót.
Nagyon szép elképzelés,mint egy álom,de máshogy alakult.20 évesen még főiskolásként pozitív lett a tesztem,őszintén megijedtem,persze nem szerepelt a terveim között ilyen korán,nem szerettem volna ilyen korán,ahogy a párom sem.Megtartottuk,így baba mellett csináltam tovább a főiskolát mindkettőnknek csak diákmunkái voltak,párom átment levelezőre és keresett egy rendes munkát,fiunk 1,5 évesen bölcsibe ment én főiskolai gyakorlatra majd dolgozni,a suli eltolódott 1 évvel.A terveim között szerepelt,hogy a kistesó 24-25 éves korom körül szülessen,mert az tökéletes korkülönbség számunkra.A hónapban töltöm a 25öt,kistesó nincs és 1 évig nem állunk még neki a baba projectnek,mert anyagilag még várnunk kell vele. A sulit befejeztem,de álom munkát még nem találtam,így is 4 hónapig munkám sem volt.Külföldre ahogy terveztem nem mehettem már ki gyerekkel,így plusz pénzt sem tudtam keresni. Jelenleg mindketten dolgozunk,vagy egy 3,5 éves fiunk,albérletben élünk,megélünk,nem szenvedünk semmiben hiányt,egészségesek vagyunk,autónk is van de nem úgy van egyelőre ahogy az elképzelésemben szerepelt. Esküvőnk is csak polgári volt a baba születése előtt,a templomival még várunk.Nagyon fájdalmas,ha nem úgy alakul valami amit eltervezel,hidd el nem éri meg rágörcsölni egy tervre sem,mert sokkal nagyobb a csalódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!