Gyermekvállalás, de hogyan?!
Hát nézd törvényes úton a nulláról indulva 3-8 év alatt képtelenség annyi pénzt összegyűjteni, hogy ti abból házat, autót vegyetek, 1 milliós bevételnél persze nem lehetetlen.
Kár előre ezen aggódni, élj a mának, élvezd ki az életet, tanulj, dolgozz, aztán majd, ha eljön az idő a megfelelő párral alapíts családot, és ne azért, mert úristen mindjárt 25 vagy, gyorsan gyerek kell. 17 évesen közhelyesen hangzik, de előre úgy sem látod, nem tudhatod, hogy mi lesz majd mondjuk 5 év múlva, nem tudhatod, hogy fog működni a kapcsolatod, hogy fogsz majd boldogulni az életben. Először magadnak teremtsd meg a biztos megélhetést, utána mjd jöhet a többi is apránként.
Nagyon édes vagy a terveiddel, kb. ugyanígy gondolkoztam ennyi idősen. Az akkori párommal már a gyerekeink neveit is kitaláltuk. Az a kapcsolat hat év után szakadt meg, amikor én 21 éves voltam. Elkerültem egyetemre, kitárult előttem a világ, majd teljesen átalakult bennem minden tinédzseri vágy. Az egyetem számos lehetőséget adott, amivel élni akartam, ez viszont maga után vonta, hogy a családalapítás kb. 5-8 évet tolódni fog. Így is történt, viszont mára már teljesen úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Megtaláltam a hozzám illő párt, aki már a férjem, össze tudtunk kuporgatni egy lakásra és egy ezeréves használt autóra valót. Igaz, van lakáshitelünk, de szerencsére mind a ketten szakmában dolgozunk és - bár én annyira nem, de - a férjem jól keres. Csupán ennyi mindennek kell klappolnia, hogy biztonsággal bele merjünk vágni. Ez múlik rajtad, a párodon, a kitartásotokon és a szerencséteken is. Az utóbbit előre tervezni pedig lehetetlenség. Tervezgetni, álmodozni jó dolog, de amikor már odakerülsz, hogy konkrétan cselekedj, teljesen át fogod értékelni a helyzetedet.
Mindenesetre a legjobbakat kívánom.
Ui. a műkörmös szakma szerintem tökéletesen ideális a gyerekvállaláshoz még anyagi szempontból is, viszont ennek a "bejáratásához", a vendégkör kialakításához, a vállalkozás fejlesztéséhez idő kell. Mire kitanulod, mire elkezded, mire "felfutsz"... ez mind-mind idő (és ahogy írtam sok múlik a szerencsén is).
20-25 éves kor között még túl fiatal lennél hozzá, szerintem a 28-30 ideálisabb. Legfőképp mert ilyen ifjú korban az anyagiak állandó és biztos megteremtése még nagyon bizonytalan, és érzelmileg sem annyira kiforott az ember.
Nem véletlen, hogy minél előrébb tart a világ, annál később vállalnak gyereket és nem csak nők, hanem férfiak is, és annál kisebb számban.
Azért az nem igaz, hogy csak volt Kelet-Európai országokra jellemző a gyerekszám vissazesése és sokáig éltem Stockholmban és főleg a bevándórlóknak született gyerekük az országos felmérés szerint.
Visszatérva a témára, sok évre előre kell biztosítnai a megélhetsét, a nyugodt légkört, az érzelmeket, ennek jobban kedvez az idősebb- 28-29-éves kor- szerintem.
Mondjuk nekem furcsa és nem is kicsit, hogy 17 éves kislánynak 4 éves párkapcsolata van.
A párkapcsolat alatt állandó sexuális együttlét is értendő.
Én sem vagyok öreg, de ha a lányom 13 éves lenne, szóba sem jöhetne párkapcsolat, sőt még hétvégi diszkózás, vagy házibuli sem!
Én őszintén azt sem tartom jó ötletnek ha egy lány 15-16 évesen 'állandó" pasija van.
Műkörmös: jó páran vannak akik 'döglődnek' ezzel a szakmával mivel, már nem is divat, sőt ciki műkörmöt viselni. Ebből gyereket, magadat hosszútávon nem fogod tudni eltartani.
Kedves 27.kommentelő. Sosem járok bulikba, sosem voltam még részeg, nem cigarettázom, nempróbáltam ki egy drogot se. Semmi olyat nem tettem életem során ami miatt bárki megkövezhetne. Szerintem ez sokkal példaértékűbb a ami világot nézve. Az, hogy fiatalon megismertem egy olyan embert akit éveken át tudtam/tudok szeretni pedig inkább egy csoda, marahanagy szerencse, ami kevés embernek adatik meg. Nem befolyásolta a tanulásomat se soha. Én inkább szerencsésnek érzem magam, hogy nem kellett pofátlanabbnál-bunkóbb pasikkal összeszűrnöm a levet 16-20éves korom környékén. :) Na de ennyit a magánéletemről, hamár így beleáskálódtál, tudd az igazságot a sok sz.r előítéleteiddel szemben... :)
A műkörmös dologhoz visszatérve: Nem hinném hogy menne ki a divatból, minden 2-3. fiatal lányon látom, hogy ápolt, szép körmökkel mászkálnak. ui: már csak azért sem megy ki a divatból, mert ha nő létedre van benned annyi igényesség hogy adsz arra, hogy esztétikus, és ápolt legyen a körmöd, akkor igenis megcsináltatod egy szakmabelivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!