Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gyermekvállalás, de hogyan?!

Gyermekvállalás, de hogyan?!

Figyelt kérdés
20-25 éves korom között szeretném világra hozni az első gyermekem. 17 éves vagyok, tudom, lehet hogy korai ezen gondolkoznom, de úgy érzem gondolnom kell a jövőmre is, ha el szeretném érni a céljaim. Legfőképp azok válaszát várnám, akik szintén 20-25 éves koruk között vállaltak gyereket, tervezetten. A kérdésem az lenne, hogy miként tudtátok ennyi idős korotokra kialakítani a biztonságos hátteret egy család számára? (Ház,autó, stb.) lassan 4 éve van párkapcsolatom. Előre is köszi a segítő válaszokat!

2014. aug. 12. 19:50
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
55%
Kicsit sem biztos hogy terhesség alatt csinálhatnád, a rengeteg ülés baromi rosszat tesz, fokozódik tőle a vizesedés (ami miatt fekvést lábfelpolcolást vagy kórházat is elrendelhetnek). Szülés után pedig ha belegondolsz max 15 vendéget tudsz megtartani (3 hetenkénti töltéssel és napi 1 emberrel számítva), már ha egyáltalán be tudnád vállalni, mert ki tudja lesz e segítséged és a gyereked milyen habitusú lesz. Annyi pénzből kb éhen fogtok halni.
2014. aug. 12. 20:21
 12/36 anonim ***** válasza:
52%
jah, és ülő munka a műkörmözés. Az is fizikai megterhelés. Én is ülőmunkát vézgek, azt hittem nem megterhelő, de olyan hátfájdalmaim lettek, hogy vonyítani bírtam volna, plusz kiderült, hogy az üléstől a méhemmel is gondok lettek így a 24. héttől, azaz félidőtől ágyba vagyok küldve. Szóval egyszerűnek tűnik terhesen műkörmözni, de hát nem minden estebn egyszerű dolog az sem.
2014. aug. 12. 20:22
 13/36 A kérdező kommentje:
Miután megszületne lenne segítségem bőven a család részéről, azzal nem lenne gondom. A terhesség alatti ücsörgés lehet hogy probléma lenne nálam is, ezt nem tudhatom, de biztos nem az első hónapokba. Az utolsó hónapokba biztos lecsökkenteném a munkát, de ez nem elnne akkora veszteség, hogy most éhenhaljunk, mivel egyrészt nem csak én keresek pénzt, másrészt kapnánk kisebb támogatást a családtól, ha rászorulunk
2014. aug. 12. 20:34
 14/36 OwlLand válasza:
32%

nem tudom, hogy ki írta, hogy szerezz ,,alapszakos diplomát, de baromira felesleges.(kivéve, ha diplomás munkanélküli akarsz lenni. Nehezebb vele elhelyezkedni, mint egy érettségivel.)

Egy éve érettségiztem, azóta dolgozom. Lassan 3 éve együtt vagyunk a párommal. Mi is szeretnénk családot, amint van hol laknunk. Addig is mind a ketten dolgozunk, elég sokat, műszakban ráadásul. Nem könnyű. De ez az ára a közös álmoknak. Ez így van jól. :-)

2014. aug. 12. 20:38
 15/36 anonim ***** válasza:
40%

Nem lehet 2-3 évig a család támogatására számítani. Amit meg kapnál gyes (25 ezer)+családi pótlék (12 ezer)+ talán az után a 15 ember utá a tiszta nyereség (talán 25 ezer) tényleg csak az éhenhaláshoz elég.

Nagyon gyerek fejjel gondolkozol még, nem látod át a dolgokat, csak vágyaid vannak.

2014. aug. 12. 20:40
 16/36 anonim ***** válasza:
70%
Az első hónapokban nem az ücsörgés a gond, hanem a szagok, terhesen még a víz szagától is rosszul lehetsz, komolyan mondom. és olyan fáradt és erőtlen is, hogy nem tudsz koncentrálni arra h minőségi, szép munkát végezz. Persze van, akinél nem így törtpnik, de nem tudhatod, hogy éppen te megúszod-e
2014. aug. 12. 20:42
 17/36 anonim ***** válasza:
61%
Ne haragudjatok de én a szépségiparban dolgozom és szerintem enyhe túlzás az amit írtok. Számtalan körmös, fodrász, kozmetikus kismama ismerősöm van és senki nem került azért korházba mert túl sokat ültek... Biztos többet panaszkodtak hogy itt fáj meg ott fáj de remekül és gond nélkül végezték és végzik a dolgukat és gyerek melett ( van aki 2-3 hónapos baba mellett) dolgozik és nem haltak még éhen! Ezt kedves kérdező nem lehet előre megmondani hogy veled hogy lesz, hogy bírod majd, mennyi vendéged lesz terheskén és gyerekkel de ha ügyes vagy és céltudatos és jól szervezel(meg persze a segítség is fontos) akkor szerintem nem fogtok éhen halni... Sok sikert a jővőben :-)
2014. aug. 12. 20:49
 18/36 anonim ***** válasza:
55%
Semmi értelme hitegetni és további lányos álmokba ringatni a kerdezőt. Szolgáltatóként baromi nehéz! Aki nem akarja elveszíteni a vendégeit az nagyon is beáldozza a családját és a gyerekét. Biztos hogy azért akar egy nő gyereket szülni, hogy aztán már csecsemő korától a nagymamával legyen szinte egész nap a gyerek????
2014. aug. 12. 20:58
 19/36 anonim ***** válasza:
18%
17-es: nem azt mondtam, h MINDEN műkörmös rosszul lesz, de lehet, h a kérdező éppen rosszul lenne a szagoktól és lehet, hogy neki is méhszájnyílűsa lenne az üléstől. ezt nem lehet előre tudni, de benne van a pakliban. az én barátnőm sem úgy tervezte, hogy hányni fog a lakkoktól...
2014. aug. 12. 21:13
 20/36 anonim ***** válasza:
28%
és ez ne, ügyesség és szervezés és céltudatosság kérdése. arra nem tudsz hatni h a szervezeted hogy reagáljon (utolsó voltam)
2014. aug. 12. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!