"Mostohaanyák"! Ti is nehéz helyzetben voltatok gyermekvállalás előtt?
Iszonyat vágyom egy kisbabára, már évek óta. Úgy érzem a párom is nemsokára rá fog bólintani a babaprojektre. Páromnak van egy kisfia, aki 6 éves. Több éve szétmentek a szülők, és emiatt lelkifurdalása van a páromnak a fia felé, amit valamilyen szinten meg is értek. Pont ezért nehezen szánja rá magát a döntésre. Ő is szeretne egy kisbabát, de fél, hogy a fia ezt nem fogja tudni kellőképpen feldolgozni. Így megszeretné beszélni a kislegénnyel, hogy mit szólna hozzá. Egyébként nagyon szereti a rokongyerekeket, de mégis félek, nem tudom, jó-e ha ebbe a dologba bevonni őt is, még így a semmi elején. Konkrétan arról van szó, hogy a párom a kisfia áldását várja.
Azon gondolkodom, hogy mi lesz a következménye, ha teljesen elzárkózik a kis tesó témától.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Szia.
A kisfiú veletek él vagy az anyukával? Ez szerintem lényeges kérdés. Mert ha nem él veletek akkor nincs akkora gond, mert a láthatáskor foglalkozni kell vele ahogy eddig és valószínűleg semmi gond nem lesz.
Nekem két nevelt gyermekem van. Egy 9 éves lányzó és egy 15 éves fiú. Ők velünk élnek. Nagyon jól megvagyunk szeretnek engem, én is őket... Már 2 éve élünk együtt 4-en... :) és remélem hamarosan 5-en... :)
Mi ebbe a hónapba kezdtünk el dolgozni a babán, de a gyerekeknek nem szóltunk hogy dolgozunk rajta. Azt tudják hogy majd valamikor lesz testvérük, de azt hogy mikor csak akkor mondjuk el nekik ha megfogant a kis tesó. :)
Én attól tartok hogy a lánykánk féltékeny lesz, mert nagyon apás... Már most érzem, hogy nehéz lesz kezelni, de tudom, hogy megbirkózunk vele. :)
Én nem valószínű, hogy bevonnám a gyermeket. 6 éves... Lehet hogy annyira még nem is értené a dolgot.
Max megemlíteném neki hogy velemikor lesz egy kistesója. De ha már a pocakodba lesz a baba akkor majd másként fog reagálni szerintem. Főleg mikor már nagy pocakod lesz és már mozog a kicsi és oda tudja tenni a kis kezét hogy érezze... :)De leginkább akkor fog benne tudatosulni a dolog ha már megszületik. Sok férfi is van úgy hogy a terhesség alatt semmi érzelem nem látszik rajta majd mikor megszületik a baba jön a boldogság hogy úristen apa lettem... :) Most gondolj bele egy 6 éves hogyan lehet ezzel...
A párodnak miért van ekkor lelkiismeret furdalása ha megkérdezhetem?
Szerintem a gyereknek felesleges teher, ha ilyen döntést hárítotok rá. Inkább döntsetek ti, aztán tálaljátok megfelelőképpen a döntést. De erre még nagyon ráértek akkor, amikor kezd növekedni a pocak. Mert sok idő kivárni egy gyereknek, mire megérkezik a kistesó.
Ja, és ha jót akartok, azt se kérdezgessétek, hogy fiú, vagy lánytestvért szeretne, ugyanis nem kívánságműsor. Amúgy egy normál családban is felmerülnek ám ilyen kérdések, nem csak egy olyan családban, ahol a kisgyerek külön van.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Valahogy én is így gondoltam. :)
Nem velünk él.
Lelkifurdalása van, mert nem olyan családban nő fel a gyereke, ahol apa és anya szeretik egymást. És persze most meg azért, mert az első gyerekének ezt nem tudta biztosítani, de a másiknak (minden reményeink szerint) igen. Bonyolult dolog ez, ma már ez az érzés csillapodott benne, hisz elmagyaráztam neki, hogy azzal hogy ha lesz egy közös baba, és családot alapítunk, az nem azt jelenti, hogy mi leszünk hárman A család, hanem hogy bővül a család, és az egy nagyon pozitív dolog, hogy a fiának bizony testvére fog születni. Amikor a párom belegondolt abba, hogy nem csupán arról van szó, hogy ő ismét apa lesz, hanem hogy a fiának egy kistesója is, máris másképp állt a dolgokhoz. Ő viszont meg van győződve róla, hogy meg tudja beszélni a tesó témát a fiával.
Amitől én még tartok az az, hogy még csak 6 éves, és ha örülni fog a dolognak, akkor mindenkinek kikotyogja, hogy neki testvére lesz.
Szerintem ezt a dolgot nem fogom hagyni.
2. válaszoló vagyok.
Szerintem azért is felesleges, mert meg van rá az esély, hogy mindig kérdezgetni fogja, hogy mikor lesz már meg a kis tesó. És ez egy plusz feszültség lesz nektek is mert így is nehéz lesz ha az első 1-3 hónapba esetleg nem jön össze a baba, nem hogy úgy hogy egy 6 éves gyerkőc még közbe kérdezgeti is hogy mikor... Felnőttként is nehéz kivárni a baba érkezését...
Meg akkor ezek alapján, ha a gyerek azt mondja, hogy nem akar tesót akkor a párod nem akar gyereket??
Vagy ez hogy van? ezen gondolkodtál?
Valóba nem a gyereknek kell irányítani az életeteket.
A párodnak meg sajnos ezt a helyzetet fel kell dolgoznia. Mi könnyebben vagyunk mert nálunk vannak a gyerekek, bár most folyik a gyermekelhelyezés MEGINT mert az anya fellebbezett... :/ Igaz sok esélye nincs mert 2 éve ő mondott le a saját gyerekeiről és most is mi állunk nyerésre szerencsére...
Remélem jól alakul nálatok minden... szorítok nektek...
Köszönöm!
Én is szorítok Nektek!!!!
Persze, az volt az első kérdésem, hogy mi van, ha nem fog tetszeni neki az ötlet. Erre Ő persze azt válaszolta, hogy olyan nincs, biztos benne, hogy örülni fog egy kistesónak.
Egyébként úgy látom, hogy még tök homály neki ez az egész, ötlete sincs. Még azt sem tudja, hogy gólyázunk-e vagy esetleg próbáljuk neki elmagyarázni, hogyan "készül" a gyerek.
Én is hasonló helyzetben vagyok, annyiban más hogy nekem-nekünk sikerült meggyőzni őket, ami neked sem fog nehezem menni szerintem. Én viszonylag fiatal vagyok, párom és köztem nagy a kor különbség, neki már két fia van. Ugye úgy gondolom hogy valahol nem igazságos hogy "más" gyermekét nevelem, és nekem is jár ez a boldogság. Egyébként imádom a gyerkőcöket igaz néha nehéz velük, és fontos tény számukra hogy nem vagyok az anyjuk.(Ezt már egy párszor kijelentették :( ) Mi úgy szoktattuk hozzá őket a gondolathoz, hogy először el-el szóltam magam hogy "majd ha anya leszek" vagy "lesz nekem is egyszer babám". Ezeket mind elraktározták, később kíváncsiak is lettek. Elmondtam nekik hogy ugye nekem is meg kell élnem az anyaság örömeit, és nagyon szeretem őket, és ha majd egyszer lesz egy kisbabám akkor az ő kistesójuk lesz, és természetesen ugyanúgy szeretem majd akkor is őket, tehát nem lesz különbség. Ezt sokszor átbeszéltem velük, és azóta ők kérdezik hogy mikor lesz kisöccsük :)
Persze ha sikerül, és összejön nektek a baba, akkor a gyerkőcöt be kell vonni. Én így szeretném majd ha sikerül nekem is végre teherbe esni. Talán most...
Sok sikert kívánok neked!
szerintem egy 6 évesnek nem kell túl sok infót adni a hogyan készül a gyerekre... ;)
Én szerintem csak akkor mondanám meg neki ha már megfogant... vagy a 12. hét után...
Még én is gondolkodom hogy mi mikor szóljunk a gyerekeknek, mert ugye a 12. hétig több esély van a vetélésre...
Mondjuk nálunk nagyobbak a gyerekek, hogy értsék, hogy mi történik, de nálatok a 6 éves hogyan dolgozná fel? :(
Tudom pesszimistának tűnök, de csak realista vagyok sajnos... :/ Sokszor még én magam is utálom, hogy két lábbal járok a földön... :(
Meg ezzel esetleg tudsz érvelni a párod felé ha nem szeretnéd, hogy a picurka ennyivel előre tudja a dolgot... ;)
Köszi lányok!
Jó érzés, hogy mások is hasonlóan gondolják.
Blackroseee! Én is fiatal vagyok még, és nálunk is nagy a korkülönbség. Egyébként nagyon jó a kapcsolatom a kisgyerekkel.
Meglátjuk, de biztos elkapom a párom, és megbeszélem vele, hogy ez nem jó taktika. Egy gyerek amúgy is jobban tud kész tényekhez alkalmazkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!