Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Esküvő nélküli gyermekvállalás?

Esküvő nélküli gyermekvállalás?

Figyelt kérdés

Miben különbözik?Gondolok itt pl.apasági nyilatkozatra stb...

Tapasztalatok alapján negatív-pozitív oldala is érdekelne.

2012. aug. 21. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Apasági nyilatkozat, ennyi. Mi teljesen boldogok vagyunk így is. Nekem nem a papír számít, nem attól leszek boldog.
2012. aug. 21. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Első gyermekünk születésénél még nem voltunk összeházasodva. A gyerek miatt meg sem fordult a fejünkben. Tökéletesen boldogok voltunk, ahogy az első válaszoló is írta (nem tudom kinek jó ezért lepontozni, de mindegy...). Annyi, hogy az önkormányzatnál apasági nyilatkozatot kellett tenni, de egy kb. fél óra volt az egész várakozással. A párom bent volt a szülésnél, sehol nem okozott gondot, hogy nem a férjem, hanem "csak" az élettársam. Intézte a papírokat, ugyanúgy járt neki a szülési szabi, a gyereket bölcsibe, majd oviba írattuk. Semmilyen hátrány nem érte sem a párom, sem a gyermekünk. Azóta ugyan összeházasodtunk, de a gyereknek semmi köze hozzá, csak azért, mert most lett alkalmas az idő, hogy lagzit csináljunk. Most várjuk a második gyermekünket, így nem tudom mennyiben lesz más, de szerintem semmiben. :) Én is úgy gondolom, hogy nem a papír a boldogság záloga és a gyerek szempontjából is halálosan mindegy már a mai világban, hogy a szülők össze vannak-e házasodva. A lényeg, hogy szeressétek egymást, a baba pedig egy harmonikus családban cseperedjen. Ha meg valaki terhes, akkor megint mindegy, hogy apasági nyilatkozatért vagy házassági papírért intézkedik a hivatalban. Szerintem a házasság még bonyolultabb ügyintézést igényel.
2012. aug. 21. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem volt semmi negatív élmény, amiatt hogy nem voltunk/vagyunk házasok. Apasági nyilatkozatot tettünk és kész. Ettől függetlenül a faluban mindenki a férjemnek szólítja (mivel a nevét nem tudják kiejteni :D), pedig tudják hogy nem vagyunk házasok.
2012. aug. 21. 20:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Semmi negatív nincs benne. Teljesen normális dolog.
2012. aug. 21. 23:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Teljesen egyet értek a másodikkal.Mi sem házasodtunk és már két gyerekünk és 12 év van a hátunk mögött.Amin sokat agyalok,hogy ha ne adj isten valamelyikünket baleset ér és meghalunk,akkor semmi árvasági ellátást nem kapnánk,pedig a mai világban bizony jól jöhet.Természetesen nem kell mindig negatívnak lenni,de bizony ez lehet az árnyoldala.
2012. aug. 22. 08:57
 6/6 anonim ***** válasza:
szia, én külföldön élek, mi is apasági nyilatkozatott tettünk aztán ennyi. most házasodtunk össze nem is olyan régen, a lányunk már 3 éves. de már előtte is mindenki a férjem nevén szólított. bevallom én most valahogy nyugodtabb vagyok, van házassági szerződésünk (ez muszáj volt, mert a páromnak komoly üzleti érdekeltsége van és itt külföldön készíteni kell), bármi történik a férjemmel, a lányom és én is biztosítva vagyunk. a mai világban ez fontos. és ahogy az egyik válaszoló írta, halál esetén az árvasági ellátás ( mi ezen nőttünk fel a tesómmal sajnos) még jól jöhet. Talán ezért volt mégis fontos nekem a házasság, mert ilyen családból jöttem. A férjem magától kérte meg a kezemet, igaz 10 év után... Anno amikor megismerkedtünk ez eszünkbe se jutott, hogy be fog következni.
2012. szept. 24. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!