Kismamák, akik nem szednek különféle vitamint bogyókat milyen vitamindús ételeket ajánlatok?
Ha azt nézzük a nagymamáink korában sem szedtek különböző csodaszereket(pl elevit stb) én tavaly szedtem híztam és híztam majd elis ment a baba..valószinű nem ettől
de most újra babás vagyok,és próbálok természetes úton járni.
Főzelékek pl spenót gyümölcsök ilyesmiket eszem.
Érdekelne pár recept is ha úgyvan és jót tesz a babának is
valamint tejet szabad innom_? Hallottam hogy azt se lehet de én kissé hülyeségnek vélem..
30-asw válaszoló, a Lidl lisztjében van: "Nun hat der Discounter Lidl das erste freiwillig mit Folsäure angereicherte Mehl herausgebracht"
Vagy a német forrásnak sem hiszel? (a magyar forrás egyébként a patikamagazin, nem hinném, hogy ők rosszul fordtpott cikkeket közölnének)
Teljesen biztos, hogy minden ördögtől való, amit 40 éve még nem használtak?? és ma már igen. Nem lehet, hogy csak okosabbak lettünk? És ez a hasznunkra is válhat?
Mert ezen az elven majd megtömheted az egy hónapos bébit egy kis tejbegrízzel, ahogy anyám is tette. Mondván, én is ember lettem. :) De lehet, hogy a védőnő rád küldi a gyámügyet... :)
"lehet, hogy van benne... de mennyi? Mennyit kell egy nap megenni ebből a fantasztikus lisztből, hogy kielégítse a szükségletet? És mennyi megy tönkre a sütés főzés miatt?"
Jódozott konyha sót ismered? Abból sem eszel meg két evőkanállal naponta, mégis számít amennyi jód van benne, és pont azért jódozzák, mert különben nem jutnánk elegendő jódhoz.
Szerintem meg teljesen hülyeség ilyen tudományos számolásokba belemenni, hogy vajon mennyi bomlik le meg stb. Országokban van így, nyilván nem valami takarítónő agyából pattant, nem egy segédmunkás találta ki, hogy mennyit és mibe stb. Az egyik alapvető élelmiszebe tették, amiből ha keveset is, ha nem is mindennap, de fogsz fogyasztani és valószínűleg vége lesz az olyan statisztikáknak, hogy a felnőtt lakosság 2/3-a közel sem visz be annyi folsavat a szervezetébe, amennyit kéne. Mert valamennyivel többet fog. Akkoris, ha lebomlik a sütőben egy része. Neked lenne ennél jobb ötleted? Nyilván a megfelelő emberek jobban tudják nálad és ők úgy ítélték meg, hogy a liszt alkalmas arra, hogy a lakosság plusz folsavhoz jusson általa.
Ha Kanadában meg az USA-ban működik, és csökkent az idegcsőzáródási rendellenességek, sőt még a strokeok száma is ennek hatására, akkor érdekes módon csak működik. A németekről nem tudok nyilatkozni, csak azt tudom, hogy a kétezres években elég sokat foglalkoztak vele, hogy követniük kellene a tengerentúli gyakorlatot NEM TEJLESKIŐRLÉSŰ liszthez (mivel a terljes kiőrlésűben van) folsavat adni, mert ott nagyon jól működik és a német lakosság túl kevés folsavat visz be és az európai átlaghoz képest magas az idegcsőzáródási rendellenességek száma náluk. Hogy aztán bevezették-e azzal már nem foglalkoztam.
(Amúgy a teljeskiőrlésű lisztből készült termékek jó folsav források és azokat sem a kalászról rágod meg, meg többnyire nem nyersen fogyasztod, hanem sülve stb. és mégis benne van. Nem érdekes?)
De van egy olyan mondás, hogy aki hülye, haljon meg. Nem tudom ki ilyen barom, hogy nem szed folsavat, csak me' nem, holott áratni biztos nem ártana vele, aztán meg sír, hogy idegcsőzáródási rendellenesség, jaj, ha ezt tudta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!