Kismamák, akik nem szednek különféle vitamint bogyókat milyen vitamindús ételeket ajánlatok?
Ha azt nézzük a nagymamáink korában sem szedtek különböző csodaszereket(pl elevit stb) én tavaly szedtem híztam és híztam majd elis ment a baba..valószinű nem ettől
de most újra babás vagyok,és próbálok természetes úton járni.
Főzelékek pl spenót gyümölcsök ilyesmiket eszem.
Érdekelne pár recept is ha úgyvan és jót tesz a babának is
valamint tejet szabad innom_? Hallottam hogy azt se lehet de én kissé hülyeségnek vélem..
kérdezd meg az orvosodat, hogy mit szedjél feltétlenül. vérképpel ellenőrizték nálam, hogy miben vagyok nagyon rossz. változatos étrend mellé csak a folsavat adják először. később a magnéziumot, kalciumot és akinek kell a vasat. nem tudod megfelelően csak étrenddel pótolni.
nekem a Dvitamin volt a minimál határ ötöde, végig pótolnom kellett. a görcsök miatt a magnéziumot is, a tej ivás ne állította le a méhösszehúzódást és megszültem volna 30. héten.
nem kell szedni terhes vitamint, ha mindent eszel, de van, amit a helyzet megkíván a gyerek érdekében.
"Akkor néz utána te. A lisztbe bekeverik az idegcső záródás elleni szert. Amelyik cég nem teszi meg nem forgalmazhatja a lisztjét.2
Ugyan linkelj már be valami megbízható oldalt erröl!!!! Ugyanis ILYEN ITT NINCS!!!!
EZ a német szabvány:
"Nach deutschem Lebensmittelrecht sind Zusatzstoffe aus chemischen Bindungen, Bleichen oder Färben verboten. Das Weizenmehl Typ 405 hat einen hohen Feinheitsgrad und ist ein glattes Mehl. Es fühlt sich weich an und ist fein wie Staub. Helles Mehl hält in der Regel zwischen einem bis zwei Jahre."
Huha,vita megy ha jól olvasom:D:O?! Köszönöm a válaszokat,igazábol nemvagyok még kívánós és enni se kívánok nagyon de ha nekiállok akkor eszek:D
Ez a ősi nagyanyás gyerekes dolog meg igen régen nemis volt ennyi vetélés stb...szóval mindennek megvan a maga szépsége és rossz oldala..
ezt a lisztes dolgot énsem tudtam csak hogy vannak különféle kiörlésű lisztek pék vagyok:) szóval van vitamin liszt is de mindenkinek más más amivel főz vagy süt..
ha azt nézzük, nagymamáink korában nem használtak annyi vegyszert és műtrágyát és a zöldségek gyümölcsök tápértéke nem volt TÖREDÉKE az 50 évvel ezelőtti értékeknek. Szóval ami akkor jó volt, most közel sem az. Amúgy nem a vitamintól híztál. A párom is az elevit mellett még több más kiegészítőt is szed, mégis csak a magzat és a velejárók súlya van rajta.
Németországban pedig ha annyira egészségesek lennének az emberek, nem lenne 50 méterenként egy gyógyszertár.
Az hazugság, hogy a lisztbe bármiféle vitamin vagy egyéb lenne bekeverve, pontosabban van olyan lisztkeverék, amiben sütöpor vagy élesztö van, de más nincs.
És Németországban nem azért van sok gyógyszertár, met az emberek gyógyszereket vesznek, hanem különféle teákat, gyümölcsleveket is ott árulnak, tehát a magyarországi bióboltoknak megfelelö üzlet is.
De egyetlen német haztartás költségvetésében sincs olyan, hogy havonta X összeg kell gyógyszerre (ahogy itt olvasom), kivéve, akik tartós betegek. pl szívbetegség cukorbaj vagy hasonlók. (Ezért is tartanak a gyóygszertárak füszereket, bió-árukat, mert különben csödbe mennének)
Aki azt írta, hogy No-ban egészségesebbek a babák: nettó hülyeség, ilyen összehasonlítás nincs, nem létezik, és ha lenne sem lenne ez az eredménye.
Én szülésznő vagyok, a férjem orvos, és mindketten a legjobb tudásunk szerint azon az állásponton vagyunk, hogy amennyiben az édesanya abszolút be tud vinni mindenféle tápanyagot (nem hányós, nincs felszívódási zavara), és változatosan étkezik, bőven elegendő a folsav és a D vitamin pótlása, valamint ha nem komplex magnézium készítményt kap, akkor a megfelelő időkeret betartásával a calcium pótlás.
Czeizel már réges régen eladta az életét mindenkinek, rengeteg-rengeteg sikkasztási és egyéb botránya után számunkra (és sok-sok szülészorvos számára) minden, csak nem hiteles.
Senkinek nem lesz semmi baja a vitamintól, sem kismamának, sem magzatnak, hízni sem fog tőle senki, ugyanakkor abszolúte nem létszükség, a felszívódásuk pedig ebben a formában nyilván sokkal, de sokkal rosszabb, mint az ételben található társaiké.
----------------
Étrend, amit én csináltam várandósan és nem várandósan egyaránt:
Reggeli: zabpehely cottage cheese-zel, vagy banánnal, teljes kiőrlésű. kenyér mondjuk pirítva, olivaolajjal locsolva (csak picit), erre rukkola, paradicsom, feta, mozzarella, mikor mi. Ritkán valami édesebb: joghurt egy házi tk. keksszel (kókuszos, répás, mézes, diós, sokmagvas).
Tízórai: csak valamilyen smoothie, vagy egy pohár gyümölcslé, néha igazából csak egy kávé volt (persze cukor nélkül).
Ebéd: hát ez igazából nagyon változatos, példák:
- leves: krémleves (brokkoli, cukkini, répa, újkrumpli, hagyma, fokhagyma - ezek a kedvenceink)
-halak (pisztráng, naphal), rákok, kagylók, vajon pirítva, fokhagymával
-húsok: keleties fűszerezésű csirkék, pulykák, comb, szárny, mell főként, vagy friss fűszerben pácolva ugyanezek, vagy mozzarellával, fetával együtt sütve (hús és sajt közé egy levél fűszernövénnyel nagyon finom), ritkán sertéshús (szűzpecsenye leginkább, borskéregben, vagy natúr fűszerezéssel)
- zöldségek töltve: cukkini belsejét kikaparod, tepsibe teszed, sózod, borsozod, a cukkinibe teszel olívabogyót, egy fél koktélparit, és egy baconbe csavart feta vagy mozzarella vagy gouda szeletet, pár szál kakukkfűvel, olívolajjal meglocsolod, kisütöd, ugyanígy mehet a padlizsán is, de van, hogy csak zöldségeket sütünk vegyesen, mikor mit: cékla, cukkini, répa, édeskömény, paradicsom, hagyma, fokhagyma, só, bors, olívaolaj és kisütöd.
- Köret: bulgur (paradicsommal, almával, salátaként, bárhogy), kuszkusz (ugyanúgy mint a bulgur), és leginkább: saláta. Madársaláta, rukkola, sima endívia. REngeteg dolgot tehetsz hozzá. Ha főételként eszed, akkor mehet bele hal vagy csirkemell is, ha köretként, akkor paradicsom, olívabogyó, alma, zeller, répa, kígyóuborka, és még kb. ezer dolog.
- Uzsi: zeller és joghurt, kekszek (házi, mindig, teljes kiőrlésű, cukormentes), néha torta: répatorta, céklatorta, vagy gyümölcs
- Vacsi: kb. mint a reggeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!