Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kismamák, akik nem szednek...

Kismamák, akik nem szednek különféle vitamint bogyókat milyen vitamindús ételeket ajánlatok?

Figyelt kérdés

Ha azt nézzük a nagymamáink korában sem szedtek különböző csodaszereket(pl elevit stb) én tavaly szedtem híztam és híztam majd elis ment a baba..valószinű nem ettől

de most újra babás vagyok,és próbálok természetes úton járni.

Főzelékek pl spenót gyümölcsök ilyesmiket eszem.

Érdekelne pár recept is ha úgyvan és jót tesz a babának is

valamint tejet szabad innom_? Hallottam hogy azt se lehet de én kissé hülyeségnek vélem..

2014. aug. 11. 14:41
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
78%

Én szedem az elevitet és nem hízok tőle, pedig nem vagyok hányós. Hízni csak attól lehet ha sokat eszik az ember, de azt meg neked kell kontrollálni. Olyan nincs hogy az ember nem eszik többet és elkezd rohamosan hízni a vitaminoktól...

Ne legyél hülye, ha másnem legalább folsavat szedjél, az tényleg nagyon fontos.

2014. aug. 11. 16:00
 22/41 anonim ***** válasza:
51%

"Itt Németországban semmiféle vitamint meg gyógyszert nem adnak egyetlen kismamának sem (kivéve, ha tenyleg beteg), és mégis sokkal egészségesebbek a babák, mint Magyarországon."

Azért az átlag német nem annyi pénzből gazdálkodik, mint az átlag magyar és jobbat, többet tud enni sok mindenből. Még most is visszasírom a dél-németországi bevásárlásainkat, ugyanannyi forintnak megfelelő euróból tök tele raktam a kosarat mindenféle földi jóval, amiből itthon nem épp a legjobbakat raknám oda. Jó nekem mindegy, mert itthon is odarakom a drágát is, mert megengedhetem magamnak, de kint kevesebből tudtunk jobbat és minőségit enni. És ez nem 20 éve volt, mikor a nyugat valami csodaország volt, hanem két éve. De pl. a szüleim most is Ausztriában élnek és jobbakat vásárolnak ott be. Sőt van, amiket velük hozatok így is, mert hiába ugyanaz a márka, de a magyar piacra szánt nem csak drágáb, de sokszor valahogy nem is olyan jó. De van Angliában élő rokonunk is, ő is csak szokott nézni az itthoni tescon, hogy itt mennyi hulladék és milyen drágán van pl. a zöldség-gyümölcs osztályon az ittenihez képest, ő meg ott már akkor olcsón veszi a normális epret, mikor itt 500 forint egy negyed kiló és még íze sincs..

Nem azt mondom, hogy ott fúúúú de jobban élnek az emberek, mert összességében hiába a több pénz, a lakhatás, a szolgáltatások ára sokkal-sokkal magasabb, de sokkal jobb színvonalon lehet úgy táplálkozni, hogy egy átlagos családot nem vág földhöz és még csak nem is kell utána menni annyit.

2014. aug. 11. 16:08
 23/41 anonim ***** válasza:

Étkezz változatosan, amennyire csak lehet sok friss zöldséget egyél.

A terhesség során gyakran vesznek vért, ha valami hiányod van, az úgyis kiderül, és célirányosan lehet rá vitamint szedni.

2014. aug. 11. 16:20
 24/41 anonim ***** válasza:
52%

Bizony, hogy benne van a lisztben a folsav. Agliában is ezt tervezik bevezetni. Nem is teszik rosszul, hiszen a folsav nem méreg, hanem olyan vitamin, ami elengedhetetlenül fontos az idegcsőzáródáshoz. Természetesen is be lehet ám vinni napi 15 tányér spenóttal!

" Németországban alapvető élelmiszerekhez, például a liszthez folsavat kevernek. " (második bekezdés utolsó mondata)

itt a cikk: [link]

és anglia: [link]

és czeiczel a vitaminozott, folsavozott lisztekről: [link]

Kanadában és az USA-ban már rég folsavozott liszt van.

Egyébként egy-két dolog a terhesvitaminokhoz:

1. a vitamin az anyának kell, mert a baba elvonja ami neki kell. igaz, anyáink, nagyanyáink nem szedtek, de a csontjaikból ki is jött a kálcium, kihullott a foguk, hajuk, vérszegények voltak. (és mivel nem voltak gyorstesztek, így nem is vették észre, hogy mennyiszer el is vetéltek. mert pl. késett a menzijük, de tesztet ugye nem csináltak, így nem is arra gyankodtak, h terhesek voltak és mégis elvetéltek, és a menzivcel kiürült)

2. régebben egy darab narancsban volt annyi vitamin ami most csak egy kilóban. régen egy darab sárgarépában volt annyi vitamin mint most 5-6 darabban. Ezt is figyelembe kell venni.

3. nem aterhesvitamintól hízik el az ember, hanem attól, hogy a benne lévő B vitamin étvágyat csinál. Ha erre az étvágyra helyesen reagál a kismama, tehát nem 3 kakaóscsigát tol le éhségcsillapítóként, akkor nem hízik

4. változatos értkezés mellett nem kell minden nap vitamint szedni, lehet 2-3 naponta is.

2014. aug. 11. 17:22
 25/41 anonim ***** válasza:
Arra nem vennék mérget, hogy egy rutin vérvételből kiderül _mindenféle_ vitaminhiány. D vitamin például biztosan nem néznek, de hiányzik azért még sok más fontos dolog is a palettáról.
2014. aug. 11. 17:22
 26/41 anonim ***** válasza:
23-as válaszoló: nekem egyetlen egyszer vettek vért, a 24. héten! máskor nem. Szóval addigra már cseszhettem volna, ha kiderül valamilyen súlyosabb vitaminhiány. Szerencsére "csak" a vashiány derült ki (de én szedtem is vitaminbt, igaz csak 2-3 naponta, nem minden nap)
2014. aug. 11. 17:28
 27/41 anonim ***** válasza:
A terhesgondozásban a vérvétel nem rutin vérvétel. Azt kérnek le, amit csak akarnak. Én kértem a folsav, b12, D-vitamint, az orvos mellé írta, amiket még szeretne látni, valamint kértem az immunológiát is, mert állataim vannak/ voltak és nem csak a TORCH-ot , hanem ami még egyszerűen megjelölhető volt, mindent megnéztek, kétszer is. OEP-es gondozásban. Ezekhez után pótoltam, ami kellett.
2014. aug. 11. 19:45
 28/41 anonim ***** válasza:
Hát én hiába kérdezgettem még az elején, hogy nem kéne vérvétel, vizeletvizsga, de azt mondta az orvos, hogy a 12. hét előtt NEM, mert a terhesség a 12. héten kezdődik, ő előtte a természetre bízza a dolgot. És amikor a 24. héten végre vérvételre küldött, akkor is csak adott egy beutalót és ennyi. Igaz, én nem is tudtam, hogy én is kérhetek még ezt-azt h nézzék meg.
2014. aug. 11. 19:56
 29/41 anonim ***** válasza:

Igen, kérni kell és indokkal. Vagy keresni másik orvost. Bármit lekérhetnek, ha ők is szükségesnek tartják, mert a terhességben ezek igenis fontosak.

Nekem az indok az volt, hogy egy korábbi, belgyógyászati laborban egyszer kiderült, hogy nagyon alacsony a D-vitamin szintem. Folyamatosan pótolnom kell, téli hónapokban magas dózisban. A kérdés az volt, hogy hogyan kell ezt pótolni terhesség alatt. Onnantól mindent ellenőriztek, ami a terhesgondozásban indokkal lehetséges. Az állataimra pedig az állatorvos kérte, hogy említsem meg az orvosnak, hogy immunológiát nézzen. (Elvittem őket kontrollra, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, de egészségesek voltak.)

A nőgyógyász pedig így azonnal beírta a laborkérőre a vizsgálatpkat, mert igenis, ezek veszélyesek a 12. hét előtt és után is és még megszakítást is indokolhatnak!

2 hónappal később pedig újra néztek mindent.

2014. aug. 11. 20:02
 30/41 anonim ***** válasza:

ma 17:22-es: ezzel a cikkel egyedül annyi a gond, hogy ez nem német forrás, hanem valaki roszzul fordított valamit.

Ez mint ötlet ugyan felmerült, de eddig nincs engedélyezve és ezért nem kevernek folsavat a lisztbe.

2014. aug. 11. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!