Olvasom, hogy a 2naponta összebújás mellett mindenképp beleesik az ember a pé időszakába, de akkor mi értelme a hőmérőzésnek, lh-tesztnek, nyákvizsgálatnak?
SZia!
Én sose csináltam semmiféle tesztet, se hőmérőzést csak 2-3 naponta "szeretgettük egymást" a férjemmel. Mindkét terhességem az első hónapban sikerrel járt. Én szerencsésnek mondhatom magam.
De sajnos vannak olyanok, akiknek nem sikerül ilyen könnyen a baba. Ekkor szoktak a "biztosra menni" és nézik, hogy a megfelelő időben legyenek együtt a párjukkal, hogy több havi sikertelenség után végre náluk is kopogjon a gólya... sajnos 2 barátnőm jár ebben a cipőben...
20 hós kislány anyukája + 10 hetes kismama
Köszönöm mindenkinek a választ! Akkor egyenlőre tényleg fölösleges ezeket figyelgetnem.
(2 naponta 1x, nem naponta 2x :) )
Mi 4 hónapig spontán próbálkoztunk. Csak azért kezdtük el a hőmérőzést, mert nem volt szabályos a mensim. Amint elkezdtük a hőmérőzést (reggel-este mértem és felírtam) és figyeltük, teherbe is estem. Végül is nem görcsöltünk rajta, csak kicsit szomorúak voltunk, mikor mindig negatívot mutatott a teszt. Végül 2008. dec. 23-án a reggeli teszt pozitívot mutatott. Annyi negatív eredmény után, alig akartam hinni a szememnek.
Sok sikert és kitartást!
A hőmérőzésnek akkor lesz igazán értelme, ha nem jön a baba. Hőmérőzéssel meg lehet állapítani, hogy vagy-e egyáltalán peteérés, tüszőrepedés, a hőgörbéből lehet következtetni a hormonszintre is.
Ha a férfinek nem túl jó minőségű a spermája, akkor hőmérőzés és ovutesztelés segítségével lehet pontosan időzíteni azt az egy szeretkezést, ami abban a hónapban babához vezethet, és ami előtt több napos önmegtartóztatás lehet szükséges a megfelelő spermazsámért.
Ha a nőnek rendszertelen a menstruációja, akkor hőmérőzés és tesztek alapján tudja megállapítani, hogy mikor nem szabad kihagyni az összebújást. Az is lehet, hogy a párnak hektikus az élete, nem egy műszakban dolgoznak, fáradtak, a férj messze dolgozik, nem tudnak kétnaponta összebújni, akkor bizony hasznos tudni, hogy mikor érdemes felülemelkedni a fáradtságon egy szeretkezés erejéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!