Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most már a hőmérőzésnek sem...

Most már a hőmérőzésnek sem lehet hinni?

Figyelt kérdés
Megnéztem a babatervezők oldalát és szinte mindenféle görbe ven a babásoknál és a nem babásoknál is.
2009. jún. 22. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Tudod. Kivétel erősíti a szabályt.
2009. jún. 22. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:
jaja, így van, nekem az LH teszt volt a legjobb módszer, mert egyértelmű, nem kell elemezni és amikor pozitív lett, akkor meg is fogantam. én ezt javaslom, a mérésé macerás, és nem egyértelmű!
2009. jún. 22. 19:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Lehet hinni, de nagyon pici befolyásra is más eredményt kaphatunk egy-egy mérésnél. Ezért kell egy időben, azonnal ébredés után mérni. Befolyásol idegállapot, befolyásol hormonszint stb. Jó a hőmérőzés.

A nem terheseknél is van szép 3 fázisos emelkedett görbe. De van a terhes görbéknél is nagyon kirívó eset, hőleesések, kései peteérés, sokszor szerencsén múló 4-5 nappal tüszőrepedés előtti sperma maradványból teherbeesés stb.

Arra biztosan jó, hogy lásd, rendben van-e mondjuk a hormonszinted, történik-e peteérés stb.

Már a sárgatest elégtelenség is látszik...

Szóval minden egyben: hőmérőzés, nyákfigyelés, testi tünetek, esetleg méhszáj kitapintás, tesztek... eredményes "diagnózist" mutatnak. De! Csak utólag!

Még ha minden jel arra is mutat kezdve a hőmérőzéssel, hogy baba lehet a dologban is lehet olyan buktató,hogy mondjuk a méhnyálkahártya nem megfelelő a megtermékenyült petesejt befogadására vagy mondjuk a kiszabadult petesejt hamarabb ér a méhüregbe, amikor viszont az szétesik... Ezektől a görbe még lehet szép!

A hormon szintjeink is állandóan változnak, ezért nem mindig mérvadó a vérvétel sem.

Úgyhogy igencsak ki kell várni a pozitív tesztet, sőt az első ultrahangot, sőt a 12. hetet, de ha nagyon kétségbe akarok esni, akkor a szülés napját, hogy valóban fogod-e a kezedben a babát...

Kicsit letöri az embert, de sajnos így van.

Mindenesetre ne add fel, csináld csak tovább, azért hasznos dolog!

És még valamit, volt olyan görbém, amire a tesztelés napja előtt azt mondta az orvos, hogy ez sajnos nem sikerült. Elhittem neki.

Másnap csak csináltam egy tesztet, ami pedig pozitív lett. Ikreim fogantak. Utólag már látom, hogy igencsak tökéletes a görbe, még a babatervező görbékhez képest is. Büszkeséggel tölt el, de amint láttad, még "katasztrófa" görbék is okozhatnak hasonló meglepetést és BOLDOGSÁGOT!

2009. jún. 22. 19:26
 4/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm aválaszokat. Főleg neked utolsó ez nagyon szép volt?
2009. jún. 22. 19:50
 5/5 A kérdező kommentje:
bocsi ! jelet akartam nem ?
2009. jún. 22. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!