Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van értelme a mindennapos...

Van értelme a mindennapos hőmérőzésnek?

Figyelt kérdés

Félre ne értsetek, nem egy olyan valaki vagyok, akinek pikk-pakk sikerült a baba, pont ezért írok Nektek. Kipróbáltam már mindent, amit olvasni az optimális családtervezésről, de mindhiába. Volt mesterséges beatavtkozás is egy meddőségiben (3), már azt hittem, soha nem lesz babám.

Aztán döntöttem. Úgy gondoltam, hogy nem méregetem a hőmet, a ciklus 2. fele pont ugyan olyan volt minden hónapban, hiába figyelhettem bármit.

Elkezdtem az új taktikát: 2x mértem mindösszesen a hőmet. Egyszer akkor, amikor szerintem volt a peteérés, akkor még alacsony volt, majd rá 2-3 napra, hogy vajon megtörtént-e az ovuláció... akkor már magas volt, tudtam, hogy minden rendben van. Ennyi elég volt ahhoz, hogy tudjam, működöm, esélyem van a babára. Persze nem jókor voltunk együtt, de mindegy is volt, mert a 4. inszemre készültünk. Nem idegesítettem magam minden reggel a hőmön, nem volt az, hogy ideje korán csalódok, mert ugrál az a fránya higany...

És milyen a sors? Pont abban a hónapban sikerült a baba, hihetetlen!

Lányok, ne méregessetek minden nap, higgyétek el, így indul a napotok, máson nem is jár az eszetek egész nap. Próbáljátok ki, hogy 1-2 alkalommal megméritek, hogy minden rendben van-e, volt-e tüszőrepedés, utána pedig hagyjátok a fenébe az egészet. Mindenkinek mielőbbi babásodást kívánok!

2009. okt. 17. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Gratulálok a babához!

Én több mint egy évig nem mértem a hőmet, és most már van 4-5 hónapom mikor mérem, de sem úgy sem így nem akar jönni a baba. Én az elkeseredésemben kezdtem el mérni. Hogyan tovább még nem tudom, csak már nagyon szeretnénk kisbabát...De sajnos van hogy nincs peteérésem sem.

2009. okt. 17. 12:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Könnyen beszélek, de... Voltatok már orvosnál? Mi "későn" kerültünk a megfelelő helyre, éveken át a sötétben tapogatóztak, mire kiderült mi okozza a problémát. Ha akkor nem kezdek el "cirkuszolni" hogy márpedig elmegyünk egy olyan helyre, ahol mind a kettőnket tüzetesen átvizsgálják, a mai napig csak várnánk. Utólag férjem is beimserte, ha nem jövünk el ide, akkor csinálhattunk volna bármit, akkor se lenne a pocakomban a baba.
2009. okt. 17. 12:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy könnyen beszélsz:) Elég sok mindenen mehetettek már keresztül.Mennyi idős most a babátok?

Remélem most jó orvosnál vagyok,ő az első aki hormonvizsgálatot kért és a férjemet is elküldte vizsgálatra, szerencsére vele minden rendben.

Engem nem a hőmérőzés zavar most, hanem az, hogy már kezdek úgy tekinteni erre az egészre mint egy projekre, egy kipipálandó feladatra. Pedig nem erről kellene szólnia.

2009. okt. 17. 14:03
 4/10 A kérdező kommentje:

A babám pocaklakó, 9 hetes.

Az jó ha elindultatok. Nekem is projekt volt, sose akkor voltunk együtt, amikor kívántuk is az együttlétet, hanem amikor kellett. Volt, hogy hulla fáradtan hazajöttünk és kérdezte férjem, hogy na, mikor van peteérés... mondtam pont ma, úgyhogy hajrá. Hiába, muszáj volt így csinálni, illetve mint utóbb kiderült nem volt sok értelme.

Minden jót kívánok Nektek, remélem meglesz az ok, mi az ami az utatokba áll.

2009. okt. 17. 16:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, és Nektek is minden jót:)
2009. okt. 17. 17:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Van abban amit írtál,mert az előző két terhességemet nem is terveztük,hanem hipp-hopp összejött:)Most szeretnénk 3-ik babát,de mióta mérem a hőmet,figyelem a nyákom,uh-n figyeltetem magam,és itt nézem a topicok-at,azóta nem jön össze.Pedig velem minden oké,mert ha nem lenne akkor gondolom nem sikerült volna a két terhességem.Igaz 8 évvel ezelőtt szültem utoljára,de a párommal is minden oké.Ha 22-én megjön,én megfogadom a tanácsodat,és nem mérem a hőmet stb...

Az ember lánya csak a babára tud gondolni,talán tényleg fel kellene kicsit szabadulni agyilag.De hogyan?

2009. okt. 18. 10:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Nekem egy film segített ebben. Megnéztem a Távkapcs című filmet, ami voltaképp arról szól, hogy az emberke átugorhatja a számára "lényegtelen" részeket az életéből, és évek múltán arra döbben rá, hogy mennyi minden kimaradt az életéből. És nekem is... amióta szeretnénk babát, csak ezzel foglalkoztam, szinte semmi olyan dolog nincs, amire vissza tudnék emlékezni, ami megmaradt volna ebből a két évből. És ebből lett elegem, megfogadtam, hogy örülök minden apróságnak és a meglévő dolgokra koncentrálok, különben elmegy az életem és elmondhatom majdan, hogy semmi nem történt...

2009. okt. 18. 10:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Először is Gratulálok a babátokhoz!!!!

Én sem mérem már a hőmet elég hosszú ideje,de így sem akar jönni!:-( Egy időre pár hónapig sikerült elérnem magamnál,hogy ne mindig erre gondoljak,pl ide se jártam fel nagyon sokáig!Most azt veszem magamon észre,hogy megint csak ezen jár az agyam!Próbálom elterelni a figyelmemet kisebb-nagyobb sikerekkel de mindig oda lyukadok ki ahonnan elindultam!:-(((

Bízom és reménykedem a csodában,hát ha engem is megtalál végre!Mindenkinek kitartást kívánok szívből!!!!

2009. okt. 19. 11:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem hömérözéssel jött össze elsöre. Mondtam a férjemnek, hogy ma volt az ovuláció, ugyhogy hajrá. Terhes lettem azonnal...

De szerintem nem a hömérözéssel volt neked a bajod, hanem hogy nagyon rágörcsöltél a babára, és akkor csak azért sem jön. Egy ismerösöm nem lett terhes sokáig, beavatkozás, stb, de semmi. AMikor eldöntötték, hogy örökbe fogadnak, ezáltal elengedte magát, akkor hirtelen terhes lett, azóta van három saját gyereke. Lehet, hogy neked a hömérözés abbahagyása jelentette azt, hogy elengedted magad...

2009. okt. 19. 12:30
 10/10 anonim ***** válasza:

nagy gratula a pocilakóhoz!

Nekem mindhárom babás hőmérőzéssel jött össze.. egy petevezetékem van tudnom kellett mikor cserkészhetjük be a manókat. de napról napra felesleges aggódni mert a görbe nem a napi egyes hanem az összes mérés!!

a lényeg hogy megismerjük a ciklust egyénileg mikor érünk..

A görbém és a hormonprofilom alapján azonban nem lehetett volna most a 3. babám és mégis 21 hetes a ficánka a pocakomban.. szóval a fene sem érti..a gyógyteák besegítettek..

viszont a méricskélést nálunka doki ajánlotta még első baba előtt.. rá 9 hónapot vártunk tevékenyen... min. 3 havi görbét kért, hogy ő is lássa mi a helyzet..

aztán apának spermavizsgálat nekem ált. hormonszint.. és végül átjárhatósági..

és erre rá egy hónapra jött a lányom..

aztán ismét átjárhatóságira jegyeztek elő.. utsó percben lett egy pozitív tesztem.. jött a kisfiam..

és most 11 hónap melóval itt van a harmadik ismeretlen az egyenletünkből.. de hamarosan kiderül ki is Ő..

a lényeg: ellazulni, nem görcsölni, idejében orvosi segítséget kérni, időzíteni..

mindenkinek nagy nagy drukk tervezgetőknek, babaálmodozóknak és várakozóknak egyaránt!

2009. okt. 19. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!