Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnád így a gyereket?

Vállalnád így a gyereket?

Figyelt kérdés

A kérdés fiktív, abból a szempontból, hogy nem vagyok terhes, de az anyagi része a valóságot fedné.

Húszas évei végén lévő pár, mindketten főállásban.

Férfi nettó bére 150 ezer Ft + 30 ezer Ft cafetéria, ebből hiteltörlesztő 70 ezer Ft 2 évig, utána a fele (nem magyaráznám, időközben tönkrement vállalkozásra felvett CHF hitel).

Nő nettó bére 170 ezer Ft + 5 ezer Ft cafetéria, diákhitel havi 15 ezer Ft (Gyed, gyes alatt szüneteltethető, ha szükséges lenne).

Egyelőre a szülőknél nagyobb családi házban, 25 nm szobában. A ház adottságai miatt a szoba később kettéválasztható, fürdő és konyha-étkező kialakítás lehetséges, teljesen külön bejáratú lakrésszel. Nem örökre szólna, de egy öt évre biztosan, míg kicsit rendbe szedjük magunkat.

Bevallom, lassan vágynék a babára, persze nem nyomorba szeretném szülni...

A szülőknél lakás ideiglenes, van néhány évvel későbbre (egyelőre nem használható) anyagi fedezet tovább állásra.

Szóval, ha a mostani jövedelmem alapján számítok GYED-et (Tgyás is járna majd, de előbbivel számolok, mert alacsonyabb összeg), és a párom JELENLEG megmaradó fizetését veszem, akkor a kölcsönök, számlák, befizetése után, és a szülőknek leadott összeg (rezsi+ étkezés) a havi megmaradó fix bevételünk 80 ezer Ft + 35 ezer cafetéria (+ a másodállásából jövedelem 0-60 ezer Ft közt).

Így, ha csak a baba dolgaira, illetve a mi étkezésen kívüli szükségleteinkre kell költenünk, be lehet vállalni egy gyereket? 2 év után visszamennék dolgozni, a faluban az önkormányzat állja a bölit, ovit teljesen.

Van közel fél millió Ft megtakarításom arra az esetre, ha hirtelen nagyobb összegre van szükség...

2014. jún. 30. 18:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A szülőkkel lakásról: én sem értem, miért olyan nagy tragédia ez, HA jó a viszony, és a szülőkkel együtt lehet élni, tehát fölfogják, hogy külön család vagytok, és nem szólnak bele mindenbe. Nálunk 2 lakás van a házban (mint egy ikerház, csak nem az :D), anyumék az egyikben, mi a másikban. Közös az udvar, meg a terasz, de ennyi. Nem zavarjuk egymást, nincs semmi gond, hagynak élni, simán vállalunk ide gyereket.

A 80 ezerre viszont én élből azt gondolnám, hogy kevés, de ilyen kérdéseknél már rájöttem, hogy én nagyon túlgondolom azt, hogy mibe kerül egy gyerek. Nekünk minden kötelező befizetése után marad vagy 170 ezer, és még így is nagyon sokat agyaltunk, hogy merjük-e. Miután tájékozódtam itt, és beszéltem kisgyerekes ismerősökkel, rájöttem, hogy baromira soknak gondoltuk a gyerek kiadásait, azt hittük, ő egyedül lesz vagy 80/hó. Mióta tudjuk, hogy nem, úgy döntöttük, merjük. De nem tudom, igaz, nem húzzuk meg a nadrágszíjat szinte soha, de havi 80 nekünk kettőnknek is kevés lenne.

2014. jún. 30. 23:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Simán vállalható a kérdés. :)

Viszont a szülőkkel biztosan tisztáznám az alapvető szabályokat(bár írtad, hogy teljesen normálisak, így nem ez az első szempont) a baba születése után, mert én is anyóséknál laktam, amíg a gyerek pici volt (10 hónapos volt amikor átköltöztünk sajátba) állandóan felkeltették a fiamat a "bejövök megnézem az unokámat kopogás nélkül, mert az én házam" vagy nem hagyok szoptatni, mert az én unokám és az én házam és azt csinálok amit akarok.. Sajnos nálunk így alakult a helyzet, de ahogy engedték az anyagiak úgy csináltuk a házat, ahogy lehetett költözni már költöztünk is.. :)

2014. júl. 1. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!