Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szülők: Mi volt az, amit jó...

Szülők: Mi volt az, amit jó lett volna, ha tudtok, mielőtt belevágtatok a gyerekvállalásba?

Figyelt kérdés

A férjemmel a gyerekvállalásról beszélgettünk. Mindketten szeretnénk gyereket. Sokat olvastam már a témáról, és azt is tudom, hogy nem fogunk tudni mindenre felkészülni, de érdekelnének a személyes tapasztalatok.

Mivel jár a gyerekvállalás első szakasza az apuka és az anyuka számára a teherbeeséstől a gyermek 1-2 éves koráig? Mi az, ami sokat segített volna, ha tudjátok előre, és felkészülhettetek volna rá, legalább lelkileg?

2014. máj. 7. 14:22
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtátok ezeket, ilyesmikre gondoltam. A férjem is hasonlóan legyint, ha a gyerekvállalással kapcsolatos aggályaimat kifejezem, vagy mesélek neki pár dolgot, amit olvastam, és egyelőre még vigyorog a ,,nem aludtam 3 éve" feliratú gyerekes apukát ábrázoló netes viccen:D
2014. máj. 8. 13:28
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

Elősszőr próbáld ki, hogy 3 óránként kelsz éjszaka is, aztán úgy 1 órát elszöszmötölsz, és visszaalszol, csináld több hétig, na olyan lesz :) kialvatlan leszel, fárasztó, így nagyon nagyon kell a segítség. Nagyon ügyes aki minden segítség nélkül tudja végigcsinálni azt az időszakot. Szóval anyukád mindenképpen segítsen és a párod is.

Terhesség sokféle lehet, van aki végig fekszi, mert muszáj van aki nagy pocakkal is jön megy és semmi probléma. Csak azért írom, mert erre nem tudsz felkészülni nem tudhatod neked mi lesz. Én azt hittem hányni fogok, és nem hánytam egyáltalán. Soha nem hallottam terhességi cukorbetegségről és nekem az lett.

Az első időszak nehéz, legfőképpen az etetés pláne a szoptatás miatt, aztán nem tudod miért sír. Mindenki mást fog mondani, van aki szerint semmiképpen ne etess 3 órán belül van aki szerint meg mindig tedd cicire, szóval nehéz dolog eldönteni kire hallgass.

2014. máj. 8. 15:49
 13/23 anonim ***** válasza:
62%

A másik az aggódás, mert nem mindig mérik a súllyát majd meg figyelik mit csinál (forog, tartja a fejét stb) na ezeknél lehetnek eltérések, de lehet a tiéd picit később csinál valamit, na akkor tuti beparázól mert hallod a többi anyukát hogy az övé már mi mindent csinál.

Légzésfigyelő többször be fog sípolni, de vajon éles vagy téves? Érdemes elmenni egy ilyen tanfolyamra mit csinálj, ha élesen riaszt, tehát baj van.

Amúgy azért szép dolog a gyerekvállalás :) de te felkészülni szeretnél rá, így jobb ha tudod mire számíts.

2014. máj. 8. 15:52
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ami még eszembe jutott: arra azért felkészülhet a férjed, hogy a szex nem lesz olyan, mint a gyermek előtt. Ez teljesen normális. A szoptatásért felelős hormon gondoskodni fog arról, hogy ne is kívánd a szexet. Szerintem ezzel nincs is baj.

Persze ez sem mindenkinél van így, mert biztos vannak párok, akik 2 hónap után már vígan együtt vannak, és minden olyan, mint régen. Nálunk az első 1 év az eléggé szexmentesen telt. A férjem egyáltalán nem panaszkodott, megértő volt, és nem ment ettől nőzni, ahogy ezt sokan gondolják. Egy intelligens férfi fejében meg sem fordul, hogy más nővel szexeljen, miközben a felesége otthon van a pici babával. De szépen lassan úgy is vissza fog állni minden a normális kerékvágásba. :)

2014. máj. 9. 09:02
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon sokat beszélgettem a Férjemmel erről az egészről. Sokat olvastam, rosszat is jót is, de én is fel akartam készülni. Úgy érzem, elméletileg sikerült is, mert sok helyzetben jól feltaláltam magam, és ez annak köszönhető, hogy olvastam róla.

És a Férjemmel a beszélgetések is jól jöttek. Írták sokan, hogy az ember nem kívánja a szexet, hogy féltékenyebb a nő, mert nincs önbizalma, hogy sokkal idegesebbek és feszültebbek vagyunk. érdemes a Férjedet a legrosszabbra felkészíteni. Én előre elmagyaráztam neki, hogy nem tudom, milyen leszek szülés után, de van aki ilyen és ilyon, meg amolyan, stb. Tehát meséltem neki. Megkértem, ha esetleg extra féltékeny leszek (mert egyik barátnőmhöz 5 perccel később ért be a férje látogatóba a kórházba, és a csaj sírógörcsöt kapott, hogy őt biztos éppen megcsalta, azért késett), akkor ne kezdjen el veszekedni majd, hanem vígasztaljon meg, mert nem tudom, milyen leszek, de tudja előre, hogy akármi is lesz, nem vele van a baj, hanem a szülés okozta. Szerencsére nem voltam/vagyok extra féltékeny, de feszültebb igen. Most 10 hónapos a baba, most kezd minden sokkal jobb lenni. Azt első fél év számomra nagyon nehéz volt. Nekem segítségem sem volt, mert külföldön élünk,és kijutott a hasfájásból rendesen.

Amire szintén felkészítettem, hogy nem tudtam előre, hogy reagálok a szülésre, mekkora trauma lesz, így nem tudtam, meddig nem akarok majd szexelni. De ezt is elmondtam, és kihangsúlyoztam, ha nem lesz kedvem, ne vegye magára, egyáltalán nem róla szól. Megértette, hogy a hormonok, a szopi, a fáradtság, és a szülésélmény együttesen eléggé nemkívánatossá teszi a szexet. Ráadásul az ember esetleg félhet egy újabb terhességtől is, akárhogy is védekezik. Na, rossz szülésből, óriási sérülésekből kijutott nekem, wc-re is kínok között mentem,nemhogy szexelni... Fél év kellett, hogy végre együtt tudjunk lenni, egy-két alkalommal próbáltuk, de nagyon fájt, és a szülésélmény is felszínre jött miatta, többórás sírás lett a vége. De szerencsére megértő volt nagyon. Mondtam neki előre, ha lehet, ne kezdeményezzen, mert nem akarom kötelességként felfogni, majd ha úgy érzem kész vagyok rá, kezdeményezek. És fontos, hogy tudja, nem őt nem kívánod, hanem minden más a baj.

Szerintem sok nő nem készíti fel a férjét, nem beszél erről vele őszintén, és emiatt a pasik magukban keresik a hibát. Szerencsére mostanra helyre jött a házaséletünk is. De vannak nehézségek, az biztos.

2014. máj. 9. 09:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Még arra készülj, hogy testi változásaid is lesznek. Persze szép a nagy pocak, de kenegesd!!!! mert bizony szép rózsaszín, majd fehér csíkjaid lehetnek, mert nem mindenkinek a bőre tudja követni a változást és bizony reped. Van akinek még a melle is, de általában a has szokott. Nekem nem lett olyan vészes, de a köldökömnél nekem is lett pár csíkocska.

A másik, hogy a szülés, gátmetszés, repedés, ezek is sokáig érzékenyek, nekem még 1 évre rá is az volt.

A szex hát igen.... én sem voltam túl kívánós sem terhesen, sem szülés után hónapokig. Terhesen nagyon aggódtam a babáért, szülés után meg nagyon fáradt voltam, mindig valamin kattogott az agyam, sokat sírt a fiam hasfájós volt, így sokszor órákig sétáltam vele a szobába hogy aludjon végre, na akkor már nem a szexre vágytam, hanem hogy én is aludhassak.

Aztán ezek azért helyrerázódnak, de hidd el sokmindent nem mondanak el a nők, de így név, arc nélkül őszinte véleményeket olvashatsz.

A kedvencem az volt, hogy egy kismamától mindenki azt várja virulljon, és mindig azt hallani hogy egy kismama sugárzik a boldogságtól, na ezt ne vedd komolyan!!! Amikor éppen hányingere van stb, biztos nem virul, sőt mikor aggódik hetekig egy vizsgálat eredményért. Csak azért írom, hogy ne azt várd , hogy boldog 9 hónapod lesz és csak virulsz hanem aggódni fogsz, lehet még hányni is, lesznek terhességi tünetek lesznek, lehet görcsölni fog a hasad, a bkv-n ritkán adják át a helyet. Nagyon szépen lehet éhgyomorra várni vérvételre akár 1 órán keresztül, senkit nem érdekel, hogy terhes vagy stb.

De azért nem rossz dolog :) még mielőtt lebeszélünk :) de ezeket senki nem fogja neked őszintén megmondani, sőt minden terhesség más.

2014. máj. 9. 11:16
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes válaszokat, csak tisztában akarok lenni ezekkel. A gyerekvállalás számomra nem egy racionális döntés (hiszen ki akarná tudatosan ezeket a fentebb fent soroltdolgokat úgy önmagában), hanem valami, ami minden ilyesmi ellenére belülről jön:) De ha legalább egy kicsit is tudom, mik fordulhatnak elő, akkor könnyebb lesz majd a nehézségeket elfogadni és átvészelni, nekem is, és a férjemnek is.
2014. máj. 9. 11:58
 18/23 anonim ***** válasza:
Én még annyit hozzátennék az itt leírtakhoz, hogy beszélgessetek nagyon sokat a férjeddel a baba születése után is. Ugyanis valóban alig lesz olyan pillanatotok, hogy kettesben le tudnátok ülni egy finom bor mellé csakúgy csacsogni. De akkor is meg kell találnotok valahogyan a módját annak, hogy a kpcsolatotok korábbi lelki töltete továbbra is megmaradjon. Mi pont ezzel küzdünk a férjemmel. 14 hónapos a picink, nem könnyű eset, és mellette alig marad időnk kettőnkre. Pwdig nagyon szeretjük egymást, és nagyon igényelnénk a lelki törődést a másiktól. Szval nagyon figyeljetek oda egymásra lelki értelemben is!
2014. máj. 9. 13:12
 19/23 anonim ***** válasza:

szegény kérdeződ azért ne rettentsük el :)

persze, a fentebb leírtak mind így vannak, de akkor is arra kell gondolni, hogy a legszebb dolog az életben a gyerekvállalás. Nincs az a gátseb, stria, kialvatlanság, szexmentes hónapok, amit ne kárpótolna a saját gyermekünk, akit szülés után a karunkban tarthatunk és láthatunk felnőni!

2014. máj. 9. 14:04
 20/23 A kérdező kommentje:

Kedves 19-es, köszönöm, hogy írtál a pozitív oldaláról, nem ijesztenek el ezek a dolgok a gyerekvállalástól egyébként, sőt, ha tudok róla, legalább könnyebb lesz átvészelni, és nem a babát, a páromat, vagy világot fogom utálni, hanem (jó esetben) eszembe fog jutni, hogy hát igen, ez benne volt a pakliban. Mindenképpen szeretnénk gyereket, és sokkal hasznosabb ez, amiket itt leírtatok,mint a könyvek jó része, mert ezek konkrét tapasztalatok. A kérdésemet egyébként az is ihlette, hogy a férjem rózsaszínűbben látja a gyerekvállalást, és szerintem még mindig rémhírnek tartja a szülés utáni esetlegesen hosszabb szexmentes időszakot, a gátsebbel, meg a kialvatlansággal. Mostanában kezdte csak el szerintem felfogni, hogy mivel jár. Például mielőtt összeházasodtunk, megbeszéltük, hogy az első helyen nálunk mi, és a házasságunk szerepel, akkoris, ha lesz gyerekünk, hiszen a gyereknek is akkor jó, ha a szülei között rendben vannak a dolgok. Nem mindenki gondolja így, van, aki szerint a gyerek a legfontosabb, és utána a párja, ez is teljesen rendben, csak mi másképp gondoljuk. Aztán mikor legutóbb beszélgettünk, felhoztam neki, hogy mi van, ha annyira megváltozik minden, hogy ő "kiszorul" a második helyre, és a babánk lesz számomra a legfontosabb, annak ellenére, hogy készülök arra lelkileg, hogy a kapcsolatunk álljon majd az első helyen. Na de nem láthatom előre, hogy akkor mi lesz. Mikor ezt elmondtam neki, láttam, hogy kezd egy kicsit oszlani a szeméről a gyerekvállalással kapcsolatos rózsaszín köd, és mostmár látom rajta, hogy legyintés helyett már ő is szeretne lélekben felkészülni amennyire tud.

Én mindenesetre kis adagokban mondom neki, amikről olvasok, hozzátéve persze, hogy nagyonis megéri:)

2014. máj. 9. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!