Szülők: Mi volt az, amit jó lett volna, ha tudtok, mielőtt belevágtatok a gyerekvállalásba?
A férjemmel a gyerekvállalásról beszélgettünk. Mindketten szeretnénk gyereket. Sokat olvastam már a témáról, és azt is tudom, hogy nem fogunk tudni mindenre felkészülni, de érdekelnének a személyes tapasztalatok.
Mivel jár a gyerekvállalás első szakasza az apuka és az anyuka számára a teherbeeséstől a gyermek 1-2 éves koráig? Mi az, ami sokat segített volna, ha tudjátok előre, és felkészülhettetek volna rá, legalább lelkileg?
Én határozottan nem! Pedig hiába volt kisgyermekes barátnőm, hiába volt/van keresztlányom, a gyereknevelést baromira nem lehet elmagyarázni! :)
Persze mindenki mondd mindent, ami persze igaz is, csak amikor még nincs gyereked nem tudod ténylegesen elképzelni, csak próbálod. Aztán meglesz a gyerek és rengeteg minden megváltozik az életedben.
Nekem pl. azt volt "nehéz" megszokni, hogy alapból nagyon öntörvényű és magamat irányító ember lévén, jön egy kis ember, aki mellett nem úgy irányítom a dolgokat, ahogy én akarom. Hogy (és közhely, de igaz) wc-re sem akkor megyek, amikor én akarok. Pedig láttam a barátnőknél, rokonoknál, elmesélték, az mégis más volt, mint a saját bőrömön tapasztalni. De mindent meg lehet szokni, ráadásul (újabb közhely), de tényleg megéri! :)
Az első szakasz: sok aggódás, kialvatlanság, sokszor ingerültebb lehetsz és persze fáradt. cserébe viszont ott lesz egy édes kisbaba, aki majd kacag rád, bújni fog hozzád, amikor ovis lesz majd szalad feléd és esténként úgy alszik el, hogy a füledbe súgja: szeretlek, anyuci!
Szerintem nem lehet felkészülni előre semmire!
Az tuti, hogy az első 6-12 hónap nem túl könnyű, de nem is mondanám, hogy nehéz. Sok mindentől függ: mennyire sírós, hasfájós lesz a baba, mennyi segítséget kapsz..stb.
Köszönöm a válaszokat!
Férfiúi oldalról mire kell majd a férjemnek felkészülni? ezzel kapcsolatban esetleg valami tapasztalat, amit nem láttatok előre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!