Mit lehet tenni az erőszakos rokonokkal, akik beleszólnak a gyerekvállalásba?
Egy lányunk van, októberben lesz 2, én megyek vissza dolgozni. A rokonok ezt nem tudják megérteni, mert "kell a testvér". Szabályosan lelkiismeret-furdalást okoznak .
Egy apró akadálya van a kistestvér érkezésének: a férjemet fél éve kirúgtál. Most végre talált munkát, de még próbaidőn van, így nem merünk még 1 gyereket vállalni. Én dolgozok 1-2 évet, ha újra egyenesbe jövünk akkor jöhet a kistestvér.
Ezt nem bírják megérteni, szerintük ez csak kifogás, elvan a gyerek luxus nélkül. Meg hogy 2-3 évet ki lehet bírni úgy is, hogy kicsit meghúzzuk a nadrágszíjat. Csak nálunk nem a luxusról van szó, most is a megtakarításunkkat éljük fel ha gyógyszer vagy cipő kell a gyereknek. Ha elfogy a megtakarítás és én nem dolgozok, akkor kb havi 3 héten paprikás krumplit eszünk. A gyerek is.
Miért nem lehet ezt felfogni? Tudom, hogy fontos a testvér, de nem tudok mit csinálni :-(
De olyan lelkiismeret-furdalásom van :-( Pedig nem én tehetek róla, így alakult.
Úgy állítják be, mintha szándékosan, önzőségből rosszatt tennék a gyerekemnek.
Ha azt mondom hogy magánügy, akkor felháborodnak hogy nem is, a lányomról van szó, ez igenis a családra tartozik. Meg modnják neki, hogy kérjél anyától kistestvért.
A nagymamámnak mondtam pont egy hasonló kérdésére, hogy utaljon havonta 100ezer forintot a számlámra és akkor van beleszólása. Mire nevetve mondta a drága, hogy nincs annyi a nyugdíja :-(
De megértette a célzást, azt mondta, jó így.
Ne foglalkozz velük!
Ha ti csak néhány év múlva szeretnétek kistesót, azzal sincs semmi baj. A ti döntésetek. Mondd meg hogy anyagilag ha kicsit egyenesbe jöttök utána indulhat is a baba projekt. Amúgy meg senkinek semmi köze hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!