Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudnál úgy élni, hogy lépten-n...

Tudnál úgy élni, hogy lépten-nyomon napi szinten beleszólnak a szüleid gyereknevelésbe, mindenbe?

Figyelt kérdés

hogy oldanád meg a helyzetet?

egyáltalán létezik olyan, akinél nincs konfliktus?

2013. márc. 22. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Nálam meglepő volt, de sem a szüleim, sem az anyósomék nem szóltak bele semmibe! Nagyon hálás vagyok ezért nekik.

Éppen ezért nem is tudom, hogy milyen lenne, ha állandóan beszólnának. Valószínű kiakadnék, és nagyon nehéz lenne idegileg és lelkileg.

Én arra szavaznék, hogy beszélgessetek, és határozottan közöld, hogy nincs szükséged most tanácsra, és nyugtasd meg őket azzal, hogy ha gondban leszel, biztos hozzájuk fordulsz majd.

Kitartást kívánok, mert biztos nem könnyű!

2013. márc. 22. 08:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudnék úgy élni, hogy felnőtt létemre nekem mindig mindenben diktálnának. Ha nem értenék meg a szüleim szép szóval, hogy nem kell beleszólni, és nem tartanák be, akor egyetlen megoldása költözés lenne.

Én elég önfejű vagyok már tini korom óta. Ezért is költöztem el 18 évesen otthonról. Ennek már majdnem 11 éve. Remek a kapcsolatom a szüleimmel. Anyukám hajlamos arra, hogy szeret tanácsokat adni, de így, 100km távolságból ez könnyen kezelhető: egyik fülemen be, másikon ki. Nem tudnék már velük egy fedél alatt lakni, hiába maximálisan rendesek, én így szeretem, külön, függetlenül.

2013. márc. 22. 08:25
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem anyósom és apósom szól bele mindenbe. Azt gondolják, hogy én meg a férjem még gyerekek vagyunk és meg kell mondani, hogy mit, hogyan tegyünk. Pedig nagyon nem vagyunk már gyerekek. 33 évesek vagyunk. Nagyon idegesítő.
2013. márc. 22. 08:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tudnék úgy élni, hogy mindenbe beleszóljanak. Most várom az első babát, de édesanyám már elkezdte a mondókát. Mondjuk rá számítottam is, mert eddig is mindenben megpróbált irányítani, hiába lakok 120km-re, telefonon, látogatások alkalmával "ossza az észt", ami rettentően felidegesít. Párom szokott lenyugtatni. Ha nagyon elegem van, akkor már rászólok, hogy állítsa le magát. De előre félek, hogy tiszta idegbaj leszek, ha hazajövök a kicsivel a kórházból, mert édesanyám jön segíteni pár napra...
2013. márc. 22. 08:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Szüleimnél élünk. Próbálnak nem beleszólni a dolgokba, maximum tanácsot adni. Persze fordult elő, hogy kéretlenül kaptam tanácsot, olyankor nyelek egy nagyot, hiszen nem rosszindulatból teszik, mégha idegesítő is :) Nálunk nem is a beleszólással van a gond, hanem a kényeztetéssel :) én szabályokat állítok fel, amit ők nem tartanak be a gyerekkel, lépten nyomon etetik, tömik édességgel, cipelik ha kell ha nem, ha én megtiltom, ők megengedik. Na ez idegesítőbb, mintha csak beleszólnának :D
2013. márc. 22. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!