Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Butaság lenne szülés után két...

Butaság lenne szülés után két hónappal újra teherbe esnem?

Figyelt kérdés

A 6 hetes kontrolon UH-val meg tudja állapítani az orvosom, hogy a méhem eléggé regenerálódott-e egy újabb terhességhez?

Milyen kockázattal járhat, ha valaki szülés után túl gyorsan esik teherbe?

2014. febr. 9. 20:40
1 2 3
 11/21 macskamanci válasza:
70%
Kedves 7/10! Czeizel Endre orvos-genetikus, akinek több könyve foglalkozik családtervezéssel, és ez a minimum 2 év, az ő véleménye, tapasztalatai és külső vizsgálatok alapján, de egyébként ez nem csak az ő álláspontja, szóval csak te állítod - ezek szerint minden utánajárás hiányában - hogy sehol nincs megírva hogy a két testvér közti korkülönbség mikor egészséges.
2014. febr. 9. 22:33
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Édesapám és nagybátyám között kb 2 hónap van, szóval nyugodtan, ha nincs egészségügyi kockázata.
2014. febr. 9. 22:41
 13/21 anonim ***** válasza:
2 hónap? azt hogyan????
2014. febr. 9. 22:44
 14/21 anonim ***** válasza:
Rengetegen vannak testvérek, akik között nincs egy év. Ha magával a szüléssel nem volt gond, szerintem nincs akadálya!
2014. febr. 9. 22:47
 15/21 anonim ***** válasza:
Ismerősöm 3 hónappal a szülés után lett terhes. Első terhességgel nem volt gond, 2. baba elment a 16. héten, nem bírta a strapát a méhszáj. :( Hagyj időt a szervezetednek.
2014. febr. 10. 00:23
 16/21 anonim ***** válasza:
46%

11.

Monks, Kröer: Fejlődéslélektan

Michael Cole: Fejlődéslélektan

Mérei: Gyermeklélektan

Ezekben a könyvekben kicsit szélesebb spektrumban vizsgálják a testvérféltékenység kérdést.

Czeizel genetikával foglalkozik, a véleménye pszichológusok körében, ebben a témában jóindulattal is csak vélemény (ha a pszichét nézzük). Ő egyébiránt azért véleményezte egészségesnek a 2 év korkülönbséget, mert a 90-es években keringett egy nature cikk, ami összefüggést mutatott a genetikai betegségek előfordulása és a szülések között eltelt időtartam között, később kiderült, hogy a kutatás módszertanilag hibás volt.

Azt meg abszolút nem kompetenciája megmondani, hogy a gyermek pszichéjére gyakorolt hatást, vagy a testvérkapcsolatot nézve milyen hatása van a kis korkülönbségnek - az én férjem pl. szintén orvos, nem nagyon merne ex catedra ilyet kijelenteni. Mert nem ért hozzá.

Én a pszichológiával kapcsolatos tanulmányaim során maximum véleményben találkoztam olyannal, hogy mennyi az ideális korkülönbség, jelenleg erre nincsen szakmai állásfoglalás, minthogy nem is lehet egy ennyire multifaktoros kérdésben.

Azt hiszem tehát, hogy megalapozott, amit írtam.

2014. febr. 10. 08:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

12-es!

Ezt a 2 hónapos korkülönbséget nem gondoltad át rendesen... :-D

2014. febr. 10. 08:15
 18/21 anonim ***** válasza:
26%

Nem butaság hanem meggondolatlan és felelőtlenség lenne!!

Mivel a terhesség után ugyan annyi időnek kell eltelnie mint maga a terhesség hossza vagyis 9 hónap!!

Barátnőm nem bírt a se.....vel meg is mondtam neki, és 4 hét után szexeltek meg is lett az eredménye ,terhes lett és a 33.héte született egy koraszülött babája!!

Bocsi kemény de azért irtam hogy ha ezt szeretnéd akkor át kell gondolni!!

2014. febr. 10. 09:59
 19/21 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Az én babám középidősen született meg, tehát a méhem mérete, hormonszintem, stb.. jóval elmarad egy 40 hetesen szülő kismamáétól. A szülés problémamentes volt.

Off: #12 szerintem úgy értette a 2 hónapos különbséget, hogy a nagyobbik testvér születése, és a másik testvér fogantatása között 2 hónap telt el.

2014. febr. 10. 11:36
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Elmondhatatlanul sajnálom, ami veled/veletek történt, fogadd őszinte együttérzésemet!

A kérdésre válaszolva..., én még nem szültem, sajnos, de szerintem legalább fél évet várjatok a dologgal, egy sima vetélés után, missed ab, ami nekem is volt múlt év nyarán, szintén sokan javasolnak fél év várakozást, szóval szerintem várjatok. Tudom milyen nehéz ezt elfogadni, de valahol belül szerintem Te is érzed, hogy jó lenne várni, csak nehéz beletörődni, nem is lehet talán, egy ilyen szomorú dolog után.

Egyébként tényleg az orvost kell megkérdezned erről, mert mi ezt nem dönthetjük el, nem tanácsolhatunk komolyan semmit, maximum állás foglalhatunk, véleményt nyilváníthatunk a témában. Az orvosod fogja tudni a választ, mert az sem mindegy, hogy mi okozta nálad a "vetélést" (20. hétig vetélésről beszélünk, orvosilag) és még sok más dolog, hormonszint, méh állapota és ami ugyan ilyen fontos, a lelked állapota.

Adj időt magatoknak, dolgozzátok fel, szedd a magzatvédő vitamint, ajánlom erősítésre a méhpempőt is, beszélgessetek sokat a férjeddel és szervezzetek sok közös programot.

2014. febr. 10. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!