Ti hogyan reagálnátok ha párotok szülés után 2,5 hónappal már a másik babán szeretne "dolgozni"?
Ma szóba került nálunk, hogy jövőre esetleg lehetne tervezni a másik babát és így 3 év lenne köztük a különbség.
Na tudni kell, hogy babánk is nehezen jött össze, mivel párom külföldön dolgozik és menstruációm is össze-vissza jött meg. 2,5 hónapja szültem. Párom már most szeretne "dolgozni" a második babán, mondván,hogy most is majdnem egy év kellett, hogy megfoganjon az első.
Ti hogyan reagálnátok rá?
Egészségügyi érvekkel. Olvass utána melyik orvosi.oldal mit ír, hohy a szülés után mennyi idő teljen el az újabb babáig. (sztem 6 hónap tuti indokolt, de ismerek olyat, aki 4 hónapos mellett szoptatva teherbe esett hipp-hopp es fizikailag nem volt gondja vele). Ha te még korainak erzed mondd meg, hogy szukseged van regeneralodasra es akár most elsőre is sikerülhet, attól meg tartasz, hogy nem bírnád még.
Egyébként örülj, mert lelkes azaz tetszik neki az apaság és, hogy vagytok neki :-) (lehet később kevésbé sürget majd...)
Megértelek...nekünk is nehezen jött össze az első,és nem akartunk nagy korkülönbséget 1.-2. között így dilemma volt mikor kezdjünk el próbálkozni.
De nekem 1 éves kora előtt eszem ágába nem jutott volna elkezdeni!Tök új volt az egész helyzet, mindent szoknom kellett,nem volt könnyű eset fiam,egyszóval gondolni sem bírtam arra,hogy elkezdjünk dolgozni a 2. babán.
Aztán mikor 1 éves lett elkezdtünk gondolkozni rajta,hogy jó volna próbálkozni,végül 2 hónap alatt összejött,mikor fiam 17 hónapos volt,szóval 2 év van köztük.Ez így tök jó:)
Amúgy ha nincs orvosi gond a háttérben,akkor sanszos,hogy a 2.babával előbb leszel majd terhes,mert tuti nem görcsölsz annyira rá majd a témára:)
Amúgy szoptatsz?Mert akkor ezzel elég jól meg tudod indokolni miért várjatok még.Ugyanis a legtöbb esetben(vannak kivételek) abba kell hagyni a szoptatást terhesség esetén,vagy a baba magától abbahagyja.
De mond el neki,hogy még nem regenerálódtál,hogy te vagy itthon egyedül a picivel,stb stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!