Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet, hogy nem akarok "minden...

Lehet, hogy nem akarok "mindenáron" babát?

Figyelt kérdés

1 éve próbálkozunk a párommal. Kivizsgálások után kiderült, az egyetlen "gyenge" pont a férjem spermája. Nagyon kicsi az esély a spontán terhességre.

De én iszonyatosan félek a hormonoktól, a gyógyszerektől, ami a lombikkal együtt jár. Sok barátnőm mesélte, hogy szőrös lett, meghízott, stb.

Tudom, le fogtok szólni, de r..hadt érzés, hogy én tömjem magam mindenféle szerrel, pedig nálam minden rendben. Lehet, hogy még nem akarom eléggé a babát, vagy egyszerűen önző vagyok?

2009. nov. 29. 11:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Senkinek nem kötelező gyermeket szülni, így neked sem. Van, aki lelkiismereti okokból nem vállalja a lombik-kezelést (pl mi lesz a be nem ültetett embriókkal), és van, aki más miatt. Nem lesze rosszabb ember attól, hogy nem akarsz mindenáron genetikailag saját gyereket.

Lehet, hogy nektek más utatok lesz. Talán gyermektelenek jaradtok, talán mégis összejön egy gyerek spontán, talán örökbe fogadtok, talán később mégis a lombik mellett döntesz, ki tudja? Keressétek meg azt a megoldást, ami NEKTEK a legjobb.

2009. nov. 29. 14:01
 12/15 anonim ***** válasza:

MEkkora marhaság már, hogy a férjed spermáival van a gond és lombikra küldenek? Előbb a férjed spermaképét kéne megpróbálni javítani, csak utána nekifeküdni a lombiknak!

Szerintem ha még nem vagy erre felkészülve, akkor ne vágjatok bele. A lombik iszonyatos lemondásokat követel, mindent annak kell alárendelnetek, nem is beszélve a gyógyszerekről. Nem vagy önző, csak még nem állsz készen.

2009. nov. 30. 10:17
 13/15 anonim ***** válasza:

Minden igaz, amit fent írtak...de csendben megjegyezném, hogy a meddőségi kezelésekben a legnehezebb a Spermaképleten javítani.

Lehet, ritka esetekben még számottevő mértékben is...de a női meddőség eredményesebben kezelhető. Talán ezért javasolták a lombikot.

2009. nov. 30. 15:19
 14/15 anonim ***** válasza:
bocsánat...nem tudom miért írtam a spermát nagy betűvel. Biztos ennyire tisztelem őket.:)
2009. nov. 30. 15:20
 15/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ, segítettetek "tisztábban" látnom :) Örülök, hogy majd mindenki megerősített abban, hogy mégsem vagyok züzü, és valahol normális, ahogy érzek! Már kezdtem magam idiótának érezni :)
2009. nov. 30. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!