Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet, hogy nem akarok "minden...

Lehet, hogy nem akarok "mindenáron" babát?

Figyelt kérdés

1 éve próbálkozunk a párommal. Kivizsgálások után kiderült, az egyetlen "gyenge" pont a férjem spermája. Nagyon kicsi az esély a spontán terhességre.

De én iszonyatosan félek a hormonoktól, a gyógyszerektől, ami a lombikkal együtt jár. Sok barátnőm mesélte, hogy szőrös lett, meghízott, stb.

Tudom, le fogtok szólni, de r..hadt érzés, hogy én tömjem magam mindenféle szerrel, pedig nálam minden rendben. Lehet, hogy még nem akarom eléggé a babát, vagy egyszerűen önző vagyok?

2009. nov. 29. 11:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Nem szereted annyira a párod hogy megtedd érte
2009. nov. 29. 11:19
 2/15 ketteske ***** válasza:
100%
Szerintem nem vagy önző, én is ugyanígy gondolom. De talán nem is kéne téged hormonozni, már hallottam inszeminációról, ahol a lány kérte, hogy mellőzzék a hormonokat, mert nem vele volt a baj. A fiú spermáit stimulálták. Sok sikert!
2009. nov. 29. 11:19
 3/15 ketteske ***** válasza:
50%
Ez nem szeretem, nem szeretem kérdés. Nagyon durva beavatkozás, amit senki nem várhat el a másiktól... ha szereti....
2009. nov. 29. 11:21
 4/15 A kérdező kommentje:

1. válaszolónak

Nem hiszem, hogy érte tenném, vagy nem tenném, hisz ha nem teszem meg, akkor nekem is le kell mondanom a babáról!

Nem a párkapcsolattal van gondom, hanem arra gondolok, hogy talán még nem jutottam el addíg, hogy "bármit a babárt..."

2009. nov. 29. 11:27
 5/15 anonim ***** válasza:
nem értem miért kellene téged kezelni, ha a párodnál van gond?
2009. nov. 29. 11:28
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Talán még nem akarod eléggé a babát!Az inszemnél olyan hormonokat nem kapsz amitől hízol vagy szőrösödsz és viszonylag rövid eljárás!Kérdezd meg orvosodtól,hogy párod spermái megfelelőek-e a beavatkozáshoz ha igen és tényleg szeretnél babát arra nyugodtan vállalkozhatsz!Nem vagy önző jobban mint mi akik mindent megteszünk egy babáért magunknak!!!Az is önzőség csak ebbe persze nem gondolunk bele!!!Én be vállalom!!!Önző vagyok csak nem a testemmel hanem a lelkemmel szemben!!!
2009. nov. 29. 11:32
 7/15 A kérdező kommentje:

11.28-nak

Hát mert lombikot ajánlott, ott meg ugye engem stimulálnak, nem a férfit.

Az utolsó válaszolónak köszönöm a választ, látom, tök átérzed a problémám!

2009. nov. 29. 11:44
 8/15 anonim ***** válasza:
65%

Lehet, hogy nem akarod eléggé...de bevallom engem nagyon fáraszt az a patetikus közfelfogás, hogy aki nem akar anya lenni az önző. Ennek ne dőlj be...ha valaki ezzel talál meg, mondd, hogy nem vagy önző...de lehet, hogy nem akarsz még gyereket, nem annyira vagy nem most. Amihez szíved joga.

Még egy. Borzasztó rossz 'marketingje' van a hormonkezeléseknek, sokkal rémesebb, mint valójában. Az igazság az, hogy megviselik a szervezetet de ezek a mai gyógyszerek már nem azok, mint amikkel a kezdő lombik működött, úgy 20 éve. Sokkal kíméletesebbek, jobban elviselhetők. Igaz ez a mai fogamzásgátlókra is.

Ha lehet félteni a nőket (és lehet!) a hormonkezelésektől -főleg, akik több protokollt végigcsináltak- az az, hogy mi lesz 10-20 év múlva.

Valójában az első lombikkezelésben stimulált nők adják meg a választ manapság...hiszen azóta 20 év telt el, úgyhogy ezek a megfigyelések még nem zárultak le.

2009. nov. 29. 11:47
 9/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló te tapasztaltad már az efféle készítmények hatását??Én sajna tudnék mesélni róla mint a fogigátlórol és a többi hormonkezelésről,csak kiváncsi lennék nálad mi jelentkezett.

Talán a kérdező valóban nem kész arra hogy mindent és mindenen át a végsőkig ,mi ezt akartuk és nem hagytuk abba,majd eljön az az érzés hogy semmi nem számít csak hogy terhes legyél.Talán fiatal vagy,tanulsz,dolgozol vagy egyszerűen nem vagy kész,van ez így vannak késöbb érő női tipusok is.

2009. nov. 29. 12:14
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem miért marjátok egymást!Mindenkinek meg van a joga véleményt mondani és minél több oldalról látják a témát annál tájékozottabb a kérdező!!!Nem egyforma a szervezetünk tehát nem reagál mindenki egyformán a gyógyszerekre!Ha folyton az utóhatásokon rágódunk akkor levegőt se szabadna venni mert annak is vannak káros hatásai!Én 30.múltam 3 éve szeretnénk babát de ha teljesen végig gondolom megijedek attól,hogy tényleg jó leszek-e anyának és meg fogom-e tudni védeni életem végéig minden rossztól!Tudom nem,és akkor fel teszem a kérdést magamnak:Akarom?Be merem vállalni?Felkészülni arra,hogy szeretnénk gyereket kételyek és félelem nélkül nem lehet!Nem dönthet senki mások helyett ahhoz viszont joga van,hogy segítsen több oldalról átlátni a problémát!!!
2009. nov. 29. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!