Lehet, hogy nem akarok "mindenáron" babát?
1 éve próbálkozunk a párommal. Kivizsgálások után kiderült, az egyetlen "gyenge" pont a férjem spermája. Nagyon kicsi az esély a spontán terhességre.
De én iszonyatosan félek a hormonoktól, a gyógyszerektől, ami a lombikkal együtt jár. Sok barátnőm mesélte, hogy szőrös lett, meghízott, stb.
Tudom, le fogtok szólni, de r..hadt érzés, hogy én tömjem magam mindenféle szerrel, pedig nálam minden rendben. Lehet, hogy még nem akarom eléggé a babát, vagy egyszerűen önző vagyok?
1. válaszolónak
Nem hiszem, hogy érte tenném, vagy nem tenném, hisz ha nem teszem meg, akkor nekem is le kell mondanom a babáról!
Nem a párkapcsolattal van gondom, hanem arra gondolok, hogy talán még nem jutottam el addíg, hogy "bármit a babárt..."
11.28-nak
Hát mert lombikot ajánlott, ott meg ugye engem stimulálnak, nem a férfit.
Az utolsó válaszolónak köszönöm a választ, látom, tök átérzed a problémám!
Lehet, hogy nem akarod eléggé...de bevallom engem nagyon fáraszt az a patetikus közfelfogás, hogy aki nem akar anya lenni az önző. Ennek ne dőlj be...ha valaki ezzel talál meg, mondd, hogy nem vagy önző...de lehet, hogy nem akarsz még gyereket, nem annyira vagy nem most. Amihez szíved joga.
Még egy. Borzasztó rossz 'marketingje' van a hormonkezeléseknek, sokkal rémesebb, mint valójában. Az igazság az, hogy megviselik a szervezetet de ezek a mai gyógyszerek már nem azok, mint amikkel a kezdő lombik működött, úgy 20 éve. Sokkal kíméletesebbek, jobban elviselhetők. Igaz ez a mai fogamzásgátlókra is.
Ha lehet félteni a nőket (és lehet!) a hormonkezelésektől -főleg, akik több protokollt végigcsináltak- az az, hogy mi lesz 10-20 év múlva.
Valójában az első lombikkezelésben stimulált nők adják meg a választ manapság...hiszen azóta 20 év telt el, úgyhogy ezek a megfigyelések még nem zárultak le.
Kedves utolsó válaszoló te tapasztaltad már az efféle készítmények hatását??Én sajna tudnék mesélni róla mint a fogigátlórol és a többi hormonkezelésről,csak kiváncsi lennék nálad mi jelentkezett.
Talán a kérdező valóban nem kész arra hogy mindent és mindenen át a végsőkig ,mi ezt akartuk és nem hagytuk abba,majd eljön az az érzés hogy semmi nem számít csak hogy terhes legyél.Talán fiatal vagy,tanulsz,dolgozol vagy egyszerűen nem vagy kész,van ez így vannak késöbb érő női tipusok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!