A kérdésem azokhoz szólna akik gyermeket szeretnének,
vagy szerettek volna. Ti hogy dolgoztátok fel, vagy
dolgoznátok fel ha azt mondanák nem lehet gyermeketek
egészségügyi okok miatt? Milyen más céljaitok lenne?
Köszi hogy leírtátok a tapasztalataitokat, nagyon buzdító a számomra és arra ösztönöz hogyha még azt mondja 100 orvos is, hogy soha nem lehet gyerekem akkor is küzdeni fogok és soha nem adom fel majd.
2013. szept. 16. 18:46
Nem esett jol, amikor bo egy ev vizsgalodas utan kozoltek velunk, hogy max csak lombikkal lehet gyerekunk, de elfogadtam. Lombikot viszont nem akartam, igy elkezdtunk tovabb lepni.
Majd par honappal kesobb felmerult a lehetoseg egy rokon kislany orokbefogadasara, epp elkezdtunk utana jarni az ugynek, amikor pozitivat teszteltem. Na akkor ott amennyire orultem a varatlan ket csiknak, legalabb annyira be is sokkoltam es paraztam.
Az eredmeny pedig most 6 hetes. :)
2013. szept. 25. 18:53
Jah, a tortenethez meg hozzatartozik, hogy osszesen 3 ev probalkozas utan estem teherbe.
2013. szept. 25. 18:54
Egy ismerősöm kb. ugyanennyi idős, és közölték vele, hogy sosem lehet gyereke (még nem akart, csak egy vizsgálat kapcsán kiderült). Mivel biztosra mondták, onnantól kezdve a párjával nem is védekeztek, hisz akkor minek? Jött a baba... :)
2013. okt. 2. 20:44
25/49 anonim válasza:
én egy fiatal lány vagyok és nagyon szeretnék késöbb gyereket de ha azt mondanák hogy nem lehet nem adnám fel van megoldás ha csak egeszsegügyi ok miatt nem lesz.
2013. okt. 2. 21:43
Elfogadtam,nem drámáztam.Nem akartam belenyulni a természetbe,nem tartom normálisnak a sok génkezelt lombik gyereket.Sikeres vállalkozó lettem,aztán egyszer csak spontán terhes lettem.
2013. okt. 2. 22:17
szia! több mint 6 éve derült ki,hogy miattam(kimerülő petefészek,de nem az életkoromból adódóan)csak lombikkal lehet babánk,versenyfutás az idővel. Párommal minden rendben. először sokkolt..majd 5 sikertelen inszemináció,2010-ben jobb oldali méhenkívüli,kivették a petevezetékem,2011 vetélés,2012 nyara szimultán terhesség egy méhen belül egy az egyetlen bal petevezetékemben,hasűri vérzésem lett,mindkét babát elveszítettük. Közben elindítottuk az örökbefogadást,de küzdöttünk tovább. 2013 január imperfect vetélés missed ab.al. És a hitünk és erőnk eredménye: most 7 hetes 3 napos babás vagyok:)lombikbaba, eddig minden rendben:) sosem szabad feladni!!!
2013. nov. 3. 05:18
Barátnőmnek szó szerint össze-vissza kaszabolták a méhét, mert valami rendellenesség miatt nem lehetett gyereke. Több műtét és közel 10 év után beletörődtek. Örökbe fogadtak egy babát, majd rá fél évre spontán teherbe esett.
2013. nov. 3. 05:18
13 éves korom óta éltem úgy hogy nem mehetek terhes soha, egy baleset következménye képpen... Orvosról-orvosra jártunk már a szüleimmel is, de végül elfogadtam a sokadig vélemény/vizsgálat után, belefáradtam... A védekezésre ezek mellett is mindig odafigyeltem, féltem hogy valamit elkaphatok...
2013. nov. 3. 10:18
(bocsánat sikerült félúton elküldeni)
Szóval, mikor a férjemmel összekerültünk, elmeséltem neki hogy mi történt (sajnos a műtéti hegek még mindig láthatók) és egy éves kapcsolat után abbahagytuk a védekezést. Neki nem volt fontos a gyerek, én meg 12 év elteltével elfogadtam hogy nem lehet gyerek. Pedig lett, 2 év után teherbe estem, igaz hogy végig veszélyeztetett terhes voltam, de megérte minden kórházban töltött pillanat! Azóta már a 3. csöppséget is kihordtam természetes úton.
Addig amíg minden szerv a helyén van, nincsen lehetetlen!
2013. nov. 3. 10:24
Kapcsolódó kérdések: