Első trimeszterben, hogy éreztétek magatokat? Mikor mit éreztetek?
Figyelt kérdés
tapasztalatok érdekelnének,hanyadik héten mi fájt,hol húzódott:) lelkileg min mentetek keresztül:)2013. júl. 6. 18:36
1/20 anonim válasza:
Hát a második trimeszter azért árnyalatokkal jobb mint az első. :D Pedig nekem semmi különös nem volt. 6-10 hét között hányingerem volt, és közben az egész hűtőt feltudtam volna falni, de szerencsére sosem hánytam. (B6 vitamin, jégideg kóla, jéghideg citromos víz segít) Salátát és halat tonna szám megbírtam enni majonézzel, na 12 héttől már a gondolattól is hányingerem van ettől a kajától (pedig semmi más kajával nem vagyok így) Fogat alig bírtam mosni, mert azt hittem rögtön hányok, viszont amikor már öblítettem és éreztem a mentolt a számban az már jó volt, enyhítő. 12-15 hét között jött a rettenet :D Olyan iszonyatosan fáradt voltam, hogy azt elmondani nem tudom, mindenki mondta, hogy 12 hét után milyen jó lesz, hát nekem pont akkor kezdődött ez az iszonyat fáradtság, akár hagyma szeletelés közben is elaludtam volna, iszonyatos volt. Még az első hetekre visszatérve én azt is tünetnek tekintem, hogy 5-8 hét között végig náthás voltam, olyan enyhe megfázás. Én soha nem vagyok beteg, főleg nem hetekig, és az első babámmal is így volt. Olyan 18. héttől viszont újra önmagam vagyok.
2/20 anonim válasza:
Én a napokban léptem a 10. hétbe. Semmit sem érzek csak a melleim fájnak. Hányingerem csak akkor van ha nem eszem időben.Terhesség előtt napi 2x ettem de most szükséges a 3x étkezés mert rosszul vagyok ha nem reggelizem.Ez a 4. terhességem lelkiekben semmi extra csak annyi,hogy kedves anyósom nem örül a babának. Igaz nem volt tervben de ha jött itt is marad,nem fogjuk el vetetni.
3/20 A kérdező kommentje:
Gratulálok.Várom mások tapasztalatát is:)
2013. júl. 6. 18:47
4/20 anonim válasza:
1 vagyok: A lelki változásokról annyit, hogy én a 20. héttől (amikor mozogni kezdett) változtam meg, érzékenyebb, ingerültebb lettem. Igazából csak akkor fogtam, fel, hogy babánk lesz.
5/20 A kérdező kommentje:
én mindenféle fajta tünetet produkálok:/ ami eléggé félelmetes is:S a reggeli hányinger is megvan ha leg.egy banánt nem eszek reggel:/ alhasi feszülgetés is van,ami megijeszt,mert nem akarom elveszíteni a babánkat,ma a semmiből elsírtam magam a férjem hangja hallatán,utána meg kicsattan
2013. júl. 6. 18:58
6/20 A kérdező kommentje:
kicsattanóan éreztem magam:) nektek a terhességi teszten a 2.csík nagyon erős volt?nekem picit halványabb a c-vonalnál ez gondot jelent?
2013. júl. 6. 18:59
7/20 anonim válasza:
Attól függ mikor teszteltél. Ha korán nem baj ha halvány. Nekem az első babám (elvetéltem) még egy hét után is halvány volt a teszt, de látszott viszont utána 2 nap múlva elvetéltem. Nekem jelzés volt (de persze csak utólag vagyok okos), hogy sokszor keményedett a hasam, fáj feszült és valahogy nem volt jó érzés, nem is a fájdalom miatt ha nem mert éreztem, hogy ez így valahogy nem jó (pedig első baba) És minden tünetem meg volt már 5 hetesen: hányinger, hőhullámok,kívánosság, undor, szédülés, fáradtság stb. Valahogy túl sok tünetem volt és ez sem tetszett. A vetélés után hamar jött a baba és ma már tudom, hogy sok nő elvetél, mert nem lenne egészséges a baba, van ilyen, nem kell kétségbe esni, nincs nagy baj. Persze vetélés után nem így gondoltam, akkor egy világ dőlt bennem össze. Ez csak az én tapasztalatom, ettől még teljesen normális amit te érzel, minden rendben lesz, hidd el, aggódni ráérsz majd akkor ha valóban baj van.
8/20 A kérdező kommentje:
5 napja késik,már a késés utáni 2.napon teszteltem este 2 pozitívat és tegnap is:) de szépen látszik,de nekem azért furcsa,hogy nem olyan erős mint a c- vonal.vagy még az igen korai lenne?nekem is mindennap fájdogál a hasam,mintha megakarna jönni,és én is nagyon félek,hogy elveszítem,pedig egész hónapban szedem a sok vitamint,meg az elevitet.Hétfőn menjek orvoshoz szerintetek?Lehet túl parázom,de nagyon félek,hogy elveszítem:/ nincs vérzés barnázás semmi,a haspuffadás,és a napi többszöri alhas görcsölgetés(nem vészes)
2013. júl. 6. 19:15
9/20 anonim válasza:
Szerintem hétfő még korai lenne. Nem nagyon fog látni semmit. Én a kimaradt vérzés után 2 héttel mentem és petezsákot látott benne szikhólyaggal és mehettem vissza 10 nap után. Akkor már 8 hetet mondott és 15mm embrió szívhangal. De ha úgy érzed biztonságosabbnak akkor inkább nézesd meg magad. 2 votam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!