Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A szülés során elszenvedett...

A szülés során elszenvedett fájdalom után hogyan vettétek rá magatokat még egy gyerekre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elnézést, ha egy kicsit hülyén van megfogalmazva a kérdésem, de én ezt komolyan nem értem.

Mindenki azt mondja, hogy a legelképesztőbb fájdalom a szülés, és ismerek olyat, aki tényleg annyira negatívan élte meg, hogy többé nem szült.

Viszont olyat is, aki ugyanígy élte meg a dolgot mégis bevállalt 3-at, 4-et is.

Nyilván így van kialakítva az ember, de ez mégis hogy? Elfelejtődik a fájdalom? Vagy úgymond felülírja valami?

Bocsi a barom kérdésért, de még nem szültem :)

2013. ápr. 2. 19:57
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első nagyon fájdalmas, 16 órás szülés volt. Szülés utáni nap már azt terveztük a férjemmel, hogy mikor jöjjön a következő baba. A fájdalom nem törlődik ki, de én úgy gondolom, hogy vajúdsz a gyerekkel x órát, de megéri, mert egész életedben ott lesz melletted:)

Kétlányos 34 hkm (amúgy rohadtul parázok a szüléstől)

2013. ápr. 2. 20:01
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem barom kérdés. Valóban valami felül írja az egészet. Nekem az első szülés előtt mindig azt mondta a nagymamám,hogy ahogy ki bújik azonnal el felejted a fájdalmat főleg később. A fenét felejted el én emlékszem minden percére és fájdalmára. Akkor 23 éves voltam mégis kínomban azért sírtam hogy miért nem a gólya hozza ha már ezzel szivatnak. Persze ez csak viccből mondtam annyira fájt. Ettől függetlenül szültem még kettőt és gyúrunk a negyedikre.
2013. ápr. 2. 20:02
 3/26 anonim ***** válasza:
És nem utolsó szempont,hogy az a kis csoda mindent meg ér mikor a kezedbe adják.
2013. ápr. 2. 20:03
 4/26 anonim ***** válasza:

Az anyaság érzése, egy emberélet létrehozása az egy utolérhetetlen, semmihez nem hasonlítható érzés...

Nem tudom kifejezni....

Fájdalmas a szülés? Igen, de azért ott a tudat, hogy néhány milliárd ember már megszületett, ŐK ( a többiek) hogy tudták megcsinálni? Én ne tudnám?? Akkor kevesebb lennék...

De az első két sor a lényeg!!

2013. ápr. 2. 20:03
 5/26 A kérdező kommentje:

Köszi :)

De nem éreztétek visszatartó erőnek a fájdalmat? Mármint nem okozott akkora fájdalmat, amit úgy éreztetek többé nem akartok átélni, mert annyira borzalmas?

Jelenlegi ismereteim szerint a 10-es skálán ez 10-es erősségű fájdalom, a létező legerősebb. Azért nekem szerintem ez elég félelmetes lenne, bár nem tudom, most hogy ilyen jókat írtok :)

2013. ápr. 2. 20:04
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs :-)

Nekem nem csak a szülés volt rossz emlék, hanem az első pár hónap is. De most valahogy mégis vágyom még egy babára. Az eszemmel tudom, hogy nehéz és fájdalmas lesz, de a szívem, a lelkem, a hormonok mégis győznek.

2013. ápr. 2. 20:05
 7/26 A kérdező kommentje:

Én nem is ezektől a hányásoktól meg ájulásoktól paráznék, az egyébként is előfordult nálam párszor, hanem attól, hogy a tervezett 3 gyerek helyett az én esetleges gyávaságom miatt csak 1 lesz.

Vagy ilyen nincs?

2013. ápr. 2. 20:08
 8/26 anonim ***** válasza:
Nem tartott vissza és téged sem fog ha szeretnél babát. Hidd el ettől szebb fájdalom nincs. Ha minden rendben akkor tudni fogod,hogy ennek a fájdalomnak van értelme. X idő vajúdás és fájdalom után egy csoda lesz a kezedben. 2-3 voltam
2013. ápr. 2. 20:09
 9/26 A kérdező kommentje:

És közvetlenül a szülés után milyen gyorsan szűnik meg a fájdalom?

Vagy akkor már tényleg nem foglalkoztatok vele, csak a megszületett babával?

2013. ápr. 2. 20:10
 10/26 anonim ***** válasza:
ugyan én császárral szültem, de az első az durva volt...sima szülésnek indult, kapartam a falat, semmi tágulás, majd egy napos vajúdás után császároztak. Elég nehezen lábadoztam, sokáig pisilni sem tudtam a fájdalomtól. 2 éves volt a nagylány, a születésnapi bulijáról toltak újra a műtőbe, aznap megszületett az öcsikéje. Itt is nehezen lábadoztam, két kicsi-pici gyerekkel elég nehéz volt, a sebem begyulladt, voltak gondok..akkor azt mondtam, soha többet, elég ez a két szép egészséges gyerkőc. Azóta a legkisebb is 6 éves, karácsonyra kistestvért akartak :-) már úgyis gondolkoztunk ezen a problémák ellenére is a férjemmel, így született meg a harmadik baba, aki szenteste érkezett hozzánk. Az első pár hétben félelmetes volt visszagondolni a szülésekre, de ez az érzés elkopott, már mindent sokkal lazábban, fájdalommentesebben látok. Ha lehetne( de nem lehet) szeretettel várnánk a 4. babót is :-)
2013. ápr. 2. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!