A szülés során elszenvedett fájdalom után hogyan vettétek rá magatokat még egy gyerekre?
Sziasztok!
Elnézést, ha egy kicsit hülyén van megfogalmazva a kérdésem, de én ezt komolyan nem értem.
Mindenki azt mondja, hogy a legelképesztőbb fájdalom a szülés, és ismerek olyat, aki tényleg annyira negatívan élte meg, hogy többé nem szült.
Viszont olyat is, aki ugyanígy élte meg a dolgot mégis bevállalt 3-at, 4-et is.
Nyilván így van kialakítva az ember, de ez mégis hogy? Elfelejtődik a fájdalom? Vagy úgymond felülírja valami?
Bocsi a barom kérdésért, de még nem szültem :)
Nekem az első nagyon fájdalmas, 16 órás szülés volt. Szülés utáni nap már azt terveztük a férjemmel, hogy mikor jöjjön a következő baba. A fájdalom nem törlődik ki, de én úgy gondolom, hogy vajúdsz a gyerekkel x órát, de megéri, mert egész életedben ott lesz melletted:)
Kétlányos 34 hkm (amúgy rohadtul parázok a szüléstől)
Az anyaság érzése, egy emberélet létrehozása az egy utolérhetetlen, semmihez nem hasonlítható érzés...
Nem tudom kifejezni....
Fájdalmas a szülés? Igen, de azért ott a tudat, hogy néhány milliárd ember már megszületett, ŐK ( a többiek) hogy tudták megcsinálni? Én ne tudnám?? Akkor kevesebb lennék...
De az első két sor a lényeg!!
Köszi :)
De nem éreztétek visszatartó erőnek a fájdalmat? Mármint nem okozott akkora fájdalmat, amit úgy éreztetek többé nem akartok átélni, mert annyira borzalmas?
Jelenlegi ismereteim szerint a 10-es skálán ez 10-es erősségű fájdalom, a létező legerősebb. Azért nekem szerintem ez elég félelmetes lenne, bár nem tudom, most hogy ilyen jókat írtok :)
Fogalmam sincs :-)
Nekem nem csak a szülés volt rossz emlék, hanem az első pár hónap is. De most valahogy mégis vágyom még egy babára. Az eszemmel tudom, hogy nehéz és fájdalmas lesz, de a szívem, a lelkem, a hormonok mégis győznek.
Én nem is ezektől a hányásoktól meg ájulásoktól paráznék, az egyébként is előfordult nálam párszor, hanem attól, hogy a tervezett 3 gyerek helyett az én esetleges gyávaságom miatt csak 1 lesz.
Vagy ilyen nincs?
És közvetlenül a szülés után milyen gyorsan szűnik meg a fájdalom?
Vagy akkor már tényleg nem foglalkoztatok vele, csak a megszületett babával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!