Milyen fájdalmakkal jár a szülés? Utána vannak még fájások?
Nagyon nagy fájdalommal jár.
Viszont amint kibújik a baba megszűnik egy csapásra minden fájdalom mintha sose lett volna.
Nekem nem járt nagyon nagy fájdalommal egyik sem,pedig natur szültem!
Nekem nagyon enyhe "mensis görcsök" voltak. Az elsőnél egy 5-ös skálán az 1-et sem igazán érte el,és nem voltak utófájások. A másodiknál már elérte az 1-et,az utolsó fél órában a perceseknél a 1,5-et,majd burokrepesztés után rögtön jöttek a tolók,majd miután megszületett a kicsi,majd lefordultam az ágyról,olyan utófájásaim voltak.
A harmadiknál 1,5-et érték el az 5-ös skálán,szülés után nem voltak utófájások,viszont az első két napon a szoptatások alkalmával igen,de nem volt vészes.
A negyediknél nem érte el az 1-et a skálán,míg fel nem kellett feküdni a szülőágyra,és ott várni,míg tágulok. (a többivel mind a magam kényelmében vártam hogy teljesen kitáguljak) A szülőágyra feküdve az nst mutatta a fájást,de én nem éreztem,majd burokrepesztés után 2-es erősségű lett. Utófájások enyhék voltak és szoptatáskor is voltak szintén az első két napban.
Nekem annyira nem fájt,illetve fájt az,de nekem inkább kellemetlen érzés volt.Olyan volt,mint amikor mensikor görcsölök,de pluszba hozzá feszülés.A hasam alja nagyon feszült minden fájásnál.
A tolófájás előtt olyan érzésem volt,mintha kakálni kellene,utána pedig éreztem,hogy nyomnom kell.Akkor szóltam a szülésznőnek,hogy érzem a nyomásingert.
A kitolási szakasznál olyan volt,mintha szorulásom lenne.Az már nekem nem is fájt.Csak arra koncentráltam,hogy nyomjak amikor mondták.Nagyon erősen kellett nyomni,de meg lehet csinálni :)
Miután megszültem olyan volt,mintha elvágták volna :)
Utófájásaim nem voltak,a szoptatás elején éreztem egy kis görcsölést a hasamban.
16 hetes kislány anyukája
Nekem tényleg olyan érzés volt,mintha legalább 20 csontomat törnék el egyszerre.A derekam fájt,de az pokolian,mintha szét akarnák törni,majd szétszakadt.A hasam keményedett kicsit,engem "csak" a derékfájás kínzott,de az nagyon.
Na meg amikor összevarrtak,az is fájt nagyon,meg a varratszedés is.
Nekem a vajludás vége fájd igaz én oxitocint is kaptam azt hittem meghalok de így sem kiabáltam mert tök felesleges.
A kitolás maga a megváltás volt kivève amikor a baba feje feszített szét.
Amikor kicsiszott a teste minden fájdalom elszállt és megkaptam a kisfiam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!