Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A szülés során elszenvedett...

A szülés során elszenvedett fájdalom után hogyan vettétek rá magatokat még egy gyerekre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elnézést, ha egy kicsit hülyén van megfogalmazva a kérdésem, de én ezt komolyan nem értem.

Mindenki azt mondja, hogy a legelképesztőbb fájdalom a szülés, és ismerek olyat, aki tényleg annyira negatívan élte meg, hogy többé nem szült.

Viszont olyat is, aki ugyanígy élte meg a dolgot mégis bevállalt 3-at, 4-et is.

Nyilván így van kialakítva az ember, de ez mégis hogy? Elfelejtődik a fájdalom? Vagy úgymond felülírja valami?

Bocsi a barom kérdésért, de még nem szültem :)

2013. ápr. 2. 19:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Szia!

19 órát vajúdtam, ebből 12 óra volt 2-3 perces fájásokkal, én is meg voltam győződve arról, hogy belehalok...amint kibújt a baba, elmúlr minden fájdalom, nem éreztem a méhlepény szülését,majd a varrást sem! Már délután ücsörögtem az ágyon, csak kicsit fájt(főleg a szüléshez képest), de akkor is meg voltam győződve, soha többé....21 hós a lányom, november legelejére érkezik a kistesó, egyenlőre nem gondolok a szülésre, mert abból pánik lenne:-) :-) :-) :-) :-) az viszont tuti,hogy ,ost fogok fájdalomcsillapítót kérni:-D ...bár kértem én a lányommal is, csak addigra késő volt...:-)

2013. ápr. 3. 10:22
 22/26 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, megnyugtattatok :)

Igazából nekem ez a heppem, hogy nem kérek fájdalomcsillapítót. A rokonom szülésznő és gyerekkoromban azt mondta, hogy így születik a szeretet :) El is hittem :)

És sok helyen hallottam, hogy akik fájdalomcsillapító nélkül szülték egyik gyereküket, a másikat meg csillapítóval, azok a fájdalomcsillapító nélküli gyerekhez szorosabban kötődnek.

2013. ápr. 3. 13:36
 23/26 anonim ***** válasza:
en meg ossze se voltam varrva de mondtam a ferjemnek, hogy ha ez csak ennyi akkor johet a masodik. Fajni fajt nem tagadom, de megeri. Fel kell ra keszulni lelkileg. Jarj el kismamatornara, lehetoleg olyan helyre, ahol felkeszitenek a szulesre, igy kondid is lesz es tudni is fogod mi var rad. Nem mindegy, hogy eled meg az egeszet, hogy pontosan tudod mi tortenik, mit kell csinalnod, hogyan kell lelegezned, nyomnod, vagy csak kinlodsz es vergodsz mint egy partravetett hal. A legzessel csokkenteni tudod a fajdalmat, es mukodik, tapasztalatbol irom. A kitolas reszenel is van modszer ami sokat segit, en annak ellenere ki tudtam tolni, hogy nem volt tolofajasom. Ha nem tanitottak volna meg ra, magamtol ott biztos hogy nem jovok ra, hogy hogyan kell nyomni, es ott mar nincs ido kiserletezni. Arra van a 9 honap, hogy felkeszulj a szulesre es a babara testileg lelkileg.
2013. ápr. 3. 14:09
 24/26 anonim ***** válasza:
Nem fájt olyan borzalmasan. Nem a pár óra fájdalom a mérvadó tényező, ha gyereket akar az ember. különben kihaltunk volna rég. egyébként szerintem milliószor nehezebb a hónapokig tartó kialvatlanság szülés után, mint az a néhány óra fájdalom.
2013. ápr. 3. 14:12
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Elsővel 10 óra alatt megvoltunk, fájt, igaz, de a szülőágyon mondtam a férjemnek, oké, beleegyezek a kicsi korkülönbségbe, amit ő annyira akart... 16 hónappal később megint ott feküdtem, akkor már repedtem szanaszéjjel, aztán kaparni kellett, nem tudtam felkelni, a szoptatás egy égő kín lett, bőgtem, hogy nem igaz, hogy második babával ennyire elcsúsztam :( Azt mantráztam a férjemnek, felejtse el a 3. babát...

Most, hogy eltelt egy kis idő, már kezdek gondolkodni azon, hogy ha a kicsik nagyobbak lesznek, talán mégis be merném vállalni.

2013. ápr. 3. 14:56
 26/26 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én túlhordtam a babámat, először zselével próbálták meg az indítást (nem sikerült), aztán másnap reggel infúzióval. Összesen 9 óra volt, de POKOLI. Eddig kifejezetten strammnak tartottam magam, átestem már jópár dolgon. Hát, a szülés után át kellett hogy értékeljem ezt a dolgot. A 9 órából az első 3 még kibírható volt, a többi pedig leírhatatlan szenvedés (burokrepesztés után). Teljesen felesleges előre elképzelni, mert valóban semmi addigihoz nem hasonlítható. Órákon át 2 perces fájások, amik között már elaludtam, olyan fáradt voltam. Aztán jött a követező és megint ott ébredtem a kínok között. Mikor végre kinyomtam szegénykét, nem volt erőm előrehajolni és megnézni, egyszerűen nem bírtam összeszedni magam annyira se. Mikor végre kicsit letisztogatták és a hasamra tették, akkorra fogtam fel, hogy vége. De a fájdalom valóban elmúlt egy pillanat alatt mikor kinyomtam a fejét. Csodálatos dolog anyának lenni, de soha nem fogom elfelejteni azt a szenvedést. Az ezt követő kórházi pihenésmentes napokról (lüktető aranyér, szobatársak mellszívó berregtetése, telefonálása, babák üvöltése, hajnali vizit, 35 fokra felfűtött szoba,egy fürdő és wc 5 anyukának) nem is beszélve.

2013. ápr. 15. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!