A szülés során elszenvedett fájdalom után hogyan vettétek rá magatokat még egy gyerekre?
Sziasztok!
Elnézést, ha egy kicsit hülyén van megfogalmazva a kérdésem, de én ezt komolyan nem értem.
Mindenki azt mondja, hogy a legelképesztőbb fájdalom a szülés, és ismerek olyat, aki tényleg annyira negatívan élte meg, hogy többé nem szült.
Viszont olyat is, aki ugyanígy élte meg a dolgot mégis bevállalt 3-at, 4-et is.
Nyilván így van kialakítva az ember, de ez mégis hogy? Elfelejtődik a fájdalom? Vagy úgymond felülírja valami?
Bocsi a barom kérdésért, de még nem szültem :)
Amikor kibújik a baba akkor már nem érezni semmi különösebbet. Vagy csak eltörpül a szülés mellett illetve olyan fáradt vagy, hogy örülsz ha nem alszol be:)
Ugye szoptatás alatt majd még fogod érezni az utó fájásokat, de az nem olyan vészes.
1-es voltam.)
Én 2 évig váltig állítottam, hogy soha többet nem akarok szülni.
Aztán látva azt a csodát, ahogy nőtt a lányom, ahogy kinyílt a kis elméje, és ahogy szeretett, meg ahogy én szerettem őt, egyre inkább felmerült bennem egy tesó gondolata.
Úgyhogy az idő múlása, és talán az, hogy látod milyen szép is egy kis élet növekedése, tényleg felülírja az akkor megélt élményeket (amik nem voltak épp kellemesek).
Talán ezért is jó a női agy, mert képes átértékelni mindent.
Most 2,5 év telt el, és bár még nem szántam rá magam egy újabb babára, de már igencsak ott van gondolatban, és arra próbálok koncentrálni, hogy maga az élet létrejötte milyen csodás, nem pedig a vajúdás akárhány órájának milyenségére...van bennem félelem, de közben meg ott a vágy, hogy a kis csoda meg ott lesz neked.
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm! :)
Ez tényleg megnyugtató :)
Én azt hittem utána is fáj még, miután már megszületett. Mert ugye nyilván idő, ameddig összehúzódik az ember és egyebek.
Szia! Én éve szültem. A szülés iszonyú fájdalmas dolog, de már írták az előttem válaszolók is, hogy az csak "néhány" óráig tart. Amint kibújik, onnantól nem lesz több fájdalom, csupán a gátseb, ami nagyon kellemetlen tud lenni néhány hétig, de az idővel elmúlik.
Nos igen, az ember kínjában a falat kaparja, nem felejted el egy ideig azt a fájdalmat, csak halványul az emlék.
De hidd el, megéri, mert utána 100 meg 100 csodálatos pillanatot, örömet, (no meg némi bosszúságot) ad neked cserébe.
Mi 3-4gyereket tervezünk, egy hétig úgy tűnt, hogy jön a 2. de sajnos 5 hetesen elvetéltem.
Úgyhogy vágj bele majd nyugodtan!
Megéri!!! :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!