Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A szülés során elszenvedett...

A szülés során elszenvedett fájdalom után hogyan vettétek rá magatokat még egy gyerekre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elnézést, ha egy kicsit hülyén van megfogalmazva a kérdésem, de én ezt komolyan nem értem.

Mindenki azt mondja, hogy a legelképesztőbb fájdalom a szülés, és ismerek olyat, aki tényleg annyira negatívan élte meg, hogy többé nem szült.

Viszont olyat is, aki ugyanígy élte meg a dolgot mégis bevállalt 3-at, 4-et is.

Nyilván így van kialakítva az ember, de ez mégis hogy? Elfelejtődik a fájdalom? Vagy úgymond felülírja valami?

Bocsi a barom kérdésért, de még nem szültem :)

2013. ápr. 2. 19:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Amikor kibújik a baba akkor már nem érezni semmi különösebbet. Vagy csak eltörpül a szülés mellett illetve olyan fáradt vagy, hogy örülsz ha nem alszol be:)

Ugye szoptatás alatt majd még fogod érezni az utó fájásokat, de az nem olyan vészes.

1-es voltam.)

2013. ápr. 2. 20:13
 12/26 anonim ***** válasza:

Én 2 évig váltig állítottam, hogy soha többet nem akarok szülni.

Aztán látva azt a csodát, ahogy nőtt a lányom, ahogy kinyílt a kis elméje, és ahogy szeretett, meg ahogy én szerettem őt, egyre inkább felmerült bennem egy tesó gondolata.

Úgyhogy az idő múlása, és talán az, hogy látod milyen szép is egy kis élet növekedése, tényleg felülírja az akkor megélt élményeket (amik nem voltak épp kellemesek).

Talán ezért is jó a női agy, mert képes átértékelni mindent.

Most 2,5 év telt el, és bár még nem szántam rá magam egy újabb babára, de már igencsak ott van gondolatban, és arra próbálok koncentrálni, hogy maga az élet létrejötte milyen csodás, nem pedig a vajúdás akárhány órájának milyenségére...van bennem félelem, de közben meg ott a vágy, hogy a kis csoda meg ott lesz neked.

2013. ápr. 2. 20:18
 13/26 anonim ***** válasza:
6-os vagyok: nekem fájdalmas volt a szoptatás is sajnos, de csak pár hétig. Akkor viszont nagyon rossz volt: fájt a gátsebem, nem tudtam rendesen ülni és aludni, fájtak a melleim. A szoptatás miatt pedig nem lehetett/mertem erős fájdalomcsillapítót szedni. Szóval az eleje fizikailag nehéz volt. De annál jobb fájdalomcsillapító nincs, mint amikor ott szuszog a mellkasodon a pár hetes csecsemő :-)
2013. ápr. 2. 20:19
 14/26 anonim ***** válasza:
Én még aznap délután azt mondtam a barátnőmnek telcsin, hogy hú, ezt durva így tudottam bevállalni még egyszer. A kórházból hazafelé 2 nappal később meg azt a páromnak, hogy jöhet a következő, mehetünk újra szülni. Jön is, úgy néz ki :) Szerintem az, hogy milyen csodás az anyaság, iszonyú gyorsan felülírja a fájdalmat. A fájdalom azonnal megszűnik, ahogy kibújik a baba, nekem csak a gátseb fájt még néhány napig, de az azért messze van a vészestől.
2013. ápr. 2. 20:20
 15/26 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm! :)

Ez tényleg megnyugtató :)

Én azt hittem utána is fáj még, miután már megszületett. Mert ugye nyilván idő, ameddig összehúzódik az ember és egyebek.

2013. ápr. 2. 20:22
 16/26 anonim ***** válasza:
Szia! Az első szülésem után azt mondtam, hogy legközelebb csak mélyaltatsában, piszkosul fájt, komolyan írom azt hittem tepsin végzem, leírhatatlan fájdalom. De ennél a fájdalomnál is erősebb a gyermek iránti vágy, akkor gondolhatod, hogy az milyen erős lehet, a legek legje :-). Még van 20 hetem szülésig, de már fel fel rémlik, hogy milyen fájdalmas lesz és be is vagyok szarva egy kicsit ( eléggé), de ha az elsőt túléltem (12 órán át 3 perces fájások) akkor ezt is túl fogom és egy reményem van, hogy gyorsabb lesz. Szülés után nekem még a varrás fájt, dehát a végbelem is elrepdet sajnos. utána már semmi sem fájt, semmi alhasi fájdalmam nem volt, na jó az első pisilés az fura volt, de aztán minden ok.
2013. ápr. 2. 21:42
 17/26 anonim ***** válasza:

Szia! Én éve szültem. A szülés iszonyú fájdalmas dolog, de már írták az előttem válaszolók is, hogy az csak "néhány" óráig tart. Amint kibújik, onnantól nem lesz több fájdalom, csupán a gátseb, ami nagyon kellemetlen tud lenni néhány hétig, de az idővel elmúlik.

Nos igen, az ember kínjában a falat kaparja, nem felejted el egy ideig azt a fájdalmat, csak halványul az emlék.

De hidd el, megéri, mert utána 100 meg 100 csodálatos pillanatot, örömet, (no meg némi bosszúságot) ad neked cserébe.

Mi 3-4gyereket tervezünk, egy hétig úgy tűnt, hogy jön a 2. de sajnos 5 hetesen elvetéltem.

Úgyhogy vágj bele majd nyugodtan!

Megéri!!! :) :)

2013. ápr. 2. 21:49
 18/26 anonim ***** válasza:
1 éve
2013. ápr. 2. 21:53
 19/26 Baranka ***** válasza:
Én két gyereket szültem. Mindkettőt iszonyat gyorsan szerencsére (másfél óra alatt meg lettek). Második faros volt, fájás közben próbálta doki megforditani, nem sikerült neki. Gondolhatod két-három fájás közben forditaná meg a gyereket, de te nyomnál illetve nyomsz. Próbálsz a dokira hallgatni és nem nyomni. Na az kőkemény volt. Aztán szerencsére egy nyomásra sikerült megszülnöm. Doki épphogy elbírta kapni a gyereket :-)! Ettől függetlenül ez volt életem legszebb élménye persze az első szülésem is az volt. Egy nap után mondtam, hogy simán szülnék még gyereket.
2013. ápr. 3. 07:29
 20/26 anonim ***** válasza:
Most lehet,hogy leszóltok-lepontoztok de, nekem 20 évbe telt mire lelkileg feltudtam teljesen dolgozni . Most meg már egy másodikhoz "koros "is vagyok.
2013. ápr. 3. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!